Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Jedná se o zcela vyjímečný film, který mě chytl za srdce a pravděpodobně už nikdy nepustí. Geniální hudba si musí podmanit úplně každého. Dodává scénám strašně velkou intenzitu, kterou jsem přímo hltal každou sekundu. Byly chvíle, kdy jsem měl opravdu už slzu v oku. A vidět na scéně duo Charles Bronson, Henry Fonda (zejména v závěru filmu) - něco nezapomenutelého! Bohužel jsem se k tomuto snímku dostal až nyní, ale jsem přesvědčen, že kdyby jsem viděl Once Upon a Time In The West třeba před pěti lety, rozhodně by jsem si ho tolik neužil jako dnes. Jedná se o naprosto skvěle vybroušený diamant, který musí mít ve své sbírce každý filmový nadšenec. BTW. Cladia Cardinale byla ve své době neskutečná kočka, kam se na ni hrabe Megan Fox :)

Matrix

Matrix (1999)

Absolutně nejhustější představení Keanu Reevese! Pro mě je MATRIX revolučním filmem - naprosto ojedinělý projekt, který nemá obdoby. Andy a Larry Wachowski dokázali něco neuveřitelného a poslali na svět neskutečnou bombu (akce, kamera, opravdu originální scénář), lépe to dopadnout nemohlo. Smekám před pány režiséry a i herci samotnými. Všichni odvedli velice kvalitní práci.

Ed Wood

Ed Wood (1994)

Moc povedený snímek. Tenhle film dělá filmem Johnny Deep! Bezesporu jedna z nejlepších jeho rolí. Samozřejmě druhý z úspěšné dvojice je Tim Burton, ale stylem jakým zahrál Deep Wooda - tak procítěně, vnímavě... je to až neuveřitelné, co vše dokáže zahrát. Ono to snad ani nejde zahrát, s tímhle darem se člověk prostě už musí narodit.

Skrytá identita

Skrytá identita (2006)

Když se podíváme na ten herecký ansánbl v režii pana Scorseseho, tak nemůžeme očekávat nic jiného, než vynikající film. A opravdu tomu tak je. Především skvělý scénář, který ani na minutu nenudí a rozhodně na konci šokuje. Výkony hlavních představitelů hodnotím na výbornou, především DiCaprio, Nicholson a Martin Sheen potvrdili svou extra třídu. Precizní kamera a hudba je pak už třešní na dortu a dělá The Departed filmem na který se kdykoliv milerád znovu podívám.

Bourneovo ultimátum

Bourneovo ultimátum (2007)

Dokonalost sama. Adrenalinový masakr. Greengrass ví, co na diváka platí - jeho dokonalá režie, kamera, střih, zvuk - vše excelentní a vyšperkované. První dva díly držely laťku hodně vysoko, ale The Bourne Ultimatum se dostává ještě dál, o třídu výš. Matt Damon zahrál dokonale... už nechci Bonda, chci Bournea!

Crash

Crash (2004)

Nádherná ukázka toho, jak se lidé po určitých situacích dokaží změnit, ale i jak osud dokáže vládnout svou pevnou rukou. Crash v některých chvílích (a že jich je hodně) doslova saje z diváka emoce. Výborné drama situované do rasistické problematiky, které po zásluze získalo zlatou sošku jménem Oscar. Vše podtrženo dobrým námětem, brilantním scénářem, skvělým výkonem herců a nakonec výborným soundtrackem, který tomu všemu dodává šťávu!