Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (92)

plakát

Deset (2008) (amatérský film) 

Skvělé efekty, zvuk, kamera, střih... chvílema mě vážně mrazilo v zádech a to se mi u žádného filmu nestalo už dlouho. Sem tam jsem ale měla už pocit, že je to moc a působí to přehnaně. Na mě příliš mnoho prostřihů. A pot na čele je takové klišé, že je na něj střih a záběr hned několikrát v každé scéně. Příběh teda působí dost absurdně, ale ve dvacetiminutách není bohužel moc prostoru pro pozvolný vývoj a gradaci. Naopak konec příběhu je zvládnutý výborně, poslední scéna, která nejdříve evokuje něco nereálného co by se přece nestalo, se následně vyvijí zcela realisticky - kdyby se to stalo, stalo by se to takhle. A to, že se to nerozseklo ale nechalo doznít uvnitř každého diváka je přesně to méně, které je nakonec více.

plakát

Vejdi do prázdna (2009) 

Velmi mě potěšila kamera. Takhle z pohledu hrdiny by se podle mě měla točit spousta filmů. Dodává to nějakou autentičnost, osobní blízkost prožitku. Nicméně postupně se moje nadšení z filmu vytratilo spolu s tím jak se vytratil příběh a obsah se rozpadl. Po ani ne první hodině jsem měla pocit, jako bych byla na koncertě, který se změnil ve zkoušku. Umělci stále dobře hrají, ale nemá to obsah, příběh ani formu a přestalo záležet co na to divák.

plakát

Kurt & Courtney (1998) 

Směšný amaterismus. Moc se z filmu nedovídáme, ale pobaví. Je to zajímavá přehlídka podivných postaviček s Kurtem více, častěji však méně, spojených. Hvězdy dávámm spíš za Dylana Carlsona a hudbu z nej alba od Earth.

plakát

This Changes Everything (2015) 

Moc hezky natočený film. Jsou tam jak indiáni tak Indové a nechybí ani ten lední medvěd.

plakát

Sestra (2008) 

Pochopitelně jsem měla vážné obavy jak může dopadnout zfilmování oblíbené knihy, ale tohle zpracování je tak minimalistické, že tam snad ani nešlo nic pokazit. Nevadí. Méně je někdy více. Ale 1) jsem ráda, že jsem se na to nakonec dívala sama místo s někým kdo to nečetl, 2) nevím jestli mě shlédnutí filmu nějak obohatilo. Kromě pár skutečně zajímavých scén (okno, zrcadlo) a hudby asi ani ne.

plakát

Horton (2008) 

Skvělá myšlenka! (kdo nějak takhle někdy nepřemýšlel?) Děj jednodušší, ale v poslední době u animáků zjišťuju, že méně je někdy více. Zvířátka v lese ne moc povedená (některá nerozpoznatelná), ale kdovíci mě velmi bavili.

plakát

Nešika (2011) (seriál) 

Z příjemné oddechovky bavící spoustou ironie se postupně stala hloupá telenovela. Škoda, ale co může člověk chtít, na seriál MTV jsou i ty blbé dvě hvězdy spíš pochvala.

plakát

Bojovnice (2011) 

Pěkná podívaná. Jen bez těch keců o demokracii by se to krásně obešlo.

plakát

Kocour v botách (2011) 

Hezké, docela jsem se bavila, ale...vajíčko??? Mám dost bujnou fantazii a snesu kde jakou šílenost. Ale VAJÍČKO? Ne, vajíčko, co sní o zlatých vejcích je na mě fakt moc.