Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Poslední recenze (8)

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Dokonalý filmový zážitek plný emocí. Filmová extáze. Filmařská preciznost. Skvělé herecké výkony. Nepopsatelně dokonalá hudba. Nic jiného, než superlativa mi nepřichází na mysl. Po velmi dlouhé době jsem u filmu musel zamáčknou nejednu slzu - pokud si dobře vzpomínám, tak naposledy to bylo u závěrečného dílu trilogie Kmotr. Určitě se mnou mnoho lidí souhlasit nebude, ale The Dark Knight Rises ve mne vyvolal mnohem silnější emoce, než The Dark Knight, který je pro mne také dokonalým filmem. Směle mohu konstatovat, že závěr trilogie předčil má očekávání, nevěřil jsem, že po úžasném druhém dílu lze ještě natočit něco tak dokonalého. Znovu musím zopakovat, že film takto nabitý emocemi jsem již velmi dlouho neviděl. I když někdo může tvrdit, že jedná o prvoplánový záměr tvůrců, tak já jsem za tuto prvoplánovinost šťastný. Ano, u filmu se chci bavit, chi se ztotožnit s hlavním hrdinou, chci mít o něj obavy, chci s ním prožít pád a vzestup. Pokud film ve mne dokáže vzbudit tyto emoce, tak jsem šťastný a je mi úplně jedno, zda-li se jedná o prvoplánový záměr tvůrců. Pokud to dokážou, tak všechna čest. Skutečně se nehodlám trápit tím, že druhý díl měl větší hloubku a byl více promyšlený. Ano, možná to je pravda, ale úžasné na této trilogii je to, že každý film je naprosto odlišný a přesto jsou všechny tři skvělé. Takováto věc se již velmi dlouho nikomu nepodařila (opět vzpomínka na mého zamilovaného Kmotra) a ani velmi dlouho nepodaří. U druhého dílu jsem se nejvíce obával Heatha Ledgera, který mi pro roli Jokera připadal jako herec nevyzrálý. Do té doby jsem s ním viděl většinu filmů a jeho výkony mne nikterak nezaujaly, čímž nechci říct, že bych ho hodnotil jako špatného herce. Jeho výkon v The Dark Knight však byl naprosto strhující a v mých očích to je nyní jeden z nejlepších herců své generace, byť jen pro tuto jednu roli a je pro nás pro všechny obrovskou ztrátou jeho předčasný odchod. U třetího filmu jsem měl zase největší obavy z herečky Anne Hathaway, kterou jsem viděl v několika filmech, ve kterých mne nikterak nezaujala. I ona však dokázala podat velmi kvalitní výkon a do celkového konceptu filmu skvěle zapadla. Tím v žádném případě nechci srovnávat tyto dva herce - Joker byl nepřekonatelný - ale chci tím říct, že Christopher Nolan je režisér, který dokáže vidět v hercích něco víc, co zatím nedokázali ze sebe dostat a pod jeho taktovkou ze sebe vydají maximum. To je úžasná vlastnost režiséra, kterou vládne i legendární Martin Scorsese, pod jehož vedením se z Leonarda DiCaprio stal jeden z nejlepších herců současnosti. Dnes 26. 7. 2012 jsem v kině IMAX zažil jeden ze svých nejsilnějších filmových zážitků a moc za něj děkuji. V neděli si musím tuto úžasnou podívanou zopakovat, opět v kině IMAX, neboť mé další setkání s The Dark Knight Rises bude asi až na Blu-Ray. S jistotou mohu tomuto filmu udělit 100% a jdu se podívat do mých TOP 10 filmů, který ze snímků bude muset uvolnit závěrečnému filmu temného rytíře místo.

plakát

Černá labuť (2010) 

Upřímně to pro mne byl "nejhorší" film od Darrena Aronofského, mého dlouhodobě nejoblíbenějšího režiséra (společně s Ch. Nolanem), což však neznamená, že by se mi film nelíbil. Byl to strhující, impozantní, atmosférický film, který mne naprosto pohltil. Darren Aronofsky je mistr, každý jeho film je "klenot" - všechny se mi zatím líbily a všechny se řadí mezi mé nejoblíbenější filmy. Proto ještě jednou opakuji - film Black Swan je úžasný snímek, který si zaslouží vysoké hodnocení a Oscara pro Darrena Aronofskyho (pouze na okraj: přijde mi až sprosté, že Ch. Nolan nebyl ani nominován za "Inception") a Natilii Portman, která je taktéž excelentní a musela této roli hodně obětovat. Je zvláštní napsat v jednom hodnocení, že se jedná o "nejhorší film" a zároveň "úžasný snímek". Režisér Aronofsky je natolik dobrý ve svém řemesle, že snad ani nedokáže natočit špatný film, ale na druhou stranu se mu bude do budoucna těžko zvyšovat laťka po filmech jako "Requiem for a dream" nebo "Fountain". Hluboce se skláním před jeho mistrovstvím a již se těším na jeho další snímek.

plakát

Iluzionista (2006) 

Včera jsem měl možnost film po dlouhé době shlédnout a opět jsem se nenudil. Edward Norton podává velmi dobrý herecký výkon, stejně tak Paul Giamatti i Rufus Sewell. Kouzelncké téma, zpracování je poměrně atraktivní. Rád bych zde pochválil post-produkční práci českého studia UPP, které opět odvedlo velmi dobrou práci. Film je poměrně zábavný, nemá příliš "hluchých" či nudných pasáží, ale přece jenom mu cosi chybí. Neurazí, ale ani nenadchne. S trochou nadsázky by se dalo říct, že filmu chybí Prestige:-)

Poslední hodnocení (533)

EXODUS: Bohové a králové (2014)

26.12.2014

Atlas mraků (2012)

16.06.2013

Robin Hood (2010)

14.05.2013

Avengers (2012)

08.05.2013

Skyfall (2012)

08.05.2013

Iron Man 3 (2013)

08.05.2013

Nespoutaný Django (2012)

03.02.2013

Harry Potter a Tajemná komnata (2002)

31.12.2012

Prci, prci, prcičky (1999)

31.12.2012

Reklama

Ovládací panel

Fanklub

(2)