Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (1 196)

plakát

Sound of Freedom (2023) 

Tohle jde každému rodiči hooodně těžce silně pod kůži. Velmi strhující příběh o únosech a obchodování s dětmi. Neskutečné nasazení hlavniho hrdiny dle opravdové předlohy napsané životem samým.

plakát

Gangster, policajt a ďábel (2019) 

Epická linka třech dějů se střetává do jednoho průsečíku a spojuje tak tři relativně oddělené světy narušeného sériového vraha, netradičního policajta a businessmana/gangstera. Ten závěr neměl chybu.

plakát

1670 (2023) (seriál) 

Středověké Polsko prošpikované satirou. Silně připomínající The Office, a to kamerou a způsobem vyprávění, ale také i rozvržením postav - především hlavního hrdiny. Obyčejná vesnice fungující trochu jako korporát paroduje současnost s jejím přístupem k práci a vedení životů lidí napříč hierarchií. Úžasný počin.

plakát

Bastard (2023) 

Kapitán, který chce mít titul a kolonii v zúrodněné půdě ve vřesovišti, kráčí doslova přes mrtvoly a přes problémy, aby dosáhl úspěchu. Potká pár lásek. Nemůže si vybrat a na konci toho všeho při dosažení možného a nemožného si vybere. Svým způsobem harlekýnka pro psychopaty.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Klasický Scorsese. Stopáž trochu delší, než by bylo třeba, místy vleklé, ale úžasný vhled do městečka, kde se bohatství indiánů díky půdě snoubí s bělošskou chamtivostí v rozměrech, že i zabíjení se stane součástí běžného způsobu života. Nicméně spravedlnost pro všechny aneb karma je zdarma.

plakát

Boj o oheň (1981) 

Krásná sonda do života kmene pravěkých lidí, pro které byl oheň nezbytnou součástí přežití. Nádherně se tu pracuje s potkáváním se neandrtálců s homo sapiens sapiens. Jo a hlavně už vím, co paroduje Rrrrrrrrr.

plakát

Až na doraz (2014) 

Tohle mi tak sedlo. Precizní práce s napětím v první polovině filmu, v druhé části pak solidní akční thriller. Aneb co všechno se může pokazit, se pokazí. Zlaté pravidlo. Policajt, co si zničil život pro pár peněz navíc, se dostává do bludné spirály špatných rozhodnutí.

plakát

Modrooký samuraj (2023) (seriál) 

Kill Bill v animovaném emancipovaném podání animovaného provedení. Cesta za pomstou dlážděná krví a oplzlým světem úchylů. Těším se na pokračování.

plakát

Barbie (2023) 

Vizuální dílo. Měla to asi být sonda do ženské duše, ale spíš se tu alegorie na feminismus vysmívá ženským problémům. Nebo je bere tak s nadsázkou, že to až rve k..., tedy vlasy. Ryan Gosling naprosto boží, skvěle zahrál jak hňupa, tak macho.

plakát

Na útěku (2023) (seriál) 

Velmi zvláštní počin pojednávající o teenagerském životě, kde se nejen musí parta puberťáků vyrovnávat se svými superhrdinskými schopnostmi, ale taky s tím klasickým dospíváním.