Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (402)

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Problém celého filmu je v samotném námětu, který nedává smysl a v půlce filmu se tak jako tak rozpadne. Je to dobře natočené i zahrané (jo, Affleck!), Hans Zimmer jede jako vždycky, ale jednoduše už je takových superhrdinských filmů příliš. Pokud nejsou vtipné jako Deadpool, nepřinášejí nový mechanismus hrdiny jako Antman nebo nemají skvělé nové postavy jako Strážci Galaxie, zapadají do šera. Nálož komiksových filmů je obrovská a začínám mít pocit, že budou sami sobě nepřítelem - bude jich přespříliš, avšak originality pomálu, úspěšné taktiky přestanou mít efekt. Kdo se podívá po padesáté na to, jak jeden hrdina (a nebo celý tým) zachrání svět před zlořádem? BvS, průměrný mezi komiksárnami, nemá na Muže z oceli ani na Nolanovy Batmany a úspěch Justice League je pro mě zahalen tajemstvím.

plakát

Beethoven 2 (1993) 

Takhle zkazit renomé prvnímu dílu.. Aneb, opakovaný film není filmem.

plakát

Big Mouth (2017) (seriál) 

Tak úchylný, až je to vtipný. Někdy vyloženě přes čáru, ale převažují vydařené vtípky, skvěle nadabované postavy a především Maury! Toho chlápka žeru. “It’s a call back to the last episode, they’re binging this.”

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Prvních pár dílů jsem musel překousnout, než jsem Black Books přišel na chuť a přišel na to, jak vstřebat nevšední humor. "Sebezapření" se mi vyplatilo. Dostal jsem 18 dílů nabitých vtipem a skvělými herci. Opravdu se povedlo! :)

plakát

Bling Ring: Jako VIPky (2013) 

Na filmu je bohužel zajímavá jen poslední dvacetiminutovka. Jinak je snímek nudný, povrchní a neosobní jako život všech těch rádoby celebrit. Možná to byl účel. Abychom se do nich vcítili. Každopádně se to moc nepovedlo. A to si myslím, že potenciál měl Bling Ring velký, akorát zpracování nesplnilo očekávání asi většiny fanoušků.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Bohemian Rhapsody samozřejmě získává už dopředu plusové body za vynikající hudební doprovod, ale jen ten by k pozitivním recenzím nestačil. Singer využil osvědčené vyprávěcí šablony, která ovšem není na škodu, protože stejně všichni očekáváme, že prožijeme s Queen jejich cestu od začátku do konce. Nekomplikované podání totiž umožňuje naplno vychutnávat hudbu, především však oslnivý výkon Ramiho "Mr. Robota" Maleka, jemuž tleskám za odvahu tuhle roli vzít. Převtělit se do jedné z nejikoničtějších postav hudební historie je vskutku nevděčný úkol, se kterým se popral na výbornou a z tichého, až melancholického ajťáka se z něj stal extrovertní a vždy něčím se vymykající zpěvák. Závěrečný blok je pak logickým, hlasitým a energií nabitým vyústěním. It's a kind of magic...

plakát

Borg/McEnroe (2017) 

Poctivý snímek o dvou legendárních tenistech. Vypíchnul bych několik věcí, které se mi líbily. Za prvé skvěle vybraní herci do hlavních rolí, zejména Björna Borga trefili exkluzivně, ale i McEnroe vypadá výborně, s pečlivým důrazem na výbuchy vzteku. Za druhé si film na nic nehraje, a to mu jedině prospívá. Za třetí jsem rád, že sportovní scény dopadly věrohodně, protože film o sportu nejvíc zničíte tím, že scény při hře vypadají uměle. Jedinou výtku bych viděl v rozložení času mezi oba "hrdiny", protože bych klidně přidal deset minut k celkové stopáži, pokud by se tím rozšířil čas pro McEnroea, jehož životu se film věnuje výrazně méně.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Vynikající, po celou dobu uvěřitelná a překvapivá série vrcholí perfektním snímkem. Klobouk dolů před Mattem Damonem a celým týmem tvůrců. Geniální.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Neuvěřitelný seriál, kterému nic nechybí. Nic. Dokonalost sama, kéž by bylo více takových minisérií. 110%

plakát

Bratři (2009) 

Na závěrečný výlev Tobeyho Maguirea hodně dlouho nezapomenu. Bylo to perfektní. K tomu krásná Natalie Portman, velmi přesvědčivý Jake Gyllenhaal a vším prostupující napětí dělá z Brothers vynikající film!