Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Nemám rád: krupicovou kaši, brzké vstávání a neslyšitelný skřípot nehtů rejdících v polystyrenu. Mám rád: oranžovou barvu v kombinaci s černou, hry všeho druhu a svoji filmovou sbírku. Tolik o mne. A o filmu? K tomu přece není co dodat ;-) Audrey Tautou je krásná, pro všechny špatnosti jak stvořená a já kvůli ní klidně začnu sbírat semínka popínavých rostlin, jen aby si mne všimla :) .. Se Jeunetem mě pojí dost svérázný smysl pro humor a můžu i jeho klipovou kameru utíkající do všech myslitelných koutů. Jsem jeden z mála, komu nevadí jeho čtvrtý Vetřelec, obdivuji Delikatesy i Příliš dlouhé zásnuby. No a trpaslík (nemyslím Dominique Pinona - režisérova maskota a mého oblíbence) je kategorie sama pro sebe.

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Kuželky, nihilisti, pochcaný tébich, polomrtvý scenárista, vaginální umělkyně, smradlavé spodky, kapela Autobahn, rukojmí a samozřejmě nechápavý Dude. Z těchhle ingrediencí dát do kupy něco tak dokonalého se může zrodit jen v hlavě génia, respektive dvou géniů, brášků Coenových. A já se s Dudem vždycky prvotřídně bavím a usrkávám přitom ze sklenky namíchaného bílého rusa, abych ten dojem z filmu vychutnal s dalším rozměrem ..

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Tomuhle filmu není co vytknout .. soundtrack od Vangelise mi přijde jak kdyby ho někdo přepravil strojem času, stejně tak triky a kulisy jsou na tu dobu neuvěřitelné. Filmový soupeři Harrison Ford i dnes vytracený Rutger Hauer kradou všechnu mou pozornost a já na ně pokaždé s otevřenou pusou koukám a nechávám se dokolečka překvapovat při závěrečné (ne)vyrovnané partii. Jednoznačných sto .. a nejspíš i víc.

„Čtyři vraždy stačí, drahoušku“

„Čtyři vraždy stačí, drahoušku“ (1970)

Kdysi dávno jsme Vraždy poslouchali na kotoučáku (mladší budou asi houbeles vědět, co tímhle slovem myslím), tudíž bez obrazu a nic to neztratilo ze své krásy .. spíše naopak. Ty nejlepší momenty se naslepo vynořovaly ještě víc, jelikož naše fantazie a představivost pracovala naplno. Takže - nejen Beethoven má nějakou váhu, ale i tenhle film. Pro mě absolutní jednička v domácí kinematografii ..

Gummo

Gummo (1997)

Idylický zapadákov se spoustou bizarních figurek dokáže možná občas nudit, převážnou část filmu jsem se ale dokonale bavil nad jejich nicneděláním a zabíjením času. Absolutně vyniká rachitická figura Jacoba Reynoldse, obzvlášť když zdokonaluje za rytmu Madonny svoje tělo či se pečlivě stará o svou hygienu : ) Hodina a půl, kterou jsem si báječně užil a u které se tak úžasně nicnedělá, ovšem rozhodně neztrácí čas.

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Po zhlédnutí tohohle filmu provozuju sex zásadně v gumových rukavicích : )

Mrtvý muž

Mrtvý muž (1995)

Nikdo .. se mne neptejte, čím mne tenhle film uhranul. Outsiderem Williamem Blakem? Jeho dost potrhlým anti-indiánským společníkem Nobodym? Dost pošahaným lovcem odměn v podání Lance Henriksena? Spoustou růží z papíru, které to možná i zapříčinily? Vším! Přece jen neotřelý nápad Jima Jarmusche vyprávět western trochu jinak společně s výbornými kytarovými rify Neila Younga se neomrzí a já mohu být rád, že doba VHS je už pryč, protože kazetu s tímhle filmem jsem častým sledováním úplně ošoupal. Zlatá éra DVD, kdy si můžu opětovně vychutnat nášup fazolí od dosti zženštilého Iggyho Popa :)

Sedmikrásky

Sedmikrásky (1966)

Proč se místo miluji tě neříká třeba vejce? .. a já vím že říká, jen tomu ne všichni umí naslouchat ; )

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Vždycky, když si to pustím, si připadám jako na tripu. Kamera si mi totálně vryje pod kůži, ponuré ústřední téma zabydlí někde v hlavě a já mám chuť okamžitě nastoupit odvykací kúru. A přitom je to jen film! Jenže tak sugestivní, až se bojím si ho pouštět.

Život Briana

Život Briana (1979)

Následovat sandál nebo raději tykev, toť moje věčné dilema ..

Ovládací panel
172. nej uživatel Česko
125 bodů