Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (42)

plakát

Frontline - 20 dnů v Mariupolu (2023) (epizoda) 

Toto by měl POVINNĚ vidět každý člověk nejen u nás, ale i ve světě. Snad by se pak rozsvítilo v hlavě i těm idiotům, kteří jsou na straně ruska a obhajují to, co se děje na Ukrajině. Některé záběry jsou drastické a nejsou pro slabší povahy. Avšak i tak je důležité to vidět, nic z toho ve zprávách běžně neuvidíte. Jak tu někteří už psali, dokument slouží jako důkazní materiál všech rusáckých zvěrstev a měli by ho i v daleké budoucnosti neustále reprízovat, aby se nikdy nezapomnělo. Se sovětským svazem přišla bída na zem. Rusáky je třeba srazit na zem, dokud nebudou klečet na zemi, a to bahno ještě ředit svýma slzama, nebude na světě klid!

plakát

U-Turn (1997) 

Tenhle film je naprostá pecka, film který si jednou za čas s chutí pustím. Celé se to odehrává v mém oblíbeném prostředí západu USA, kde z každého záběru sálá horko a pot. Smolař Penn tu uvízne na zapadlém maloměstě. Do cesty se mu připlete krásná ženská...a kde je ženská, tam je problém. Skvělé herecké obsazení, hlavně Penn se super hot Lopez, k tomu mladý Phoenix a ve vedlejší roli skvělý Thorton a Voight. Hudba Morricone. Režie Stone. Co víc si přát? Za mě jasných 5 hvězd.

plakát

Můj otec je šílenec (2012) 

Tenhle film je jeden z mých guilty pleasure. Máloco mě dokáže rozesmát, ale tahle Sandlerovka to dokáže pokaždé. Celé je to tak debilní až je to geniální. Na konci filmu můžeme vidět Dr. Shakalu + Danteho z Krále videoher. Tyhle postavy bych rád viděl v nějaké další Adamově komedii.

plakát

Od soumraku do úsvitu (1996) 

Po druhém shlédnutí dávám 5 hvězd. Je to svým způsobem naprostá genialita a esence béčkových filmů 90. let. Jako malý bonus, ve své době naprosto nádherná Salma Hayek

plakát

Godless (2017) (seriál) 

Škoda, že na Netflixu nejsou české titulky, pak by tento mistrovský kousek ve svém žánru byl víc znám i tady v ČR. Syrový a nelítnostný divoký západ je tu zobrazen v celé své kráse, tak jak si ho představuji. Rozhodně bych rád viděl nějaké volné pokračování této minisérie.

plakát

Who Is America? (2018) (seriál) 

Je to vlastně svým způsobem geniální! Sacha Baron Cohen tady v plné síle ukazuje svůj potenciál komika.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Hodnotím po 8 letech, po které sleduji tento seriál, již od jeho uvedení v roce 2010. Současné série už nedosahují kvalit těch prvních...ALE přece nemůžeme čekat, že každý díl budou pořád jen sekat zombie na kousky. Tak jako se vyvíjí postavy, tak i seriál se posunul ze zombie řežby na postapokalytické drama, kde jsou zombie spíš jen pro zpestření děje. Teď už jde jen o vztahy mezi postavami a různýmí skupinkami přeživších a o to, kdo tomu všemu bude velet. Za mě je to pořád víc než dobrý seriál. Hlavně těch seriálů s touto tématikou mnoho neběží, že?! Takže buďme za něj rádi. Postavy co mám rád: Daryl, Michonne, Negan a Glenn (R.I.P.)

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Bohemian Rhapsody: Film, který byl natočen tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Jsem však rád, že něco takového vzniklo a po shlédnutí se mi to moc líbilo, protože Queen a Freddie nemá ve svém žánru dodnes konkurenci. Ale opravdu lituji toho, že nebyl film natočen s Cohenem, který je pomalu Freddieho dvojník. Film by byl sice s ratingem R ale o to víc realistický, film který by byl určen jen pro opravdové fanoušky. Tajně doufám, že by se toho někdo mohl chopit (nejlépe Cohen) a něco takového ještě někdy natočit!

plakát

M*A*S*H (1972) (seriál) 

Seriál, u kterého jsem každý díl viděl několikrát. Výborné obsazení hlavních postav. Byl to takový průkopník seriálů z nemocničního prostředí, kde byla i správná dávka humoru. V době, kdy stále běžela válka ve Vietnamu, bylo odvážné vysílat takový seriál, naštěstí se producentům sázka na seriál z válečného prostředí vyplatila, a seriál se u amerického publika stal jedním z nejsledovanějších. Myslím, že snad každý musel vidět aspoň několik dílů (díky TV Prima, která ho dává téměř non-stop). proto není nikomu třeba přibližovat prostředí seriálu. Sám jsem navštívil exteriéry, kde se natačelo, v dnešní době se jedná o Malibu Creek State Park v Californii. I po desítkách let od natáčení je jednoduché poznat okolní krajinu a místa kde stála nemocnice, heliport a další. Každému fanouškovi bych přál zažít ten pocit nostalgie na tomto místě (jedná se o netknuté místo bez turistů a asiatů se selfie tyčemi). !!! :)