Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (765)

plakát

The Prodigy - No Good (Start The Dance) (1994) (hudební videoklip) 

Tohle je klenot vytesaný, nebo spíš vytancovaný, mezi sloupy. Vzpomínka na nekonečné pařby, na repráky vyřvávající do noci a na neskutečně naštvané sousedy. Je to spousta let, ale někdy si říkám, že se tak moc nezměnilo : )

plakát

Khumba (2013) 

Milé děti. Zanechte prosím všech lumpáren, odložte oslintané plyšáčky a v klidu se kamkoliv usaďte, pohádka právě začíná. Bylo nebylo, kdesi uprostřed černého kontinentu, v místě kousek od tří kopečků, nedaleko u vysychajícího napajedla kde prudí kudlanka nábožná, žil byl zebří chlapeček jménem Khumba. Byl to takový malý ukecaný lichokopytník trpící všelijakými komplexy méněcennosti, třeba si nechal od ostatních nabulíkovat, že kvůli němu neprší apod. Ovšem jiná věc ho trápila z poloviny (té zadní) ještě víc. A tak se jednoho slunečného rána probudil s tím, že už konečně nastal ten správný okamžik na splnění si svého snu a to, že čím víc chybějících pruhů bude mít, tím víc bude adidas. Vykašlal se tedy na ostatní zebráky a zebračky, stejně tak i na svoji rodinu a šel a šel, navzdory nebezpečím číhajícím po cestě, až .... pošel. Tedy kéž by, protože já mluvící zvířátka přímo nesnáším, jenže tohle je bohužel takový ten standardní animák nalinkovaný jak podle šablony, tudíž nedojde k situaci, že hyena se nažrala a ovce zůstala celá. Právě naopak, tady se z nich stanou výborní kamarádi! Víte co? Raději si zazpíváme, to je totiž větší vzrůšo než tenhle film. A všichni: Khumba ya my lord, Khumba ya! Khumba ya my lord, Khumba ya ..

plakát

Bony a klid 2 (2014) odpad!

Stejně jako bylo zbytečné natočit tuhle vzpomínku na to, jak bylo za komunistů vekslákům dobře a jen tak mimoděk dát vědět, že se ani v dnešní době vlastně nic nezměnilo, tak obdobně je zbytečné cokoliv psát o tomhle pokračování, protože bych jen ztrácel čas nějakým vymýšlením slov nad filmem, který mi ukradl hodinu a půl života ..

plakát

Vrásky (2011) 

Připadá vám, že je to jen pár dní, co jste zakusili svůj první polibek .. snad jen pár chvil, kdy jste se poprvé milovali .. a najednou je z vás omšelý dědek, který se ztrácí ve své zastřené mysli a mladí ho stěhují kamsi do domova důchodců. Hrozná představa. Ono člověku při tomhle pomyšlení, že i on jednou bude starý a zapomnětlivý, naskočí nějaké ty Vrásky. Proto je tenhle animák spíš takovým decentním nakopnutím pro všechny, co ještě mohou naplno žít, že by si měli ten čas pořádně užívat a nepromarnit ho ..

plakát

964 Pinocchio (1991) 

Bizarní, klaustrofobické, halucinogenní, nechutné Přestože mi připadal celý film jak utržený ze řetězu, tak já byl naopak neustále pohledem přikovaný k obrazovce podobně jako Pinocchio k tomu svému železnému jehlanu, co s sebou musel vláčet. Ale nechtějte po mě vědět, proč se tahle sexuální hračka bez erekce jmenuje podobně jako ta dřevěná loutka, kterou mám tak rád. Na to bych nepřišel ani s o dost větší hlavou od zprvu sympatické Himiko ..

plakát

Big Man Japan (2007) 

Člověk se hned cítí v ulicích Tokia bezpečněji, když ho před všemožně odpudivými monstry chrání superhrdina ve fialových slipech. Leckdy sice vezme do zaječích, za ty nuzné prachy od sponzorů, které vystačí sotva na nájem, se mu člověk nemůže ani divit, ale občas má svůj den, takže soupeře odkáže do patřičných míst, kde mu bude lépe. Dai-Nopponjin je typickou japonskou šíleností, u které nemáte zdání, co bizarního se stane o pár minut později. Ztřeštěné, skoro až arogantní finále, které všechen předchozí děj totálně položí na lopatky, nám dává najevo, že televizní sledovanost, o kterou v tomhle moderním monster byznysu jde, je vždycky až na prvním místě ..

plakát

Coherence (2013) 

Hodil jsem si kostkou a padla mi čtverka. Pro jistotu si ji zde na ČSFD poznamenávám v hodnocení červeně a přikládám do schránky jablko Ѽ na důkaz, že jsem to pořád já ..

plakát

David Bowie - The Next Day (2013) (hudební videoklip) 

Jak stylové, když v tomhle hříšném baru vyzpěvuje ten, který v Posledním pokušení Krista nechal Ježíše ukřižovat ..

plakát

The Prodigy - Breathe (1996) (hudební videoklip) 

Kašlu na to, že mám 0 RH+ .. tohle je moje krevní skupina !

plakát

Red Dog - psí legenda (2011) 

Dampier. Vítejte v největším zapadákově pod sluncem, které, pokud vás nezabije, vás alespoň donutí mluvit plynně čínsky a ani k tomu nebudete potřebovat tenhle jazyk studovat. V tomhle místě vlastně žádný školy ani nejsou potřeba, je to spíš odkladiště všech, kteří chtějí na něco zapomenout nebo se tu uklidit před zákonem. Tady se nemusíte bát vyjít si do hospody jen ve špinavejch slipech na důkaz svýho chlapáctví, ale to neznamená, že nikoho nezajímáte. Právě naopak, každý ze ztroskotanců tady má totiž i srdce, ačkoliv by to jeden do nich neřekl. Vlastně ještě něco mají - Red Doga, prďáckýho (nebo spíš uprděnýho) psa, kterej na tu svojí komunitu taky nedá dopustit. No a já už teď taky ne ; ) A to tyhle zvířátkový filmy nemusím, obzvlášť podle skutečné události. Jenže když vedle vás na gauči sedí další divák a ještě k tomu čtyřnohej, kterej věčně po Redovi pokukuje, poštěkává a ničemu jinému nevěnuje pozornost, tak si říkáte, že tahle psí story je nezapomenutelná ..

Ovládací panel
176. nej uživatel Česko
124 bodů