Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (1 197)

plakát

Podvodník z Tinderu (2022) 

Takového jsem měl jednou kolegu. To bylo šílené, co všechno dokázal nalhat a navymýšlet si..a o kolik milionů připravil lidi. To mi hlava nebere. Holek je mi líto a mrzí mě, že systém není schopen "vyřešit" to.

plakát

Seveřan (2022) 

Testosteron teče pánům ze severu ušima a spolu s krví zaplavuje v propracovaných a realistických bojových scénách plátno, na němž se odehrává v podstatě prostoduchý příběh o pomstě, která je protkaná magickými zjeveními. Nicole Kidman ukazuje absurdní psychologii a taky to, že je to paní Herečka. Neskutečné výkony u všech herců. Teatrálnost severské mytologie je dech beroucí. Nechť Norny rozhodnou, jaký bude konec.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Au, moje oči. Co bylo do modrého pekla. Všechno tu bliká, má barvy duhy, splňuje emancipovanou feministickou módu a jinou politickou korektnost. Comics, necomics. Jediný ten Voldemort tu je perfektně zahraný, Bale předvádí ukázkový masterpiece, naproti tomu Hemsworth nechal charisma doma a dělá ze sebe klauna a občas šaška. Waititi je boží režisér, miluji všechny jeho komedie, ale na ty marvelovky bych ho nedával. Spoiler alert! Proč si u všehomíra plnícího přání nepřeje, aby ta jeho koc přežila? Proč tam vlastně nezaletěl před Voldemortem a nepřál si smrt Voldemorta? Proč si nepřál aspoň balík chipsů, nebo ASPOŇ něco. Uaaaa

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Tak tohle je lepší než první díl. Je to takové kaskadérská senzace ve stíhačkách v přetékajícím macho made by USA filmu. Je těžce vidět, že si to natáčení Cruise fakt moc užil. Connelly je neodolatelná i v jejích padesáti letech. Film o mezigenerační bromance a odpuštění.

plakát

Trojúhelník smutku (2022) 

Ruský kapitalista a americký marxista. Služebnictvo a pánové. Posádka a piráti. Feminismus v podání muže vs vychytralá manipulátorka v zastání pro ni zvýhodněných konzervativních hodnot. Pochopitelné otočení rolí je zajímavou sondou do psychologické studie v podobě rozpadu mikrosvěta jachty a ztroskotání na pustém ostrově, kde vládne zcela jiná hierarchie hodnot.

plakát

Vikingové: Valhalla (2022) (seriál) 

Je to docela zajímavě a poutavě epické, ale někdo měl potřebu udělat to co nejvíce politicky korektní, takže typickou vladařkou Kategatu je samozřejmě žena a ještě k tomu černoška, protože to dává nejvíce smyslu pro severskou vikingskou krajinu, plus 1/3 filmu se věnuje spolku padlých holek. Takže mínus dvě hvězdy.

plakát

Vlajka smrti (2022) (seriál) 

Asi nejslabší Taika Waititi míchá snobského panáčka vést pirátskou loď. To samozřejmě přináší řadu úskalí, kdy za každých okolností musí zůstat košile vyžehlená a navoněná. Je to takové trochu homosexuální. Ubohé. Ale prý se to takto nějak podobně fakt stalo. Takže okay. No. Co už.

plakát

Volavka (2022) (seriál) 

Namachrovaný a herecký ne úplně přesvědčivý frajer, co dostane zvláštní propustku z vězení. Stačí rozpovídat vraha malých holčiček. Ve vězení se náš macho trochu proměňuje v empatického člověka, studie charakteru není úplně koherentní, ale co už - pořád to je atmosférické drama z vězení dle skutečné události a těch není mnoho.

plakát

Wednesday (2022) (seriál) 

Hlavní hrdinka, celá jeji stylizace, každý pohyb a minimalistické výrazy... vše famózní. Zbytek rodiny spíš uboze nechutný, žádný šarm otce, žádný půvab mámy atd. Ostatni herci se nedostali do Stranger things, tak tu dělali komparz. Celý ten příběh velkolepé pomsty není ničím originálním a jen vykrádá motivy z Harryho Pottera. Seriál stojí a padá s Vendulou. Každopádně ta drží dobře.

plakát

Zranitelná srdce (2022) 

Těžce klasická rom-com. Akorát hlavní hrdinku ztvárňuje levicová extrémistická feministka a bojovnice za neexistující práva ničeho, zpěvačka bez talentu, ultra nepříjemná a hádavá emancipovaná budižkničemu. Celý film jsem přemýšlel, jestli to bylo opravdu úmyslem režiséra (nenávidí ženy?), nebo kouzlo nechtěného. No a pak tu máme vojáka s temnou minulostí. Zamíchat, protřepat. Nalít a rozlít.