Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (11)

plakát

Temný případ (2014) (seriál) odpad!

Uběhlo už několik týdnu od chvíle, kdy jsem seriál viděl, ale těch osmi hodin jsem ještě nepřestal litovat. Mohl jsem je využít mnohem zábavněji! Například zíráním z okna .. Nebo návštěvou stoleté sousedky a vyslechnout si po dvacáté tajemnou historku o tom, jak jí v 64. roce za záhadných okolností zemřelo morče. Ve vší vážnosti, kdyby bylo v popisu uvedeno, že se jedná o psychologické, existenční nihilistické podobenství, určitě bych šel s hodnocením nahoru. V tomto směru se seriálu nedají upřít jisté kvality. Ale já hodnotím dílo, které má v popisu slova Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller. Krimi ..?? Tím bude asi myšlen ten úchyl s jizvou přes ksicht, který všechny dvě oběti zavraždil. Opravdu mimořádně nápadité krimi, hlavní podezřelý je doslova podezřelý tak moc, že by jej i strážmistr Doofy odhalil 17 x rychleji, než filozofující expert Rust a beze smyslu kurvící se ještěvíc expert Hart. Drama? Thriller? Ano, jímal mne děs z dalších nudných historek o tom, koho kde Woody ohnul a postmrtviční výraz Matthewa mě naplňoval záchvaty úzkosti a napětí, kdy už ta ukecaná nuda skončí. Zkrátka HBO vypustila obrovskou bublinu s úmyslem udělat z ní naprostou bombu, což se díky "hrdobcům", kteří ji s povděkem kouleli dál a dál, podařilo. Odpad dávám záměrně, ačkoli si jej seriál nezaslouží, ale je to můj vztyčený prostředník nadhodnocovačům a posránkům, kteří tu True Detective kritizují, ale ze starchu, že budou místními pseudointelektuály označeni za ignoranty, radši nehodnotí. TAK! A jdu si pustit Bergmana, který si na nic nehraje a u toho se těšit na další sérii Sherlocka a Ripper Street.

plakát

Salem (2014) (seriál) 

Po shlédnutí deseti epizod musím dát 4 **** a pokud si seriál udrží tempo, půjdu na pět. Atmosféra není budovaná postupně, do víru událostí jste vhozeni bez kompromisu už během pilotu a časem nesleví, nenechá vás vydechnout. Nabízí se srovnání s AHS 3 nebo Penny Dreadful. Z této trojice vychází Salem jednoznačně nejlépe. Není tak líbivý, pestrobarevný a roztančený jako AHS 3, ani rozvláčný, unuděný a krutě nevyrovnaný jako Penny Dreadful. Místy je Salem předvídatelný, za vlasy přitažený, postavy občas jednají nepochopitelně a chyby jsou i v dějové posloupnosti. Ale jako jediný z trojice splňuje to, co od hororového seriálu očekávám - vyděsí, atmosféra Salemu 17. století uchvátí, vtáhne do děje a dá odpustit té přitaženosti za vlasy, kterou všechny tři počiny oplývají . A Seth Gabel je jako slabošský, neustále o sobě pochybující Mathers Jr. tak úchvatný, že svým výkonem a charismatem strčí Westa do kapsy. Jeho postava má navíc fantastickou eskalaci. Těším se další dily. Po 12. epizodě musím zvýšit na plných 5 * . A pak ze země zvednout sanici.

plakát

Deň a noc (2013) (seriál) odpad!

Tohle je opravdu strašidelný.. Takhle nepříjemný pocit hrůzy a děsu jsem neměl ani při sledování Kubrickova The Shining.. Pane Vlku, to jako fakt? Vážně?? Ne, opravdu???

plakát

Kick-Ass (2010) 

No, čekal jsem teda mnohem víc. Čekal jsem vtipnou ironickou komedii se spoustou nadsázky a zesměšňování klišé situací z klasických komiks filmů, ale dostal jsem jen další z nich. Asi jsem to měl tušit, když jednu z hlavních rolí ztvárnil "herec" N. Cage. Možná jsem doufal v něco tak výborného jako jsou Misfits, ale to byl těžký přestřel. Žádná situace nebyla skutečně k zasmání a příběh byl ještě horší než jaký má většina filmů ze kterých si tento snaží dělat srandu. Pár scén mohlo být vtipných, měli i dobrý nápad, ale způsob ztvárnění a herecký výkon je naprosto zabil a zařadil do zbytku šedé nudné hmoty. Další věc je malá masová vražedkyně, ktará má ve svých 10ti letech na kontě už pár desítek obětí a její velký taťka se tomu s hrdostí směje. O tomhle tu už někdo psal, že např. v Kill Billovi to Uma rozsekává po tuctech, ale takto natočené bezbřehé násilí ve mně nevyvolává negativní pocity ani znechucení (spíše naopak). Zato v Kick Ass malá holočička zařízne bandu černochů a já hned myslím na to, jestli to bylo opravdu nutné. Nemohu jí to zkrátka nějak odpustit ani nad tím mávnout rukou (nedej bože se tomu zasmát)- zkrátka, když dva dělají totéž není to totéž.

plakát

Deník zasloužilé matky (2001) (seriál) odpad!

Tahle věc by mohla ziskat nějakou cenu za jeden z nejnevtipnějších seriálů vůbec. Trapné... Děs.

plakát

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002) 

Bytosti s úžasně moderními technologiemi bojují po taktické a strategické stránce jako my před pár sty lety. Transgalaktické bitevní křižníky spolu soupeří bok po boku, pálíce po sobě fotonovými (nebo jakými) děly, jako bukanýři ze 17. či 18. století.. To mi opravdu nejde na rozum. Chápu, že po trikové stránce to mohlo být velmi náročné, ale aspoň si mohli vzít minimální příklad ze současneho, byť jen planetárního, boje, který je očividně na naprosto vyšší úrovni. Ani mířené střely vesmír- vesmír to opravdu nezachránily. Čekal jsem, že to přebije alespoň atmosféra a síla příběhu, leč, nestalo se. Souboje muže proti muži byly dost nudné a některé jsem dokonce přetáčel, protože jsem předem (a velmi správně) předpokládal jak dopadnou. No prostě více jak dvouhodinová nuda s pár světlými momenty. Bohužel jsem čekal mnohem víc.

plakát

Takoví normální mimozemšťané (1996) (seriál) odpad!

Katastrofa! Nechápu jak se tomu může někdo smát, mě se to nepodařilo ani jednou. Tak přiblblý, předvídatelný a trapný "humor" by mě nerozesmál ani kdyby mi bylo pět. Brrrrrrrr...

plakát

Avatar (2009) 

Neuvěřitelně přeceněný film, který kromě 3D efektů nepřichází s absolutně ničím novým. Začal bych příběhem, který je naprosto plochý a předvídatelný- člověk se prostě nezbaví pocitu, že už to tu bylo jen ne jednou, ale nejmíň stokrát. Většina příběhu mi připadá jako kopie Tanec s vlky. Stačí jen odebrat atmosféru a hloubku příběhu, posunout jej do budoucnosti a přidat pár přiblblých hrdinských keců s odfláklým klišé koncem. Navíc jsou hubení ŠMOULO-UFO-INDIÁNI prozíravě vyzbrojení luky a šípy (nejspíš není možné v celé galaxii přijít s něčím jiným, i když žijete na planetě s "létajícími kameny"). Zvířena prohánějící se po Pandoře, i když grafický krásně vymodelovaná, rozhodně není nepodobná té naší, jen je zbavena chlupů a trapně opatřena třetím párem (očividně naprosto nepotřebných) nohou. To, že tito tvorové hrají LSD barvami ukazuje, že se na Pandoře na mimikry zkrátka nehraje. Nejlepším příkladem jsou zvířata, na kterých se modří Apačové prohánějí, která vypadají jako oholení koně s hřívou, nahánějící šestinohé, oholené bizony. Velmi nápadité. Kdybych se měl zaměřit na technické a především válečné detaily, bylo by to ještě na opravdu dlouho. Snad jen si neodpustím připomenout velice vychytralý taktický manévr útočit LESEM na koni s lukem v pařátu, proti hradbě rychlopalných zbraní. Všechny tyto poznatky mě utvrzují v tom, že se autoři zaměřili výhradně a jen na grafiku a zpracování příběhu, který je mixem westernu a Jurského parku, totálně odflákli.

plakát

Kupředu levá, kupředu pravá (2006) 

Uff.. Zatímco mladí konzervativci jsou naprosto neškodná ucha plná ideálů, z mladých komunistů jde hrůza. Měl jsem "tu čest" chodit se dvěma z hlavních protagonistů KSM na střední a jejich pseudointeligentní projev v dokumentu je velmi slabý odvar skutečných osobností. Osobností pokřivených propagandou, která blahořečí vrahy a ukrutným způsobem převrací dějiny. Dokument se mi líbil, nastavil ono slavné zrcadlo společnosti nestranně a dal prostor dvěma skupinám mladých zapálenců, z nichž jedna snad zůstane u svého nekritického pohledu na pravici POUZE v solárku a ta druhá u plamenných projevů pro 3-5 důchodců na srazu KSČ(M) v Horní Dolní ..

plakát

Nesmrtelní (2010) (seriál) 

Z komplexního projektu mám velice rozporuplný pocit. Na jedné straně citlivě natočený Face s výbornou hereckou ústřední trojicí, na straně druhé absolutně nelogický, na sebe nenavazující příběh Ema B ., který vypadá, jako by ho někdo natočil na mobil a v každém třetím záběru se mihne kus mikrofonu nebo alespoň port. Herci strnulí, atmosféra veškerá žádná, celkově to vůbec nedávalo smysl (Flaubertovu knihu jsem dočetl asi před půl rokem a ten skutečně rotuje až se hlína kypří) a základní myšlenka se naprosto vytratila. Pak ale přijde duo Latinák (kterého Slovákům velice úpřimně závidím) a Kemka a rozehrají tak báječnou komediální performanci, že jsme se ženou řezali od začátku do konce. Z Květů a Lucie mám podobný pocit jako z Emy B., Náramek mě bavil a překvapily mě i herecké výkony. Celkově za 3 slabší * a to dvě jsou pouze za Latináka :-)