Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 078)

plakát

Nůž ve vodě (1962) 

Hustý jako koupel v oleji... * Ponrepo

plakát

Krotitelé duchů: Říše ledu (2024) 

Solidní nuda s občasnými záchvěvy geniality a slušných vizuálních efektů. * ČSFD projekce, CineStar Černý Most * 50 %.

plakát

Opičí muž (2024) 

První půlka je taková dost průměrná a ač nosná hluboká rovina tam je, tak je to takové i průměrně natočené. Ale s transformací hlavního hrdiny dojde i k proměně ve snímání a ač je závěrečná třetina možná až moc brutální, tak probouzí vzpomínky na nejhlubší cinefilní zážitky a zejména je hymnou lidskosti. A jde v tom až na kost. * ČSFD projekce, CineStar Anděl * 92 %

plakát

Mnich (2023) 

Pasti a zákoutí života a spirituality v netradičním ryzím pojetí. Chybějící či přebývající esenci se však nejspíš nepovedlo vypátrat, neboť si ji (zdánlivě) osvícený vzal s sebou tam, kam kamera nemůže.  :: Život je točité schodiště s nejistým koncem. ::  85 % :: kino Pilotů, Jeden Svět. Sledováno s titulkama mimo čas a prostor, neboť to měli nějak divně nastavené a z mojí sedačky byly vidět fragmenty českých doplňkových titulků i několik minut dopředu. Nebo to byl záměr? :)

plakát

Tělo v mé hlavě (2024) 

Záměr, psychologický efekt a způsob natočení projektu víceméně super, ale jako samostatný film to stěží utáhne v plné parádě těch 72 minut. A poněkud mi chyběla informace, kolik času uběhlo mezi setkáním na jevišti a dotáčkami. :: 70 % :: kino Atlas, Jeden Svět.

plakát

Bull Run (2023) 

Překvapivě vyvážený mix informací a osobního příběhu, který sice asi nenabízí žádné převratné tipy jak na kryptoměnách zbohatnout, ale ukazuje zajímavý kontext, kam až může přehnaná posedlost dovést hodnoty v každodenním životě. A na necelých 80 minutách se informací dozvíte celkem dost, aniž by vám přišlo, že je do vás někdo násilně pumpuje. 75 %, Jeden Svět, Světozor.

plakát

Květ burití (2023) 

Trošku jsem měl problém s kombinací reálných a fabulovaných prvků, ale ve výsledku se jedná o zajímavou věc, která upozorňuje na ještě důležitější věci. 75 %, Jeden Svět, Ponrepo.

plakát

Dokonalé dny (2023) 

Koukat se 2 hodiny na uklízení japonských hajzlíků bylo překvapivě celkem hluboké, mystické a dojemné. * kazety * kino Pilotů * 85 % 😎

plakát

Monty Python a Svatý Grál (1975) 

Všechny, kteří tomuhle veledílu s efekty koní z 23. století dali méně než tři.. tedy pět hvězdiček, ať je sežere roztomilý skákavý králík!!! (Já vás varoval.) *** kino Atlas *** 111 %. Jen ty autory švédských titulků propustili moc brzo, jinak by to bylo 11111 %.

plakát

Greta (2020) 

Otázka je, jak moc je to objektivní, ale minimálně jako hlubší nahlédnutí do vzniku fenoménu "Greta Thunberg" hodně sympatický dokument. * kino Atlas * 90 %