Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Komedie
  • Drama
  • Hudební
  • Krimi

Recenze (584)

plakát

Columbo - Zapomenutá dáma (1975) (epizoda) 

V této epizodě Columba jsou použity ukázky z hudebního filmu "Walking My Baby Back Home" z r. 1953, nad nímž se tu co by Grace Wheelerová nostalgicky rozplývá a v němž postavu Chris Hall skutečně hraje Janet Leigh. Viz https://en.wikipedia.org/wiki/Walking_My_Baby_Back_Home_(film).

plakát

Françoise Hardy : Tous les garçons et les filles (1964) (hudební videoklip) 

Françoise Hardy jsem poprvé spatřil na krásné fotce na titulní stránce barevného francouzského časopisu pro mládež "Salut les copains!" někdy v 1968-69 a byl jsem jí ve svém teenagerském věku naprosto uchvácen, jakož i tou písničkou, která se musí dle mne líbit i dnešní mládeži, zvláště nezadaným dívkám, pokud alespoň jsou schopny chytat ten velmi pěkný francouzský text. Naštěstí není nijak složitý, že i já při své chatrné francouzštině jsem mu tenkrát i bez pomoci rozuměl. Bohužel či spíše bohudík, teenagerská léta jsou pryč, ale písnička se mi líbí stále a jsem rád, že jsem tu na ni náhodou narazil. No, a ten časopis, myslím, že ho snad dokonce ještě někde doma mám. Omlouvám se za trochu nostalgie. https://www.youtube.com/watch?v=XPkBMqehr5k

plakát

Pyongyang s'amuse (2019) (TV film) 

Abyste byli lépe v obraze, podívejte se na polský dokument https://www.csfd.cz/film/291418-defile/recenze/.

plakát

Černá hodinka s Rudolfem Hrušínským (1967) (TV film) 

Link ke zhlédnutí, jak píše gezper dne16.12.2012,  je nefunkční, protože účet s tímto videem byl. ukončen. Nyní lze snímek vidět na https://www.youtube.com/watch?v=BGKYp3Pu_Ds Vřele doporučuji. Škoda, že není delší.

plakát

Lucie Bílá - Air (2000) (hudební videoklip) 

Moji nejoblíbenější Bachovu skladbu nelze jinak hodnotit než 5*. Mám ji sice nejraději v klasickém provedení, ale L. Bílá jí nijak neublížila.

plakát

Případ s koncem (2023) (TV film) 

Pamětníci si zajisté vzpomenou na https://www.csfd.cz/film/284836-mesic-s-dymkou/recenze/ z r. 1967. Pokud ho budou opakovat, mrkněte se na něj.

plakát

Fantom opery (1987) (TV film) 

Jabudab badod. Kdo se trochu vyzná ve středosúdánských dialektech jistě snadno přeloží, že to znamená kosivše seno udívavali jsme maso. Tedy pokud má zvládnutou tvorbu minulého času včetně plusquamperfekta a přechodníků, není-liž pravda. :-))

plakát

The Cranberries - Zombie (1994) (hudební videoklip) 

Po vizuální stránce docela dobré, ale je to marné, protože tento způsob zpěvního projevu nemám rád, což u mne sráží vysoké hodnocení.

plakát

Mates (1967) (pořad) 

Tento pořad uváděl jako úplně první Josef Zíma, pokud mne paměť neklame. Pokud klame, ta se omlouvám, ale každopádně tam jako konferencier vystupoval.

plakát

Až zmlknou tranzistory (1966) (pořad) 

Prima vzpomínka na mládí, kdy jsem taky mlátil do kytary nějakou dobu m. j. i většinu písniček, co tu zazněly. Ke komentáři satora bych přidal ještě další účinkující, kteří na čsfd nemají profil: Jiří Kupšovský, Jiří Racek, Petr Třebický, Blažena Musilová. Vystupují tam tyto hudební soubory: K.T.O. , Mariňáci, Orchestr Slávy Kunsta, Country beat J. Brabce, Westmeni, Červánek, Greenhorni.