Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (1 197)

plakát

Složka 64 (2018) 

Oddělení Q, zdá se, nikdy nezklame. Je to asi trošku slabší díl, trošku mi i nechutnalo to téma sterilizací, ubližování holčičkám a znásilňování. Možná to bylo trochu uspěchané, moc konspirativní, ale finální mindfuck byl dobrý. Severská noir atmosféra. Libovka.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Huhlající opilec bez charismatu, co má být rockovou hvězdou, ale spíš leží ve stínu podprůměrných písničkářů z těch levnějších barů. Toť působení Coopera. Lady Gaga naproti tomu předvádí herecký výkon luxusní, ale tak nějak se z ní vyklube sobecká holčička. Celý příběh se vleče a na konci rychle uteče. Nebýt toho, že jsme si u filmu dělali srandu, že je to dokument o obazitě amerických třicátníků, tak bychom film ztěží dokoukali.

plakát

Pěkně blbě (2017) 

Milá romantická komedie, která umí být i krutá, drsná, nemilosrdná, místy k slzám. Ale celkově si drží svůj (černý) humore, kterým koření to jídlo životních těžkostí. Pakistánec lapený v kultuře 1400 let staré, do USA dovezené, se snaží žít normální americký život a mít normální vztah, což ale znamená postavit se rodině.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Alita prodělá vývoj osobnosti, stane z naivní restartované holčičky, která nepoznala svět a do teď žila v jakémsi datovém nebi, silná bojovnice, co ale umí milovat partnera víc než sebe, a to ve světě z daleké budoucnosti, kde je vše kruté a šedivé, lidi jsou na sebe jak psi. Příběh není křečovitý, pluje a hraje si s emocemi. Vizuálně bylo dílo na špičkové úrovni, slast pro oči. A potěšilo mě, že bojové scény, nebyly plné laserů a kulek, ale bylo to všechno řešeno pěstním soubojem na styl Matrixu.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Nikdo nebude souhlasit, ale nemyslím si, že to byla vhodná volba hlavního hrdiny, který mi připomínal spíše ženu, než Freddieho. Dívčí čelist, dívčí způsoby projevu. Buzna jak vyšitá. Freddie byl chlap, i kdy bi, ale furt sakra chlap. Krom tohoto filmu není co vytknout. Dokonalá lyrika - ta atmosféra, pohlcující - a perfektně zpracovaný příběh. Jo a doživotní závislost na jejich písních.

plakát

BlacKkKlansman (2018) 

Dobová retrospektiva se vydařila neskutečně - od oblečení, až po ty malé sklenky vína.. lyrika skvělá. Dějová linie byla trochu strnulá, chybělo tam flow. Příběh Rona Stallwortha je obdivuhodný, udělal kus práce, nicméně si nemyslím, že režisérovi tyhle humanistické filmy sedí.

plakát

Místo splněných přání (2017) 

Režisér se blýsknul snímkem Naprostí cizinci, přičemž jsem čekal, že se toto trochu rozjede v trochu hlubší nebo jinak mindfuckové podívané. Snímek svým originálním přístupem samozřejmě nadchl, ale chyběla mi trochu větší podívaná do psychlogie jednotlivých postav.

plakát

Pečeť vraha (2003) 

Dobrý náhled do doby vražd s klasikou policejních praktik, do níž se projektovalo zoufalství zastavit řádění zvráceného vraha. Film mi pohnul žaludkem. Paradoxní je, že místy režisér vytvořil situační humor u tak vážné věci, což způsobilo emocionální houpačku, která jen podtrhla ten závěr.

plakát

Pátrání (2018) 

Možná jsem díky vyššímu hodnocění čekal o trošku víc. Celkově to mělo skrze jádro intimností online světa přiblížit diváka více hlavním hrdinům. Což se u mě tolik nepovedlo. Nicméně zajímavý koncept s experimentálním stylem a nečekané rozuzlení na konci - zaujalo.

plakát

Sedm dní v pekle (2015) (TV film) 

Neskutečný nářez. Tento dokument o neuvěřitelné bitvě dvou neexistujících tenisových rivalů, jejichž zápas trval celý týden vkuse. Dokument je nadupaná komedie, která není politicky korektní. Díky bohu. Víc takových ujetin.