Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (145)

plakát

V zajetí démonů 2 (2016) 

Po dlouhé době musím pochválit mistrně odvedenou práci. Je až k neuvěření, že se Wan může držet svým zaběhlých tradičních postupů, a vždycky mu to projde tak, aby z toho nevzešla klišoidní sračka. A poznat jeho rukopis je opravdu snadné. Horory jsou totiž snůžka největších klišé od samozavírajících se dveří (pokud tohle někde vidim, automaticky jde hvězdička dolů), zdlouhavém strašení ala vyberem si to nejmenší dítě nebo slabou ženu, po odhalení posedlosti ďábla či co. Wan na to jde ale úplně jinak. Straší nás zde obyčejné lidské věci, dospělí se nechovají tak že je to celé nějaký nesmysl a musí to mít logické vysvětlení, od začátku je nám naservírováno představení čistého zla a divák tuší, že takhle to nemůže vydržet až do konce a musí být nějaké velké rozuzlení či finále. Strašáky obyčejně hodnotím podle počtu lekaček (a že jich tu kurva je!) ale povedený příběh tomu dává ještě více na exkluzivnosti. WANE....PROBOHA VYSER SE NA DEBILNÍ FaF A TOČ JENOM HORORY!!!!

plakát

X-Men: Apokalypsa (2016) 

Velmi se snažím porozumět tomu, proč se z X-menovského vesmíru postupně stává teenage survival blbost jako Labyrint, Hunger Games Resistance apod. Je to obsazením mladých herců a snaha omladit celou generaci mutantů, aby se mohli pohodlně totiž další a další filmy? Po změnění budoucnosti (díky čemuž se vlastně děje prvních filmů vůbec neodehrály) tu máme završení trilogie nastartované První třídou. Co ale Singer s přehledem nezvládá, je samotné téma Apokalypsy a zničení celého světa. Všechno jede podle zaběhnutého scénaře ala probudíme velké zlo, Sansa má díky tomu špatné sny a předpovídá konec světa, nikdo jí nevěří a nakonec to všem natře. Tady je ještě všechno v pořádku. S nástupem ale hlavního Badasse film postupně padá do hlubin mírné debility, neboť Oscar rozhodně svou roli dobyvatele světa nezvládl, a s každou další scénou, proslovem, dialogem ze sebe dělá většího a většího debila, a všem je jasné, že na svou debilitu nakonec doplatí. Velká škoda a zklamání z promrhaného potenciálu od filmu, který nám měl v plné síle představit jednoho z nejsilnějších charakterů Marvel Universa.....tak snad Avengers ukážou Thanose lépe, než tohoto modrého vola, co se snaží vyvolat konec světa tím, že do normálního mluveného projevu občas zařve "jakože" démonickým hlasem.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Mám-li srovnat DC s konkurenčním Marvelem, nejspíš tím ztratím celý den, ale pár duležitých odlišností bych vyzdvihnout mohl. Zatímco Marvel celou svojí tématikou oslovuje především mladší nerdy, DC nám do rukou dává temnější atmosféru jakoby cílenou pro dospělejší publikum, které si na větší tmu a náročnější podívanou potrpí. Pokud to mám říci jinak, Marvel movies jsou pohádkovější happyendová díla, kdežto DC působí dojmem no one is safe. Teď už ale k samotným protagonistům (nebo antagonistům????). Všechno zde stojí na užasné Margot, která zastínila i kvalitní Harley z Arkham pc ságy, a to už je vážně co říct, kovboj Will je spíš pro smích, o Crocovi nemluvě a Boomerang se Slipknotem jsou nezbytečnější postavy na urovni Hemswortha v Hunger Games. Zápletka bohužel debilní, potenciál záporačky nevyužit do plna, Affleck pořád vypadá v kostýmu jako kretén, ale jinak se jedná o celkem zdařilou akční jízdu, na kterou se si myslím vyplatilo čekat. Menší ochutnávka na Justice League ale smrdí kopčením od Avengers a sem zvědavý, jak se Khal Drogo s vidlema a rybičkama bude mlátit s největšími bijci, co nám DC Universe nabízí. A abych nezapoměl, Leto opět roli nezvládnul (no dobře křivdím mu nemám ho rád) ale jeho Žolík je naprosto k pláči. Ublížil mi.....very, very BAAAAD!!!

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Asi největší letošní překvapení. Něco od čeho jsem vůbec nic nečekal, a dostalo se mi přímo adrenalinové jízdy, kde jedna akce střídá druhou, vše vyšperkováno a zároveň tak krásně špinavo, naprosté digi orgie. Tom Hardy je bezpochyby ikona, kterou tu budeme vídat ještě hodně často ve velmi sytých a barvitých filmech. K soundtracku se vyjádřit nemůžu, ten mi totiž bere dech jen co si na něj vzpomenu!

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Když pominu fakt, že sem se za ty 2 hodiny v kině nestačil nudit, Avengers nenabízejí v podstatě nic nového. Přílíš mnoho postav, kvůli kterým děj nestíhá pobrat všechny duležité hrdiny, žádná wow scéna a Ultron........selhal. Od tohoto vystuženého robůtka jsem čekal naprosto famozní dekapitaci všech postav, která se bohužel nekonala. Tak snad Thanos nízko nastavenou laťku překoná.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Co k tomu dodat. Dlouho sem váhal, jestli ohodnotit třemi či čtyřmi hvězdami....nakonec sem se uchýlil spíše kté lepší variantě, protože o průměrnou podívanou se rozhodně nejedná. Na druhou stranu je to ale nejslabší díl, který kulhá na obě nohy právě tam, kde předešlé díly excelovaly. Gibson, skvělý záporák, tu postrádá svého schopného sekundanta, kterého měl Roberts i Van Damme. Nečekáte tu na souboj dvou gigantů, jako v jedničce na Austina a Coutura, ve dvojce Stathama s Adkinsem. Je to obrovská škoda, protože právě nedostatek kvalitních nohsledů zapříčinil to, že se tu jen zběsile střílí. Nováčci taky nějak (kromě Rondy samozřejmě :)) neoslnili, Lutz čumí jak análně znásilněný, ten mexikánec, jehož jméno ani hledat nebudu, taky, IT expert si zase ani jednou nebouchne a jen zde šplhá (patrně taky s dildem v ánusu). Jinak Wesley, Banderas, Ford zvládli svou ulohu na jedničku a rád je uvidím i v dalších dílech. PS: Ne, nejsem posedlý dildem v ánusech. Howgh

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Jedničku jsem nasraně zodpadoval, tohle dílo si to ovšem nezaslouží. Minimálně o třídu lepší herecké výkony, propracovanější příběh a o něco uvěřitelnější scifi. Jennifer už taky nečumí jako gangbang whore, její parťák přesedlal z debilních gay výrazů jenom na debilní výrazy a Liam Hááá.....počkat....co tam vlastně udělal? Nemůžu si pomoct ale ten kluk by měl dostat cenu za nejzbytečnější roli vůbec. Nebo jestli je tam schválně a ke konci si pak všeci střihnou trojku? No.....musím říct že Peeta vypadá trošku jako Miley :)

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Tak je mi líto ale žádná velká senzace se bohužel nekonala. Jaká škoda, neboť film s obrovským potenciálem díky cestování časem (které je vždy velkolepé, pokud se ovšem látky chytne někdo zručný a chytrý), mohl vytěžit určitě více, než jen prostoduchý předvídatelný scénář a téměř nulovou akci. Po Wolverinovi další zklamání, které První třída tak krásně začala.

plakát

Oculus (2013) 

Tak to vypadá, že zdejší diváci jsou ve dvou táborech. Jedni co se nudili, a druzí, kteří se ne. Sám patřím k těm druhým a jakožto člověk, co v hororech přímo nesnáší zaběhlé klišé typu práskajících samozavírajících se dveří, a jen hledá všemožné vtipné skulinky musím říct, že dlouho sem neměl prdel tak sevřenou jako minulou noc. Uroveň hororů se neměří ani tak podle scénáře či příběhu, ale podle počtu lekaček a taky podle toho, kolikrát si člověk za ten film řekne "no teda chudák, to bych zažít nechtěl". Zde je tomu ale jaksi jinak, lekaček tu pár je a velmi solidních, ale se stupňujícím se tempem by taky měl růst počet lekaček, který je ale vytlačen zamotaným příběhem. I tak se jedná o něco, co se naprosto vyrovná i takovým lekačkám, jako jsou Insidious či Sinister.

plakát

Legit (2013) (seriál) 

Každý díl má něco do sebe. Máme tu díly, kde Jim jen tupě opakuje svoje vtipy a celá jedna část zkrátka dodává audio vtipu i video. Prostě se zfilmuje. Pak jsou tu ale díly, které mají vlastní příběh, a jejich komediální scény jste neviděli v žádné z Jimových vystoupení. A právě díky těmto dílům se jedná o velmi kvalitní seriál, kde můžete na Jima, kterého jinak znáte jen jako sexuální prase, nahlížet i z jeho lidské stránky.