Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (402)

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Konečně zpestření na poli animáků! Konečně film, který pobavil od začátku až do konce, neztrácel dech a nedoplácel na klišé. Nesmírné množství úžasných detailů, narážek (kmotr, Jesse a Walter!), slovních a zvířecích hříček. Výborné postavy, nadprůměrný děj (kdy jsem naposledy viděl animovanou detektivku...?), parádní animace a v neposlední řadě sympatické poučení. Takhle si představuju kvalitní animované filmy a zdá se, že to není až taková ootopie...

plakát

Deadpool (2016) 

Ryan Reynolds se narodil pro roli Deadpoola, o tom žádná. Film hýří vtipem od začátku do konce (i po konci, trpěliví vědí), drží nastavenou hranici, a jakkoliv se objeví i opravdu absurdní momenty, k náladě celého filmu to pořád dobře sedí. Fanoušci komiksových filmů zaplesají, protože referencí na podobně snímky je v Deadpoolovi spousta. Nesmím zapomenout ani na to, jak skvělá marketingová kampaň Deadpoola provázela, špička. Teď už jenom čekat, jestli se ve dvojce objeví S. L. Jackson. :)

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Za odvahu tvůrců jít do takhle náročného natáčení, za DiCapriův, ale také za Hardyho výkon, za úžasné záběry krajiny, za strhující souboj s medvědem a za minimalistickou, ale údernou hudbu. Za tohle vše dávám plnou palbu.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Tohle že mělo tři hodiny? I damn sure liked it! Že je to klasická tarantinovka neberu jako negativum, ale právě naopak. Nechybí v tom nic, na co jsme zvyklí a co máme tak rádi. Herecké obsazení výborné, osobně mi utkvěl v paměti zejména výkon Daisy, fakt odporná ženská. A navíc hudba od Morriconeho. Co víc si přát?

plakát

V odborné péči (2008) (seriál) 

Jeden pokoj, čtyři pacienti a jeden skvělý psycholog. Obzvlášť Sophie v první řadě byla skvělá, ve druhé Oliver a jeho rodina, ve třetí byla famózní Adele a velmi zajímavý Sunil.

plakát

V hlavě (2015) 

V poslední době se mi animáky zdály být čím dál podobnější a méně originální. "V hlavě" pobralo originalitu za všechny zbylé. Super.

plakát

Marťan (2015) 

Už na papíře to vypadalo skvostně: můj oblíbený Matt, zkušený Ridley, skvělé obsazení doplňují Jessica Chastain, Michael Peňa, Sean Bean atd. Pak jsem si přečetl knihu, která je fantastická. To už jsem si říkal, že to snad není možné. A nakonec samotný film: velmi věrně se drží předlohy, především využil humor, který je v knize úžasný. Matt jede jako o život, vhodně se prolínají obě dějové linie. Nejsou vynechány vyloženě důležité scény (snad jen vyhýbání se bouři na cestě k MAVu). Tleskám.

plakát

Everest (2015) 

Už jsem takhle začínal určitě jeden komentář: pokud se u filmu ani jednou nepodívám na hodinky nebo se nezamyslím, kolik času již uteklo, je to známka kvality. Everest vyniká úžasnými záběry na horské velikány, sympatickým obsazením a napětím, kdy si říkáte "co se utrhne teď, kdo kam zahučí". Alespoň my neznalí historie horolezectví si to tak říkáme... Hned bych si tak zajel na výlet do Nepálu.

plakát

Daredevil (2015) (seriál) 

Takhle nějak jsem si představoval Gotham na Foxu, když začínal. Zatímco Gotham jsem sotva dokoukal a v druhé řadě pokračovat nebudu, Daredevil mě ohromil a moc se těším na pokračování. Netflix jede!

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Vyjádření ke druhé sérii: První ode mě dostala 5* zcela jednoznačně. Druhá se pyšní minimálně stejně kvalitním hereckým obsazením, sází na podobnou stylizaci a na pomalé tempo. V čem ale zřetelně ztrácí je příběh. Ten je prostě nudný, děj by se dal vecpat do čtyř epizod. Některé scény i díly byly velmi dobré, jiné o ničem. Season 2 ode mě má 3*, nicméně nebudu měnit celkové hodnocení z úcty k původnímu dílu.