Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Válečný
  • Dobrodružný

Recenze (20)

plakát

Jsou světla, která nevidíme (2023) (seriál) odpad!

Velké zklamání, s realitou válečné doby to nemá nic společného. Němci (až na jednoho) jsou všichni neuvěřitelně zlí. 30 letý hlavní  hrdina si veme krátké kalhoty a hraje 13 letého kluka. Všichni mluví anglicky a báječné si rozumí atd.

plakát

Orders to Kill (1958) 

Výborný film. Vše závisí na souboji mezi svědomím hlavního hrdiny a rozkazem  odstranit kolaboranta.

plakát

Bitva v ústí Šeldy (2020) 

Surový válečný film, bez zbytečného patosu. Hlavní hrdinové se chovají přirozeně a lidsky. Film se nevymezuje na zlé fašisty a hodné spojence, ale poměrně reálně popisuje jak  by se asi lidé chovali v takovýchto krizových situacích. Nádherné kulisy zaplavené oblasti dotváří výborný filmový zážitek. Takhle naposledy na mě kdysi zapůsobil film Jdi a dívej se.

plakát

Válečná generace (2013) (seriál) 

Výborný televizní film z druhé strany. Pěkně vykresleny charaktery všech hrdinů, výborná hudba, zvuk, kamera. Bohužel na 5 hvězdiček tam bylo příliš mnoho náhod (neustále se někdo s někým potkával napříč celou frontou, až moc hodných němců atd.)

plakát

Mademoiselle Drot (2010) (TV film) 

Apatická hlavní hrdinka vás ani na minutu nenechá odrthnout oči od tohoto skvostného snímku. Vynikající film.

plakát

Muži v naději (2011) 

Pokud jste ženatí, je vám přes třicet a chcete se bavit tak film vřele doporučuji. Pro mrzouty, rádoby znalce filmů co film hodnotí za odpad doporučuji Bergmanna. Výborná komedie se skvělými herci, super relax.

plakát

Zima za války (2008) 

Milé překvapení, které docela dost vystihuje chování okupantů v západní Evropě. Pěkný pohled na válku očima mladého chlapce, ktérý v okupantech viděl to nejhorší , ačkoliv vojáci wermachtu zde ukazovali svou lepší stránku. Jeden z mála válečných filmů, který nerozděluje postavy na zlé němce a hodné "domorodce", skvělá kamera, dobrý příběh a především skvělý film.

plakát

Nejkrásnější hádanka (2008) 

Tradiční Troškovo pohádka: uřvaná, trapní herci, trapné dialogy, trapnej příběh, poměrně dobrá výprava a kamera. Je prostě vidět, že Troška se minul povoláním. V pohádce mi na hodnocení "odpad" chyběla už jen princezna Kuklová, hrdina Pomeje a uřvaná Blanarovičová.

plakát

Admirál (2008) 

Slabota. Bohužel ve filmu vykreslují sice skvělého velitele ,ale také diktátora Kolčaka jako hodnýho a neomylnýho americkýho prezidenta, kterému podlé české legie neumožnily vyhrát válku proti bolševikům. Milostná lovestory se taky moc nepovedla, protože všichni zúčastnění rychle vyklízejí pole působnosti a zůstává pouze hodný Kolčak a jeho nová družka, která má taky svatozář. Taková typická americká slátanina v ruské režii.Ti co nechápou mé hodnocení ať si pustí něco od Bondarčuka, nebo Michalkova.

plakát

Ztracený na Sibiři (1991) 

Po přečtení knihy souostroví Gulag jsem od filmu čekal odvárek, plný klišé a neuvěřitelných náhod a hrdinství, ale byl jsem velmi příjemně překvapen. Političtí vězni byli záměrně na celách se zloději a vrahy a tyto bezpáteřní lidské zrůdy v lágrech přežívali právě na úkor politických. Vraždění práskačů, či umírání na nemoci a hlad bylo na denním pořádku a film toto vše celkem výstižně popisuje.

Ovládací panel