Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Titanic

Titanic (1997)

Titanic, to je modla všech, každého z jiného důvodu, ale všech, což je přesně i ten důvod, proč se s postupujícím časem vytváří i antimodla prostě jen proto, že chce jít proti proudu, ani vlastně neví proč. Ten snímek je totiž dokonalý, DOKONALOST sama. Jak by také ne, důvodů je spousta a táhnou všechny za jeden provaz. James Cameron, námět, dramatičnost, romantika, emoce, Kate Winslet, Leonardo DiCaprio, hudba a Céline Dion roztáčejí tříhodinovou zábavu, která rozhodně nenudí a zasáhne vás přesně tam, kam má, VŠUDE! Žádný takový film před ním nebyl a žádný další nebude ani dlouho po něm. Jak nám dokonce autor ukázal se svými dalšími počiny, bude mít s jeho překonáním problém i sám mistr. Avatar není vůbec špatný, ale vedle Titanicu má charizma ledové kry. Regulérně zatím jediný film, po kterém jsem bulel jak malá holka! Stoprocentních 5*. Viděno několikrát, ale bohužel nikdy v kině. Jeden z filmů, který může za mou malou posedlost filmy... ;) "Vraťte se!" TOP10

Černá labuť

Černá labuť (2010)

"Mám pro tebe menší domácí úkol. Jdi domů a dotýkej se sama sebe." A ona skutečně šla a udělala to... >:) Ne nadarmo mám Natalii Portman na prvním místě v mé TOP10 hereček (a pokud si to spojujete s předchozími větami, tak radši přestaňte číst, jdětě a dejte si stejný úkol, vy úchyláci... :D). Takřka filmový orgasmus... ;) "Kdybych obsazoval jen Bílou labuť, byla bys to ty." Co dokáže Natalie zahrát výrazy obličeje, by s přehledem stačilo na němý film! Nefalšované štěstí a radost na začátku filmu a naprosto autentická reakce po zjistění obsazení rolí. Brilantní! Když o tom tak zpětně přemýšlím, tak to vlastně byla taková omluva předem za následují nervy drásající hororovost neopouštějící celý film! On to totiž je regulérní horor, proč mi to někdo neřekl předem? Na ty se normálně nedívám... :D Účelně zákeřně je tu pracováno s fyzickou bolestí, kterou si všichni dokážeme představavit, protože v menší nebo větší míře zná drama se záděry, až moc "dokonalým" stříháním nehtů, přibouchnutými prsty a trochu toho rozškrábání něčeho, co by se škrábat rozhodně nemělo, snad každý. Opět brilantní! Na film zapomněli krom R ratingu připsat "na vlastní nebezpečí" a "vhodné pouze pro (minimálně tak trochu) masochisty". No, myslím, že Natálka dostala přesně tolik prostoru v mém komentáři, kolik si zasloužila (stejně tak Oscara) a už mi z toho začíná také hrabat, tedy ještě dodám, že všechny ostatní role, hlavně ta Vincenta Cassela, byly vynikající, ale holt mají tak trochu smůlu, protože Portman konečně dostala film hodný svých kvalit jen pro sebe... ;) "Jediný člověk, co ti stojí v cestě, jsi ty sama."

Já, legenda

Já, legenda (2007)

Hodnotím snímek s původním (tedy alternativním) koncem, díky kterému je to krásných 5*, nejvíce měnící vyznění filmu, které jsem kdy viděl. V kině jsem si film užil bohužel s rádoby mainstreamovým koncem (i tak to vůbec nebylo špatné), po opětovném zhlédnutí v teple domova s odstupem pár let stále souhlasím s 5* a TOP10. Tímto filmem se jazýček vah mohutně zhoupnul i ve prospěch Willa Smithe v mé TOP10 (IMHO jeho nejlepší dramatický výkon). Mám rád filmy, u kterých nevím, jestli ušlo něco mně nebo hlavní postavě, mám rád filmy s emocemi tak silnými, že zacloumají dokonce i se mnou (hned 2 scény!), mám rád filmy, které v podstatě nepotřebují hudební doprovod a není to jako pěst na oko, mám rád těch asi 10 minut z alternativní verze a, jak už vám asi došlo, mám rád Willa Smithe... :D Takže když si dám všechny klady snímku dohromady, nemůže mi vyjít nic menšího naž 5*... :) Vřele doporučuji všem vlkům samotářům, co žijí v pustině na kraji společnosti, bude se vám to líbit... ;)

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

To jsem se ještě za starých časů, když jsem nebýval takový optimista, dostal k tomuto úžasnému dílku. Aby toho nebylo málo, měl jsem tehdy až tak ponurou náladu jako málokdy a co se nestalo. Asi v třetině jsem se dostal do normálu, ve dvou třetinách jsem měl dobrou náladu a po skončení tak dobrou jako málokdy předtím! Je to prostě filmeček o nevšednosti, dobré náladě, optimismu, touze měnit sebe i svět kolem sebe, inspiraci, romantice a o Audrey Tautou a jejím nakažlivém úsměvu... :) Potěšil také "téměř jednoruký" Jamel Debbouze... ;)

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Opět se mi potvrzuje pravidlo: Zkouknout film u někoho s filmovým vnímáním ne zrovna úplně tradičním (Kocour86), ke komu jsem za tímto účelem ani nešel, bez toho abych o filmu cokoliv dopředu vůbec věděl, je téměř vždy trefa do černého, u Sin City tedy spíše do černobílého s pár příležitostnými barvičkami... ;) Odzbrojil mě zhmotněný komixový vizuál, odzbrojilo mě hercecké osazenstvo, odzbrojil mě (jak jinak než černý) humor, odzbrojily mě (pro málokoho zpestřující) monology, odzbrojily mě osudy svým způsobem sympatických postaviček (předlohu neznám). Škoda jen, že většinu z těch asi 20 minut navíc v režisérském sestřihu vyplňují samostatné titulky ke každé části, u té nejkratší delší než samotný díl (!), alespoň nám tedy režisér přeházel pořadí jednotlivých částí. Patří zaslouženě do mé TOP10, už se nemůžu dočkat pokračování!

Tajemství

Tajemství (2006)

Viděl jsem tento snímek, pak přečetl jeho stejnojmennou knižní verzi z něj vycházející a rozšiřující ho, pak dalších několik knih, ať už od zde hovořících autorů nebo těch obecně známých, žijících i mrtvých, a nadále pokračuji a pokračovat rozhodně budu! 5* a čestné místo mezi mými TOP10 způsobuje právě jeho prvenství. Jak jsem totiž zjistil, tak knih podobného charakteru byly ještě před Tajemstvím desítky, ale něco, na co kouknete a čeho za hodinu a půl (!) buďto pochopíte nebo nepochopíte podstatu? Geniální! Ano, snímek je v určitých bodech jak pro blbé (Američany), ale jiné body člověk naopak ani napoprvé nebo bez knih(y) nemusí vůbec pochopit, takže kritika infantilní jednoduchosti od lidí odmítajících (nepíšu nechápajících, oni chápou moc dobře, jen ke své smůle odmítají) sílu přitažlivosti je absolutně mimo mísu. A že je něco přehnané? V tom je právě ten vtip, přehnané je jen to, o čem jako o přehnaném smýšlíte... ;) Můj názor je takový, že snímek pochopí jen ten, kdo někde uvnitř sebe tuší, že jeho život je pouze a jen jeho a vše v něm může ovlivnit pochopitelně také pouze a jen on sám. I já skutečně předtím dával vinu ostatním, ale někde v sobě jsem pravdu tušil a mám takový silný dojem, že za to vděčím právě sledování filmů. Když už to pak totiž chápete a díváte se pozorně, tak také chápete, že autoři chápou, a proto taky jsou tam, kde jsou... :) Takže sice kdo neuvidí, nepochopí, ale hlavně, kdo NEZAŽIJE, nepochopí. Tajemství je jen začátek a klíč k prvním dveřím!