Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Obsahy (17)

The Beach House

The Beach House (2019)

Mladý milenecký pár přijíždí do osamoceného domu na jedné z pláží východního pobřeží USA. S příslibem prázdnin mimo civilizaci se těší na společně strávené chvíle o samotě, ovšem nalézají v domku postarší pár, který v něm také má v plánu přebývat - to je ovšem ještě ten nejmenší problém, protože z moře na ně všechny číhá daleko děsivější hrozba.

Kráčející skála

Kráčející skála (1973)

Bývalý wrestler Buford Pusser (Joe Don Baker) se vrací do svého rodného města, aby zde s rodinou žil usazeným a klidným životem. Velmi rychle ale zjišťuje, že se jeho město během let změnilo v hnízdo hazardu, prostituce a korupce. A po prvním vyhroceném střetu s místní zločineckou cháskou se rozhodne vzít do vlastních rukou nejen spravedlnost, ale i velkou dřevěnou pálku.

Der Fan

Der Fan (1982)

Simone (Désirée Nosbusch) je mladá dívka, jež je bezmezně oddaná svému idolu, popovému zpěvákovi jménem R (Bodo Staiger). Jako nejvěrnější fanynka cítí, že jedinou náplní jejího žití je romantické seznámení s R. Obdiv se však rychle mění v chorobnou posedlost a Simone se postupně neštítí udělat cokoliv, aby se přiblížila své lásce... U tohoto snímku Eckharta Schmidta platí, že čím méně víte o vývoji jeho děje, tím více si sledování Der Fan užijete!

Resolution

Resolution (2012)

Michael (Peter Cilella) se vydává do indiánské rezervace za svým přítelem Chrisem (Vinny Curran), aby mu pomohl přemoci závislost na drogách. Po několika dnech v neudržovaném domě však oba přátelé zjišťují, že v jejich okolí se dějí velmi podivné věci, a oba mají pocit, že je kdosi sleduje.

Night of the Demon

Night of the Demon (1957)

Doktor John Holden podniká cestu do Londýna, aby se zúčastnil sympózia parapsychologie, kde se pokusí odhalit souvislost mezi nedávnou vraždou profesora Henryho Harringtona a kultem uctívačů ďábla, vedeným tajemným Julianem Karswellem. Holden je skeptik a nevěří v Karswellovu nadpřirozenou moc, nicméně přijímá pozvání do jeho sídla, kde je svědkem pozoruhodných událostí. Začíná věřit, že se děje cosi nekalého, ale neví, že démonický Karswell na něj uvrhl smrtelnou kletbu.

Loď komediantů

Loď komediantů (1936)

Magnolie Hawksová, krásná mladá dcera kapitána Andyho Hawkse, se i přes námitky své matky vydává mezi světla reflektorů, aby se tak stala první dámou na Lodi komediantů. Adaptaci Broadwayského muzikálu natočil v roce 1936 James Whale, a ačkoli se proslavil hlavně díky hororům s Frankensteinem, označoval Loď komediantů za svůj nejoblíbenější počin.

Hrůzná minulost

Hrůzná minulost (2012)

Zatímco se Annie (Caity Lotz) snaží vyrovnat se smrtí matky a záhadným zmizením sestry, objevují se v jejím rodném domě zvláštní nadpřirozené úkazy. Vyřešit tuto záhadu se jí snaží pomoct vyšetřovatel Creek (Casper Van Dien).

Přehlídka děsu

Přehlídka děsu (2011)

Je závěrečný večer v posledním drive-in kině v USA a promítač Cecil B. Kaufman (Richard Riehle) plánuje maratón toho nejlepšího pro oddané cinefily. V plánu jsou čtyři filmy, tak vzácné, že nikdy nebyly uveřejněny na americké půdě až do této noci. S názvy jako Wadzilla, I was a Teenage Werebear, The Diary of Anne Frankenstein a Zom-B-Movie oslavuje Chillerama nejen zlatý věk drive-in béčkových hororů, ale také zahrnuje více než čtyřicet let filmového nevkusu.

Love Birds in Bondage

Love Birds in Bondage (1983)

Děj této černé komedie se točí kolem dívky, která po autonehodě trpí poškozením mozku a musí být hospitalizována kvůli svému nevypočitatelnému chování. Její oddaný přítel (Quentin Tarantino) však nesnese odloučení a dělá vše proto, aby se k ní dostal. Love Birds in Bondage byl jedním z prvních snímků kultovního a věhlasného režiséra Quentina Tarantina, jenž snímek režíroval, psal scénář a zahrál si i hlavní roli. Film byl bohužel z neznámých důvodů zničen, pravděpodobně druhým scénáristou a režisérem Scottem Magillem.

Deathdream

Deathdream (1974)

Kdesi ve vietnamské džungli je postřelen mladý americký voják Andy Brooks. Jeho rodině brzy přijde zpráva o jeho smrti. Všichni jsou zdrceni, hlavně Andyho matka, která se s touto událostí nedokáže smířit. Pak se ale jedné noci Andy objeví přede dveřmi svého domu a všichni oslavují jeho návrat. Zprávu o úmrtí pokládají za omyl. Nadšení však brzy zmizí, protože Andyho chování je něčím zvláštní a ve městě přibývá záhadných vražd.

Noční příchozí

Noční příchozí (1972)

Sourozenci Miles a Flora žijí bez rodičů v rozlehlém sídle na venkově. Starají se o ně jen chůva paní Groseová, guvernantka Jessel a zahradník Peter Quint. Obě děti mají se zahradníkem velmi přátelský vztah. Jedné noci je však zvědavý Miles svědkem sadomasochistických sexuálních praktik mezi Peterem a Jessel. Později se chlapec snaží se svou sestrou napodobit onu situaci, a tak se děti seznamují s vlastní sexualitou. Problém ovšem nastává, když přestanou vnímat rozdíl mezi láskou a nenávistí, a jakmile má slečna Jessel s Quintem odejít z panství, zosnují dítka zdánlivě milosrdný plán, jak oba vychovatele udržet doma.

The Sealed Room

The Sealed Room (1909)

Děj tohoto krátkého filmu, inspirovaného povídkou E. A. Poea "Sud vína Amontilladského", se točí kolem krále, jenž nechal zbudovat novou komnatu lásky pro sebe a svou konkubínu. Když ale král zjistí, že dívka v místnosti tráví čas raději s dvorním hudebníkem, poručí oba milence v komnatě zazdít a téměř démonicky si vychutnává jejich pomalou smrt.

Fortress

Fortress (1985)

Učitelka a její třída jsou uneseny čtveřicí maskovaných únosců, kteří je odvezou neznámo kam do pouště a uvězní v jeskyni. Oběti se snaží uprchnout. Má ale cenu pokoušet se o útěk, když se brutální únosci nebojí chopit zbraně? Brzy se vše mění v boj o přežití, kde z únosců se stávají lovci a z obětí je lovná zvěř.

Paříž spí

Paříž spí (1925)

Jednoho rána se Albert, noční hlídač na Eiffelově věži, probudí a zjistí, že všechen život v Paříži se zastavil. Unikl zřejmě jen on a několik pasažérů letadla, kteří se k němu brzy přidají. Potulují se ve spícím městě a vesele zbavují ztuhlé Pařížany jejich majetku. Po pár dnech se ale začínají nudit a uchylují se na vrch Eiffelovky, kde se muži poperou o jedinou ženu ve skupině. Rvačku přeruší až rádiová zpráva, která všechny dovede k šílenému vědci, který sestrojil mocný uspávací paprsek. Všichni teď stojí před otázkou, lze situaci navrátit zpět do normálu?

The Old Dark House

The Old Dark House (1932)

Jedné černé noci Philipa a Margaret Wavertonovi, jejich přítele Rogera Penderela, Sira Williama Porterhouse a jeho přítelkyni Gladys Perkinsovou zaskočí silná bouře a jsou nuceni najít si útočiště ve starém domě na kraji silnice. Brzy ale zjišťují, že s rodinou, která v domě bydlí, není něco v pořádku a bouře ani zdaleka není poslední věc, která je ten večer bude ohrožovat. Návštěvníkům nezbývá nic jiného, než zůstat do rána, přečkat hroznou bouři a přijít na kloub tajemství starého, temného domu.

The Bad Seed

The Bad Seed (1956)

Měla vše. Chtěla víc. Za každou cenu! Špatná setba, natočená podle stejnojmené hry Maxwella Andersona, vypráví příběh desetileté Rhody Penmarkové (Patty McCormack) a její matky Christiny (Nancy Kelly). Malá Rhoda má vše, co si kdy mohla přát, až na medaili, kterou vyhrál její spolužák Claude, a kterou měla dostat ona. Jednoho dne se ale Claude nešťastnou náhodou utopí v jezeře a medaile se záhadně objeví ve Rhodině pokoji. Zvláštních nehod přibývá a Christina začíná tušit, že její dcera není takové neviňátko, jakým se na první pohled zdá.

The Ghost Train

The Ghost Train (1941)

Kvůli nešikovnému vtipálkovi zmeškají cestující vlak a další jede až ráno. Kvůli obrovské bouři je malá skupinka lidí nucena zůstat přes noc v zapadlé a opuštěné železniční stanici. Není zde nikdo další, kromě výpravčího. Ten vypráví cestujícím historku o vlaku, který měl nedaleko stanice nehodu. Nikdo tenkrát nepřežil. Historka cestující rozruší. Začnou se objevovat divné úkazy. Že by na té historce bylo něco pravdy? Vrací se v noci Vlak duchů?

Reklama