Nejsledovanější žánry / typy / původy

• Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Brutální vedro (2023)

První scéna na poměry české produkce působí fantasticky. Pak už je to až do závěrečných titulků jedno velké WTF. Pro znalce pardubického prostředí prochází hlavní hrdina neustálými teleporty, náhradní doprava za vlak se realizuje z autobusového nádraží, což je mimo realitu, půlka postav včetně hlavního hrdiny se často chová na hranici totální demence a návaznost dějů postrádá běžnou a někdy snad i jakoukoliv logiku. Ale stejně to chceš dokoukat do konce, protože... co kdyby tam nějaká logika s tím šutrem ze Slunce nebo připálenou omeletou míchanou s tousty nebo co to vlastně bylo někde byla? ***Ve zkratce: Něco mezi totální sračkou amatérštější než spousta amatérských filmů a na druhém pólu metaeposem pracujícím s podvědomými programy reality a přeprogramovávajícím energetická pole diváků za hranicemi schopností Alejandra Jodorowského. ***Kvesčnmark: Pan K. je nějaké cameo Franze Kafky? ***Lokální poznámka: Garáž je pizzerie v Pardubicích a žádnej takovej bejvák tam co vím není. ***Poděkování: Děkujeme PARDUBICKÉMU KRAJI, že financuje filmy, kde jsou Pardubice plné násilníků, jezdí sem jeden motoráček za celý den a krom pár náhodných urbexerů tady tedy i nadále zůstane klid a mír. Nicméně jako pocta starému autobusovému nádraží film slouží dokonale. #PardubickéLetníKino

plakát

Všechno, všude, najednou (2022)

Nechal jsem se zlákat nějakou velkolepou recenzí, ač dle traileru mi to jako pecka nepřišlo. Po asi 20 minutách jsem došel k závěru, že dotyčný recenzent musel být na jiném filmu. Několikrát jsem během filmu málem usnul. Ale i tak jsem tam našel několik hodně zajímavých podnětů k alternativnímu pojetí reality, které jinak dosti unylý zážitek povýšily na smysluplně strávený čas. *** Ve zkratce: Když jsi šutr, tak jen pozoruj... Na to kašlu! *** Vietnamský nudle s pár kouzelnejma fazolkama. Sice si je nedáte znova, ale budete si je pamatovat a třeba začnete trochu kouzlit. *** Modli se k Sauronovu Bagelu! a kup si Rataťák mývala.

Kůň (2022)

Čo to bolo za koninu? Závěr to celkem zachránil, ale je to takový rádobyhluboký alternativní artový film s nepříliš hezkými obrázky a ani ten kůň se mi moc nelíbil...

Jack staví dům (2018)

Umístit tento film na 23. prosince večer zasluhuje jistou dramaturgickou odvahu, tímto tedy děkuji tomu, kdo to do programu hradeckého Centrálu dokázal před Vánoci procpat, je to hezký protipól čím dál dementnějších a smyslu pozbývajících vánočních pohádek, ač toho násilí tady bylo i na mě až možná moc. Každopádně si před projekcí nastudujte Vergilia, pak by to možná bylo i na 5 hvězdiček. Finální scéna v pekle jakoby vypadla z oka jednomu staršímu Star Wars filmu... :) Ve zkratce: To takhle stavíte dům, ale musíte při tom zabíjet lidi, který se vám pořád tak nějak motaj do příběhu... Nebo Jack se jim tam motá? Těžko říct.

plakát

Neuvěřitelné, ale pravdivé (2022)

Nízkorozpočtový velkolepý spektákl aneb i s malým kašpárkem se dá zahrát velké divadlo! Ve zkratce: Propadlo ve sklepě. Plus dvanáct a mínus 3.  Umělý penis, bez něj by to nešlo. Název je těžko uchopitelný, ale všeříkající.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022)

První Avatar se mi moc nelíbil, ale viděl jsem ho ve 2D, tak možná to mělo vliv. Cesta vody je oproti tomu fatální pecka a 3D verze v relativně běžném kině bez aktivních brýlí byla parádní. A co fakt oceňuju, tak film má velmi kvalitní český dabing, což si fakt nepamatuju, kdy jsem tohle k nějakými filmu napsal. VIVAT Cameron! :: A jestli mainstreamoví diváci poberou většinu myšlenek filmu, tak doufám, že to uvidí co nejvíc lidí a přeprogramuje se kolektivní pole lidstva k větší lásce a ohleduplnosti... <3

Dokonalý trik (2006)

Boj na život a na smrt o jedinečnou kouzelnickou prestiž s pozadím Nikola Tesly. Kouzelníci vs. Čaroděj.

Krychlič (2022)

Člověk by nečekal, že z novinek letošního programu Pardubického letního kina bude tento lokální počin možná tím úplně nejlepším. I přes osobní angažovanost autorky působí dokument vyváženě a v rámci možností ukazuje objektivní portrét pardubické ikony pohledem veřejným a ještě lépe pohledem za oponou a to občas i okem samotného Krychliče jakožto náruživého kameramana se specifickým rukopisem.

Akumulátor 1 (1994)

Neviděno úplně celé. *** Občas mi to přišlo překombinované.

Matky (2021)

Obávám se, že nejsem cílová skupina.

Ovládací panel
9 bodů