Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (1 198)

plakát

Gangster, policajt a ďábel (2019) 

Epická linka třech dějů se střetává do jednoho průsečíku a spojuje tak tři relativně oddělené světy narušeného sériového vraha, netradičního policajta a businessmana/gangstera. Ten závěr neměl chybu.

plakát

1670 (2023) (seriál) 

Středověké Polsko prošpikované satirou. Silně připomínající The Office, a to kamerou a způsobem vyprávění, ale také i rozvržením postav - především hlavního hrdiny. Obyčejná vesnice fungující trochu jako korporát paroduje současnost s jejím přístupem k práci a vedení životů lidí napříč hierarchií. Úžasný počin.

plakát

Až na doraz (2014) 

Tohle mi tak sedlo. Precizní práce s napětím v první polovině filmu, v druhé části pak solidní akční thriller. Aneb co všechno se může pokazit, se pokazí. Zlaté pravidlo. Policajt, co si zničil život pro pár peněz navíc, se dostává do bludné spirály špatných rozhodnutí.

plakát

Modrooký samuraj (2023) (seriál) 

Kill Bill v animovaném emancipovaném podání animovaného provedení. Cesta za pomstou dlážděná krví a oplzlým světem úchylů. Těším se na pokračování.

plakát

Ještěr (2023) 

Sytě temné, až Skandinávsky uhrančivá atmosféra, tíživé.. takové je neskutečně povedené krimi od Netflixu. Vražda realitní agentky skrývá spletité zločiny prorůstající do zkorumpovaného vedení policie. Minimalistické herectví Benicia a naprosto fantastický soundtrack zvedají snímek do 5* úrovně.

plakát

The Last of Us (2023) (seriál) 

Až na ten jeden absurdně zbytečný díl s párečkem gayů, který si scénáristi vycucali z prstů, aby to ještě více udělali společensky přijatelným seriálem(?), to byl nářez. Absolutní nářez! Tak jak to známe ze hry. Trochu se to ztratila akce, ta je tu spíš lyrická, nežli epická jak ve hře, chybí i lekačky. Nicméně příběh je natolik silný, že i tak pevně drží s celou tou charakterově silnou cestou za možností léčby zombie postapokalyptického světa.

plakát

Angličanka (2022) (seriál) 

Kultovní hluboké dialogy s takovou tou osudovostí ve větách, jak kdyby se na scénáři podílel Tarantino. Drsnou rukou divokého západu psaný příběh o pomstě, o utichající válce a vyhlazování indiánů. Rafe Spall předvedl dokonalého Toma Hardyho, čímž celou ságu povýšil o řád výš. Trochu mi to připomínalo seriál 1883. Eli Whipp jako řemeslný zabiják byl dokonalý.

plakát

Babylon (2022) 

Babylon chce být vším. Jde do pudů, do emocí, jde na plátno a za plátno. Ukazuje Lesk a bídu. Ukazuje bez studu historii filmu ve své absurdní nahotě. Obscénnost střídá pýchu následovaná pádem. Rychle nahoru, rychle dolů. Móda se mění a vkus lidí také. Margot útočí hereckým výkonem na Oscara. Pitt je charismatický a famózní.

plakát

Elvis (2022) 

Elvis the Pelvis. Tohle byla nejlepší hláška filmu, která shrnuje tu černošskou hudbu s černošskými pohyby boků - tedy až moc svůdnými pro tehdejší konzervativní politiky v období vrcholící segregace. Film se dominantně zaměřuje na pozadí toho businessu okolo Elvise.

plakát

Klan Gucci (2021) 

Leska a bída Gucci. Brilantní snímek, kde vidíme nárůst značky a rodiny do gigantických nadnárodních rozměrů, přes podnikatelské nesnáze, až po schopnost jedné těžké mrchy zruinovat a zabít doslova všechno. Pád z výšek bolí nejvíce.