Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Poslední recenze (11)

plakát

Temný případ (2014) (seriál) odpad!

Uběhlo už několik týdnu od chvíle, kdy jsem seriál viděl, ale těch osmi hodin jsem ještě nepřestal litovat. Mohl jsem je využít mnohem zábavněji! Například zíráním z okna .. Nebo návštěvou stoleté sousedky a vyslechnout si po dvacáté tajemnou historku o tom, jak jí v 64. roce za záhadných okolností zemřelo morče. Ve vší vážnosti, kdyby bylo v popisu uvedeno, že se jedná o psychologické, existenční nihilistické podobenství, určitě bych šel s hodnocením nahoru. V tomto směru se seriálu nedají upřít jisté kvality. Ale já hodnotím dílo, které má v popisu slova Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller. Krimi ..?? Tím bude asi myšlen ten úchyl s jizvou přes ksicht, který všechny dvě oběti zavraždil. Opravdu mimořádně nápadité krimi, hlavní podezřelý je doslova podezřelý tak moc, že by jej i strážmistr Doofy odhalil 17 x rychleji, než filozofující expert Rust a beze smyslu kurvící se ještěvíc expert Hart. Drama? Thriller? Ano, jímal mne děs z dalších nudných historek o tom, koho kde Woody ohnul a postmrtviční výraz Matthewa mě naplňoval záchvaty úzkosti a napětí, kdy už ta ukecaná nuda skončí. Zkrátka HBO vypustila obrovskou bublinu s úmyslem udělat z ní naprostou bombu, což se díky "hrdobcům", kteří ji s povděkem kouleli dál a dál, podařilo. Odpad dávám záměrně, ačkoli si jej seriál nezaslouží, ale je to můj vztyčený prostředník nadhodnocovačům a posránkům, kteří tu True Detective kritizují, ale ze starchu, že budou místními pseudointelektuály označeni za ignoranty, radši nehodnotí. TAK! A jdu si pustit Bergmana, který si na nic nehraje a u toho se těšit na další sérii Sherlocka a Ripper Street.

plakát

Salem (2014) (seriál) 

Po shlédnutí deseti epizod musím dát 4 **** a pokud si seriál udrží tempo, půjdu na pět. Atmosféra není budovaná postupně, do víru událostí jste vhozeni bez kompromisu už během pilotu a časem nesleví, nenechá vás vydechnout. Nabízí se srovnání s AHS 3 nebo Penny Dreadful. Z této trojice vychází Salem jednoznačně nejlépe. Není tak líbivý, pestrobarevný a roztančený jako AHS 3, ani rozvláčný, unuděný a krutě nevyrovnaný jako Penny Dreadful. Místy je Salem předvídatelný, za vlasy přitažený, postavy občas jednají nepochopitelně a chyby jsou i v dějové posloupnosti. Ale jako jediný z trojice splňuje to, co od hororového seriálu očekávám - vyděsí, atmosféra Salemu 17. století uchvátí, vtáhne do děje a dá odpustit té přitaženosti za vlasy, kterou všechny tři počiny oplývají . A Seth Gabel je jako slabošský, neustále o sobě pochybující Mathers Jr. tak úchvatný, že svým výkonem a charismatem strčí Westa do kapsy. Jeho postava má navíc fantastickou eskalaci. Těším se další dily. Po 12. epizodě musím zvýšit na plných 5 * . A pak ze země zvednout sanici.

plakát

Deň a noc (2013) (seriál) odpad!

Tohle je opravdu strašidelný.. Takhle nepříjemný pocit hrůzy a děsu jsem neměl ani při sledování Kubrickova The Shining.. Pane Vlku, to jako fakt? Vážně?? Ne, opravdu???

Poslední hodnocení (875)

Salem (2014) (seriál)

01.07.2014

Saw: Hra o přežití (2004)

22.06.2014

Saw 2 (2005)

22.06.2014

Saw 3 (2006)

22.06.2014

Občan X (1995) (TV film)

06.06.2014

Temný případ (2014) (seriál)

odpad! 31.05.2014

Putování s dinosaury - Balada o Alosaurovi (2000) (TV film)

03.04.2014

Planeta Dinosaurů (2011) (seriál)

29.03.2014

Ripper Street (2012) (seriál)

23.02.2014

Reklama