Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (95)

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

S čistou hlavou dávám pět hvězdiček a určitě se za ně nestydím. Pohádka nejenže splnila má očekávání, ale dokonce je předčila. Dříve jsem si k vánocům přála hlouposti jako plyšovou kosatku, mobil, oblečení. Letos jsem si nepřála nic jiného, než aby se pohádce Anděl Páně dostalo důstojného pokračování. A nejenže je dvojka důstojným pokračováním, ale je také krásnou ukázkou toho, do jaké herecké geniality dospělo duo Ivan Trojan a Jiří Dvořák. Že má pohádka slabší děj? Ále kdepak… jen holt ta česká povaha ne vždy všechno vidí a vše pochopí. Film má prostě vše, co má mít. Děj, poslání, geniální herecké duo, hudbu snad ze samotného nebe a českého režijního „Pána Boha“ Jiřího Stracha.

plakát

Anthropoid (2016) 

I přes celkem vydařený kousek se mi, ale víc zamlouval Atentát od Jiřího Sequense. V jeho podání, patrně díky tomu, že byl Čech, vyzněl film víc dojemně a srdnatě. Některé záběry jakoby dokonale kopírovaly onen zmíněný Atentát... náhoda nebo nehoda? Jinak, že je film v Angličtině se dá celkem přetrpět, přece po Murphym a Dornanovi nebudeme chtít, aby mluvili česky, to by byl průser asi jako v případě Kříže a jeho němčiny v Lídě Baarové. Jinak jako film povedené, ale jako film o Atentátu na zastupujícího říšského kancléře slabší... Suma sumárum 3 hvězdy...

plakát

Armageddon (1998) 

Joo když běží Armageddon v TV pokaždé se směji. Nevím čemu víc, jestli tématu a nebo té představě, že u tohohle filmu někdo doopravdy brečí a prožívá to americké utrpení. Dost "neotřené" téma, kdy jeden američan zachrání celý svět. Ale proč 3 hvězdy. Tak první je za to, že se vždy pobavím, druhá za hudbu od Aerosmith a ta třetí je prostě pro všechny, co ten film žerou.

plakát

Auta (2006) 

Úžasný animák a dokonce skvělý český dabing od Richarda Krajča... Málo který animovaný film se mi líbí, ale Auta patří podle mého názoru k pěti nejlepších.

plakát

Batman (2022) 

Na Bale prostě Patizón nemá a asi ani mít nebude. Nicméně rozhodně nebyl to špatné na filmu. Co mě rozhodně zarazilo byla tma, kdy víc jak polovina filmu nebyla téměř vidět :D. Nejdříve jsem se lekla, že mám rozbitou televizi, ale ukázalo se, že je to opravdu zvláštní záměr filmu, kdy holt posloucháte depresivního upíra a Nirvanu, ale vizuální stránky filmu se už nedočkáte. Možná tak chtěli autoři projektu docílit větší deprese. Kdo ví. Dávám tedy za tři!

plakát

Bohéma (2017) (seriál) 

Proč se snaží tvůrci tvrdit, že se jedná o skutečnou minulost a jako hlavní postavu zvolí vymyšlenou a nesympatickou "herečku". Postrádá to pak jakoukoliv věrohodnost. Takže se jedná o fiktivní seriál z prostřední filmových ateliérů za protektorátu. Pro mě dost velké zklamání.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Splnilo to vše, co jsem od filmu očekávala. Oslava rockové legendy se povedla na výbornou. Film mě absolutně ničím nezklamal. Ano, některá fakta byla jinak, ale to mi v tomto případě vůbec nevadilo. Rami Malek zvládl úlohu na jedničku a závěrečný koncert na Live Aid byl třešničkou na dortu.

plakát

Bratři Lví srdce (1977) 

Jak už tady psali ostatní kniha je úžasná. Byla to moje nejoblíbenější knížka v dětství. Ovšem film se švédům moc nepovedl. Jonathan měl být krásný chlapec a tady? Divnej jouda s divným českým dabingem.

plakát

Carol (2015) 

Jediným mínusem filmu je jeho děj. Přes zajímavý námět a dějovou linii jsem měla pocit, že scény a dialogy mají trhliny, které kazí celkový dojem z příběhu. Což je škoda, jelikož jinak je film perfektně propracovaný, skvělá kamera, dokonalá hudba a vynikající herecké výkony (což není u herečky jakou je Cate Blanchett nic neobvyklého).

plakát

Carrie (2013) 

Tak ještě že jsem na to nešla do kina a viděla to u známé v PC. Byla by to totiž škoda peněz. Naprosto nepovedené zpracování tak kvalitního námětu. Čekala jsem o 100% víc. Moje jediná hvězda je pro pana Kinga, kterému se snad tento pokus Kimberly nemohl líbit. Paní režisérka by se měla držet filmů jako Kluci nepláčou a do prvků hororů se nemíchat.