Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (55)

plakát

Jeden německý život (2016) 

Dvě hodiny s převažujícími záběry na tvář, která viditelně prožila celé dvacáté století, mi zněla v hlavě věta: "Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné – aby slušní lidé nedělali nic." Filosof Edmund Burke, jemuž je přisuzováno autorství téhle myšlenky, žil o 200 let dřív než Brunhilde Pomsel. O 200 let dřív definoval, kam dokáže dovést Evropu a klidně i zbytek lidstva nezájem, povrchnost, lehkomyslnost... a proto by právě teď, kdy už pamětníci druhé světové války téměř vymřeli, tenhle film mělo vidět co nejvíc vnímavých lidí. Od Edmunda Burkeho si vypůjčím ještě jednu větu. "Nikdo nedělá větší chybu než ten, kdo nedělá nic v domnění, že to málo, co udělat může, nemá smysl."

plakát

Králova řeč (2010) 

Ze všeho nejvíc mě bavilo, jak se celým filmem vine suchý anglický humor.

plakát

Wrestler (2008) 

Jsem moc ráda, že Nicolas Cage a Sylvester Stallone tu roli odřekli :-)

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Akční filmy nejsou mým šálkem kávy (stejně jako třeba horory), ale filmy jako je The Bourne Ultimatum dokazují, že by člověk měl občas udělat vyjímku a trošku změnit pohled. První dva díly se mi líbily a tenhle třetí je podle mě ve všem ještě lepší! Nečetla jsem předem recenze a komentáře, abych byla zvědavá, jak to dopadne ;-) a ani konec nezklamal... Kdybych měla říct, co bylo úplně nejlepší (a musela bych být samozřejmě nespravedlivá), tak to byla hudba. Od začátku do konce bez chyby!

plakát

Horší než smrt (2007) 

Britský humor v té nejčistší formě :-) Po prvním shlédnutí 95% a po druhém ještě lepší ;-) Od prvních titulků až po zkurvenou zelenou se žádný škodolibec nemůže chviličku nudit...

plakát

Ovečka Shaun (2007) (seriál) 

Asi nejmilejší Mikiho "pohádky" :-D což dokazuje 100% kvalitu!!! ;-)

plakát

P.S. Miluji Tě (2007) 

Přestože manžel v kině dobrých 20 minut nadával, na co jsem ho to zatáhla, já odcházela nadšená. Místy to bylo hodně vtipné, místy stěží uvěřitelné, mně osobně to opravdu bavilo.

plakát

Ratatouille (2007) 

Železný obr je podle mého vkusu o maličko lepší, ale ta malá krysa mě snad donutí nejen navšívit Paříž, ale i změnit jídelíček :-)... 95%

plakát

Sunshine (2007) 

Obsahově je tu hodně paralel na Ikarii XB 1, ale v roce 1963 to muselo působit o dost zajímavěji... nechci jen kritizovat, prostě mi ta Ikarie připadá lepší :-) a vůbec ne proto, že je to český film.

plakát

Vratné lahve (2007) 

Hodinku po shlédnutí opravdu nemám co vytknout. Ani ten pád z kola, který je tu tolikrát omílán - jistě to šlo natočit tisíckrát ralističtěji, ale proč? Právě takhle komixové to bylo dost vtipné, a o to kráčí, ne? Dámám kolem padesátky (plusminus dvacet), které se teprve chystají do kina, doporučuji slabší nebo raději žádný make-up - ušetříte si problémy s rozmazanou řasenkou (bez obav!, nebudou to slzy dojetí :-)).