Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Díky moc Scorsesemu za ten nápad přenechat tento snímek Spielbergovi. Mistrovské dílo ve všech ohledech, oceňuji i černobílé pojetí, protože atmosféra filmu díky tomu stoupla o milion procent. Neeson a Kingsley výteční, Fiennes neuvěřitelný!!

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Jako z mnoha dalších těchto top filmů, jsem i tento musel shlédnout po tlaku okolí, neboť se mi z nějakého důvodu vyhýbal. Od té doby si jej pustím minimálně 2x do roka s pravidelností. Příliš úžasnějších filmů určitě nenajdu. Frank Darabont ukázal, že je oprávněně mnou považován za filmového virtuoza. Vzhledem k tomu, že jde i o jeden ze dvou filmů, které mě dokážou rozplakat, si film jiné hodnocení ani nezaslouží. Herecké výkony v podání Hankse, Morse, Duncana či Clarkson nemá cenu komentovat.

Dobrý ročník

Dobrý ročník (2006)

Naprosto okouzlující film s nečekaně sympatickým Russellem, vtipným Tomem Hollanderem, vznešeným Albertem Finneym, roztomilým Freddiem Highmorem, překrásnou Francií a Provence a především s nádhernou Marion ... v tomhle filmu (a nejen v něm) teču při každém pohledu na ní (ve slušném slova smyslu samosebou) :) Tento film u sebe řadím hodně hodně vysoko, dokonce jsem nečekal, že ještě někdy nějaký snímek naruší mých TOP 20 :)

Nelítostný souboj

Nelítostný souboj (1995)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Čert vem dlouhou stopáž, když ve snímku od začátku do konce probíhá nějaká akce. Kombinace De Niro-Pacino - už jen tento nápad by zasloužil Oscara. Doplnění o Kilmera, Sizemora, Voighta či Judd? Oscar číslo 2. Naprosto perfektní práce s mými otevřenými ústy od začátku až do konce

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Rozhodně nejsem fanoušek romantických filmů, nemohu však říci, že by mi vadily. Tím spíše po shlédnutí Love Actually. Naprosto precizně propracované a propojené příběhy a osudy různých lidí a párů, skvělé herecké výkony, krásné ženy... co víc si přát'!! Rozhodně nejlepší romantický film všech dob (tedy dle mého názoru) :)