Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (10)

plakát

Tohle je Sparta! (2008) odpad!

Tak špatný, až edwoodovsky špatný film, že se to musí vidět. Guilty pleasure.

plakát

The Prisoner (1967) (seriál) 

Ač bych rád, nemohu udělit plný počet hvězdiček - přestože jde o kultovní a na svou dobu revoluční seriál. Je totiž velmi nevyrovnaný - některé epizody jsou pětihvězdičkové (např. 3, 5, 15), jiné zase dvouhvězdičkové (14, 16), zbytek něco mezi. Jako celek je ovšem Prisoner jeden z těch seriálů, na které se jen tak nezapomíná a zůstanou vám v hlavě ještě dlouho poté, co jste je viděli. Epizody se od sebe dost liší, nikdy nevíte, co vás čeká příště: dekonstrukce špionážních seriálů, politická alegorie, western, over-the-top bondovka, divadelní improvizace, surrealistický eintopf... to všechno tam najdete. Nejčastěji je to ovšem Mission Impossible naruby - z pohledu člověka, na kterého parta špiónů šije boudu, ten ji ovšem odhalí a někdy i obrátí ve svůj prospěch. MENŠÍ SPOILER: Poslední díl je totální mindfuck, kde se vysvětlí všechno a nic. McGoohan po jeho odvysílání prchl z Anglie, protože ho lidé nepřestávali otravovat s tím, co to sakra mělo znamenat? Každopádně je to mírně neuspokojivý závěr celého seriálu. Nelíbí? "Then how unfortunate for you, old chap!" Lepší závěr předkládá velmi povedený komiks Shattered Visage, takový "Prisoner po 20 letech".

plakát

Kirikou v divočině (2005) 

Velmi dobrý animovaný film pro děti, koukatelný i pro dospělé. Dávám čtyři hvězdičky místo pěti, protože: 1) celý film jsou v podstatě poznámky pod čarou k jedničce, 2) jako celek to nemá děj, jsou to čtyři na sobě nezávislé epizody, 2) jednička je lepší, a té jsem dal hvězdiček pět. Nechápu, že mu tady ostatní vyčítají infantilní zápletky - je to přece pohádka pro děti, to je jako hodnotit kvalitu zápletek večerníčků.

plakát

Slunce, seno, erotika (1991) 

Tenhle díl se mi z celé trilogie líbil nejvíc. Je totiž nejvtipnější a suverénně naplňuje pojem crazy komedie. Ano, děj nestojí za řeč a ta erotika je poněkud zbytečná - ale ty fóry! Když se to tady hemží hodnoceními typu odpad, z těch povedených fórů: čeští turisté večeřící italské "specijality", italští floutci v podání Kaisera a Lábuse (sklepáci by to nezahráli líp), farář evidující hříchy vesničanů na počítači... A to nejlepší nakonec - šťastlivky frnkly z Hoštic do Itálie, dcera bulí a novodobá Libuše stojí uprostřed dvorku posraného od slepic a prorokuje čechům skvělou budoucnost. To už je satira jak z Ecce Homo Homolka a na komedii nezvykle silný konec.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Lépe by to natočít nešlo. Herci jsou téměř bez vyjímky úžasní. Úvodní titulky by měly dostat nějakou cenu. Oproti knihám o poznání menší výpravnost, ale např. na čtyřicetitisícový khalasar v rozpočtu asi peníze nejsou :). A pak ty samoúčelné dospělácké (spíše pubertální) scény, ve kterých stříká krev nebo se souloží, a které spíše ruší, protože o tom ten seriál fakt není. Ale jinak paráda.

plakát

Mission: Impossible (1996) 

Pro mě jako fanouška originálního seriálu to bylo celkem zklamání. Seriál byl postavený na týmové spolupráci, ten umí to a ten zas tohle, a všichny dohromady uděláme revoluci v jihoamerickém státě, kde svrhneme diktátora atd. Film je one-man show Toma Cruise, totálně proti duchu předlohy. Proč dělat něco originálního, když můžeme udělat x-tou variaci na bondovky? Kultovnost scény zavěšence v trezoru nechápu. Nicméně špionážní film je to celkem dobrý, zejména začátek v Praze má dobré tempo a atmosféru (kdybych už z traileru nevěděl, co se tam stane, byl bych slušně napjatý).

plakát

Ženy sobě (2011) 

Těšil jsem se na komedii a dostal jsem romantický film pro ženy od Apatowa (tzn. padají tu sprostá slova), proložený několika vtipnými scénami na odlehčení. Těch pár vtipných scén, byť výborných (letadlo!) je ovšem na komedii zoufale málo. Komediální talent té spousty výborných hereček a herců, kteří se v tomto filmu sešli, mi přišel trestuhodně nevyužitý - jednoduše tu nemají co hrát (hlavně J. Hamm). Samozřejmě, K. Wiig hraje dobře, ale viděli jste někdy, co předvádí v Saturday Night Live? Jako romantický film by se to asi ženám mohlo líbit, ale jako komedie to je zklamání.

plakát

Posel budoucnosti (1997) 

Mně se ten film líbil, je to rozhodně jeden z těch lepších postapokalyptických filmů, i když patos a americké hurá-vlastenectví tam v několika scénách strašně bijí do očí. (Pošťák na koni s americkou vlajkou zpomaleně projíždí kolem farmy, odkud na něj kouká malý kluk s očima navrch hlavy. U-S-A!) Bohužel už morálně zestárl, vznikl ještě před masivním rozvojem internetu - dnes by lidé místo pošty spíš obnovovali počítačovou síť přes solární napájení :).

plakát

Playgirls II (1995) odpad!

Slávek Boura jako sexy gigolo - asi jedinej podařenej vtip filmu.

plakát

Milenci a vrazi (2004) odpad!

Knížka je to výborná, film strašný. Nejhorší filmová adaptace Párala, a to počítám i Playgirls II.