Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (283)

plakát

Key and Peele (2012) (seriál) 

Seriálu neprospívá hodně kolísavá kvalita, na druhou stranu je aspoň třetina epizod něčím pamětihodná. Třeba po tomhle přijde ještě něco lepšího.

plakát

The Tunnel (2011) 

Nejvíc asi zklame fakt, že díky extrémně otravným a nicneříkajícím vsuvkám ex post je od začátku jasné, kdo běsnění australských tunelů přežije. Navíc je faktor umírání překvapivě nízký, čímž chci říct, že když už vás stvůra chytí, je dost velká pravděpodobnost, že jí znova utečete. No wtf, čarodějnice z Blair vás jednou čapla a bylo po srandě - když už vás někdo našel, tak ne v jednom kuse. Ani tahle paranormální napodobenina neobstojí v nápadech nebo ději; co se opravdu povedlo, je sklíčené klaustrofobické prostředí, ale to je tak všechno. Celý žánr zapadl do bahna. Někdo by si měl plivnout do rukou a pořádně zatlačit, jinak se propadne ještě hlouběji.

plakát

Tučňáci z Madagaskaru (2008) (seriál) 

Není skoro o čem mluvit - to, že u diváků nejpopulárnější tučňáci dostali vlastní seriál, je úplně jasně zdůvodnitelný. Točí se v tom prachy a značka si o pár let prodlouží život. Zacíleno je publikum s jednociferným číslem věku, takže i kvalita už nemusí být tak výrazná a na lecčems se ušetří. Kšeft.

plakát

Superman 2 (1980) 

Jestli ve mě úsměvnej sequel zanechal nějaký dojem, tak ten, že se nemůžu dočkat pirátskýho Muže z Oceli. Všechny triky působí hodně papundeklově a vyloženě k smíchu je americké finále s vlajkou, takže mám dojem, že tahle kravinka může vypadat pořádně až s dnešní technologií. Ohoz superhrdiny navíc pořád připomíná reflexní vestu, která se dává dětem ve školce, aby je na vycházce něco nepřejelo. Ale palce jsem Supermanovi držel, rozesmál mě, takže proč ne. A obdivuju, že nejhorší civilní maskování superhrdiny v historii nikdo z jeho okolí neprokoukl.

plakát

Ztraceni v moři (1999) 

Když už se látá rodina dohromady, má to jít přes bráchy. Ano ano!

plakát

Vetřelec vs. Predátor (2004) 

Každý na crossover čekal a protože fanoušci od tvůrců očekávali hlavně dech beroucí akční scény, byla to logicky hlavní položka scénáře. Právě masakry obou soupeřů neměly chybu, nešetřilo se na nich a vypadají úžasně. Krom toho ale zaujme máloco, protože ani jedné lidské postavě jsem doopravdy nefandil a děj jsem celkově moc nepobíral. technických chyb by se našla kupa, ale to asi všude. Spíš vadí to, že oba legendární tituly od konce osmdesátých let nenatočily ani jednu opravdovou pecku a Vetřelec vs. Predátor to neprolomil ani po dlouhé odmlce. Minimálně Predátor vydechl naposled.

plakát

Šmejdi (2013) 

Emoce to vzbudí u každého, stavím se k tomu spíš tak, že je dobře, když se díky podobným filmům začíná ve věci něco konat. --- Důchodci jsou dospělí lidi s občankou a ta se nedává z ruky, dokud ji po vás nechce někdo v uniformě, a většinou ani tehdy ne. Na druhou stranu jim doteď nikdo neočkoval, jak daleko jsou schopni ti smrkáči v košili zajít, aby z lidí vytřískali peníze. Je dobře, že jsme šmejdy částečně zahnali do kouta, ale dokud budu chtít věřit letáku, pojedu stejně. To je tak všechno, co se dá o filmu říct. Citlivá a prospěšná práce.

plakát

Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012) 

Série vybředla z úplných sraček, dá se na to koukat, ale tak jednou. Je to jasný, protože ani jedny prcičky neměly ambice tvořit zábavu na víc než jedno posezení u nelegálních léčiv. Takže v tomhle ohledu film vlastně funguje skvěle. Moc nechápu, proč ho každý vidí jako přelomový díl série, ale je fakt, že všema opěvovanej Stifmeister mi začal být sympatický až tady. Že to trvalo.

plakát

Texaský masakr motorovou pilou (2003) 

Šukéznost prvního dílu už se nezdařilo úplně zopakovat, film už těží z úplně jiných prvků. Taky atmosféra je úplně jiná - sice pořád děsivá, ale teror prvního dílu už napodobit, zdá se, nejde. Všechny odkazy z jedničky jsou rozvinutý dost předvídatelně a vlastně logicky, koukáte prostě na řemeslně bezchybně odvedenou práci, jenže někoho prostě víc chytne za srdíčko původní model s patenou.