Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (765)

plakát

Agenti nula nula (2004) odpad!

Devadesát minut. A já je, věřte nebo ne, strávil s tímhle filmem. Jdu si nafackovat.

plakát

Agent Orange (2004) 

Tak tohle je něco pro mě. Tony Scott v bleskurychlém střihu. A navíc je to oranžové!!

plakát

Aienji (2003) 

Krásný, ale přece jen příliš sladkobolný příběh korejské dívky na prahu dospělosti, poznávající svou první skutečnou lásku.

plakát

Akt (1997) (divadelní záznam) 

Šmíd: Sesličku si nažhavíme, na Lišku se připravíme. Už aby tu sakra byl. // Liška: Jdu vás, pane Šmíde, změřit! // Šmíd: Nechce se mi ani věřit, jak jste čilý, jak jste milý. // Liška: Jak jsem čilý, tak jsem milý. Nejdřív vezmu míry sáčka. // Šmíd: Posaďte se, pohovte si ... // Liška: To bude hned, to je hračka. // Šmíd: Že mi vynesete spaní? // Liška: Jaképak s tím medle sraní! Vezmu šířku, vezmu délku. Moc-li chcete přes prdélku? // Šmíd: Hleďme toho kosa Lišku. Nabídnu mu vína číšku. Popijeme, posedíme... // Liška: Cože se z té sesle dýme? // Šmíd: Inu, je to stará herka. Práší se z ní od úterka. // Liška: K čemu jsou tu tyhle pérka? // Šmíd: To je kvůli pérování. Pohovíš si, sedni na ní... // Liška: To musí být posezení. Že je ona teplá, není? // Šmíd: To je proti opruzení... // Liška: Donner weter, vy jste hlava. Za tohle vás čeká sláva! // Šmíd: Zajímá tě způsob vzniku? // Liška: Že se ptáte, zákazníku... // Šmíd: Je to delší povídání... // Liška: Na to škoda času není. // Šmíd: Jednou takhle z jara, skoro... // Liška: Jaká hrůza, wie ein horror! (horor, horor, vysoká jsi...)

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Spider-Man v novém, přesto pořád stejném kabátku, jen s dalším komiksovým bossem. Říkám si .. copak asi právě dělá chlápek s hvězdičkou na krku?

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Nemám rád: krupicovou kaši, brzké vstávání a neslyšitelný skřípot nehtů rejdících v polystyrenu. Mám rád: oranžovou barvu v kombinaci s černou, hry všeho druhu a svoji filmovou sbírku. Tolik o mne. A o filmu? K tomu přece není co dodat ;-) Audrey Tautou je krásná, pro všechny špatnosti jak stvořená a já kvůli ní klidně začnu sbírat semínka popínavých rostlin, jen aby si mne všimla :) .. Se Jeunetem mě pojí dost svérázný smysl pro humor a můžu i jeho klipovou kameru utíkající do všech myslitelných koutů. Jsem jeden z mála, komu nevadí jeho čtvrtý Vetřelec, obdivuji Delikatesy i Příliš dlouhé zásnuby. No a trpaslík (nemyslím Dominique Pinona - režisérova maskota a mého oblíbence) je kategorie sama pro sebe.

plakát

Američan (2010) 

Obrazově bych v Corbijnově Američanovi vůbec nehledal autora klipů kapelám Depeche Mode, Nirvana či U2. Oproti předchozímu debutu Control je zde patrné zvolnění a rychlejší střihy jsou pryč, což je naštěstí ku prospěchu filmu, protože život zabijáka jistě není o neustálém shonu, ale naopak o vychutnávání si každé vteřiny, která může být jeho poslední. Clooneymu role zabijáka, pro kterého by měl být soukromý život tabu, jenže nejspíš už by chtěl se vším seknout a usadit se, docela sedla. A zasazení do zasněženého Švédska nebo slunné Itálie je dalším příjemným zářezem na pažbu.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Stále moc lineární, přesto o hodně lepší (i díky účesu Toma Hankse) než Šifra ..

plakát

Andělé všehomíra (2000) 

Díky Fridriku. I přes tvé ujištění, že všichni kolem mě jsou letadla, stále zůstávám nepoučitelným bláznem, když jsem si tu tvoji depku pustil. Je fakt, že léčba Anděli všehomíra měla něco do sebe, ale podruhé už na mrazivý ponurý Island mezi ty pomatence raději nechci ..