Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Vetřelec je dle mého nejlepší filmový sci-fi horor všech dob. A nemá cenu se rozepisovat o režii, hercích, hudbě a podobně. To se prostě musí vidět.

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Super sci-fi podívaná s vynikající Vangelisovou hudbou. Ale bacha, milovníci Hvězdných pěchot a podobných sci-fi akčních blbinek by měli Runnera vynechat, protože při něm budou usínat - jejich škoda :-)

Agent bez minulosti

Agent bez minulosti (2002)

Vynikající film ve všech směrech, při vší úctě k R.Chemberlainovi lepší než původní film. Damon totálně překvapí schopností zahrát drsnou akční hvězdu, příjemným překvapením - i když ne tak velkým - je i Franka Potente. Doug Liman režíruje bezchybně, film má tempo jak na horské dráze, všichni hrají jako o život a pražské exteriéry jsou jako třešnička na dortu.

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Je spousta kandidátů na nejlepší western všech dob. Pamětníci budou volit V pravé poledne, romantici Tenkrát na Západě a modernisti oscarovou klasiku Nesmiřitelní. Pro mě je to Hodný zlý a ošklivý. Od úvodního hudebního motivu TOP hudba kombinovaná s vtipným scénářem a zručnou režií mě chytne a do konce nepustí. Skvělá trojka hlavních hrdinů se perfektně doplňuje, jedna hláška stíhá druhou ( zvlášť "Blonďáku, Ty hajzle ..., je kouzelný) a vyhraje ten správnej - no co by člověk chtěl víc.

Den poté

Den poté (2004)

Chápu despekt čišící z některých hodnocení. Místy poněkud triviální scénář a dialogy. Trošku prkenný Quaid a takový nějak nehrdině vypadající hrdina Gyllenhaal. Digitální vlci. Se vším v podstatě souhlasím. Když mě se ten film tak nšjak líbí nebo co.

Kill Bill

Kill Bill (2003)

Ne - film by nebyl lepší jako jednodílnej. Film je dobrej jakej je, Skvělej, Originální. Geniální.

Terminátor

Terminátor (1984)

Klasika všech klasik - prostě jízda od začátku do konce. Cameron tu poprvé dokázal, že je téměř geniální. Trefil všechno: scénář, triky a hlavně casting - jak Arnold, tak Linda Hamilton, ale především Michael Biehn už nikdy nebyli tak dobří, jako v tomhle filmu.

Samotáři

Samotáři (2000)

Nebudu tu nudit citací hlášek, který zlidověly. Ten film je prostě vynikající a dvojice Macháček Trojan by zasloužila Oscara. Kdej jsou sakra nominace? V Hollywoodu asi málo hulej nebo co ,,,,,,

Ovládací panel
4 body