Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Recenze (931)

plakát

Čung_E (2023) 

Námět zajímavý, čekala jsem více hlubší vztah dospělé dcery s matkou androidem, ale i tak to bylo v pohodě. Musel být zvláštní pocit vidět svoji matku, jak to vlastně nebyla matka, jen přenesený mozek do robota. Jako v každém takovém filmu se muselo něco pokazit a boj o život a smrt začíná. Tak nějak jsem v duchu chtěla, aby si ty dvě mohli více co říci. Smutné je podle zajímavosti, že hlavní hrdinka měla stejný osud jako ta filmová.

plakát

Nimona (2023) 

Tuto pohádku mi doporučil Netflix a já si řekla, proč ne, zní to zajímavě. Všechno to vypadalo super, kdyby dva nadcházející rytíři před pasovaním neprozradili nesměle, že to nejsou kámoši na život a na smrt, feláci, ale že je tam trochu horko. Já vím, že to bylo a bude, ale jako nechci to v animované pohádce vidět, ať si to nechají na doma, lepší byla interakce Nimony s hlavním hrdinou, očištění jména před křivým obvinění, příběh jak se ona objevila, jak jí nechtěli nikde přijmout, jen on jediný byl ochoten se s ní sblížit. Konec vypadal famózně, ale ta teplejší scéna ve mě sorry jako vyvolala otázku PROČ? Nechci vidět dva homosexuály držící se za ruce a vymeňující si sliny, jsem asi generace, kde se o tom nemluvilo, nikdo to neviděl, ani nemusel, neřešil, nějak si žil. Nevím, co se honí v hlavách menších dětí, kteří by to viděli a ptali se, co to tam dělají. Prostě průměr, bez toho by to bylo víc.

plakát

Auta na cestách (2022) (seriál) 

Je to fajn, jak si Blesk a Burák vyrazí na cestu k Burákově sestře na svatbu a mezitím potkávají plno nových tváří a zažívají dobrodružství. Líbili se mi reference na filmy jako je Jurský park a podobně. A ta jeho sestra Bule teda vlastně tabule bez "ta" a kde bydlí, to je úplně nebe a dudy a Burákův prezidentský projev na svatbě to nemělo chybu.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Po tolika letech jsem se dočkala pokračování. Příběh vás tak vcucne, že mě ty tři hodiny utekly jako voda. Aspoň se nám zase o něco více představila Pandora a nové druhy obyvatel i zvířat. A opět Cameron ukázal, jak škodlivý je lidský druh, kam vstoupí, tam válka, zbraně, pohroma. Ani mi nevadila velká absence děje, ale svým způsobem to jakýsi příběh byl. Jen ten Spider, nevím, co od něj čekat a doufám, že se více dozvíme o Kiri, která je zajímavá postava filmu.

plakát

Black Adam (2022) 

Mě se to líbilo a fandila jsem Rockovi a jako fakt nemusím ksicht té černošky, co sežrala svět a jakože na něj musela poslat bandu v čele s Jamesem Bondem v důchodu, alias dr. Strange po marvelovsku. I když byl tak trochu zmatený po probuzení, líbilo se mi, jak to tam s nimi nakládá a bavilo se mi na něj dívat. A jsem zvědavá, zda potitulková scéna bude znamenat další pokračování.

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

Byla jsem spokojena, to co jsem chtěla, to jsem dostala. Tak jako jsem se ráda vrátila do světa Pandory, tak jsem ráda viděla i svět Wakandy i nový svět pod vodou. Jako není to tak sexy ta voda, jak to tu jeden uživatel uvádí, no možná proto, že mají říši hrozně hluboko a je tam tma a na Pandoře se zas tak hluboko nepotápěli, takže bylo vidět vše. Hodně jsem soucítila se Shuri, jak přišla o bratra a další tragédie co nastali, protože i já sama mám období, kdy jsem ztratila milovaného člena rodiny a asi to už nebude tak jako dřív.

plakát

DC Liga supermazlíčků (2022) 

Mě se to hrozně líbilo, po nějaké době super animák, nemůžu si stěžovat a jak se honil po pískacím Brucovi a ten Black Adam na konci. Jen to plešatý morče nic moc, ale jinak pohoda.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Bylo to šílené jako všechny ty paralelní světy. Kdyby dr. Strange nedorazil za Wandou, tak by se asi nic nestalo a dále si snila o svých dětech a měla ovocný sad někde bůhví kde. Ale stalo se a ten úvodní boj s chobotnicí s jedním okem mi připomnělo mořskou hvězdu z filmu Sebevražedný oddíl 2, kde se úplně stejným způsobem zlikvidovala. Mám pocit, že Wandu vykreslili jako potvoru a tu zlou, jen to tak nebylo, ona chtěla žít ten svůj život, jaký si zkusila ve WandaVision, ale někde v tom paralelním světě se to děje.  Bylo příjemné vidět profesora Xaviera, ale jaksi jsem nepoznala Captain Marvel, trochu ji přebarvili na černo zdá se mi a Captain Carter byla v pohodě, jen ten jejich svět byl takový rozbitý. Třeba bude mít někdy více prostoru se ukázat.

plakát

Hokus pokus 2 (2022) odpad!

Tak tohle ne. Jednička nic moc, ale toto ne. Měly je něchat spát ty šílený sestry. Už radši žádný panice a panny, aby neprobudili tu hrůzu. Napočítala bych na prstech jedné ruky, kolik jsem dala hodnocení odpad, ale tohle fakt nemusím. Ale proti gustu ...

plakát

Jurský svět křídový kemp: Skryté dobrodružství (2022) 

Jako bych se po třiceti letech vrátila do dětství a znovu se před očima objevili velociraptoři, tyranosauři, compsognati, parasaurolofusové a tak dál, bože ta gramatika, jak napsat tyto názvy, aby to nevypadalo, že to píše nějaký neandrtálec. Líbí se mi to, ale jak to je moderní, tak musí být zastoupeny všechny možné lidské rasy, ale světe div se, nevadí mi to tu zde. Jsou jiné snímky, kde se to nehodí. Dokonce jsem párkrát prožívala dojetí nad těmi tvory, prostě duše dítěte se nezapře v každém věku.