Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (402)

plakát

Život (2009) (seriál) 

Když někdo něco umí a dělá to správně a originálně, pak je radost se na to dívat. Bravo BBC, opět!

plakát

Psycho (1960) 

Gradované napětí... Brrr, ještě teď mě mrazí.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

"Čumí do toho jak Bulhar do mlátičky ."

plakát

Pád do ticha (2003) 

Klobouk dolů před oběma horolezci. Jednomu kvůli rozhodnutí, které musel udělat a které by možná většina z nás neudělala. A druhému za to, že se s tímhle rozhodnutím dokázal poprat. Neskutečné.

plakát

Californication (2007) (seriál) 

Epizoda 4x07 Recused je naprosto dokonalá, ta mě donutila přehodit hodnocení o level výše. Dokonalost sama zabalená v dárkovém cynickém balení s kurevskou stuhou.

plakát

Donnie Darko (2001) 

Neskutečné! Jake Gyllenhaal válel už tady.

plakát

Zátoka (2009) 

Překrásná a inteligentní zvířata, která tu byla mnoho milionů let před námi... a takhle se s nimi zachází. Těm zmrdům, co tohle dělají, bych udělal to stejný. Co je paradoxní, tak Japonci ve velkých městech o tom nemají potuchy... Vynikající dokument od lidí, kteří se nebojí píchnout do vosího hnízda. Co je však nejhorší? Neděje se to jen s delfíny, ale i dalšími téměř vyhynulými druhy zvířat.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

A je konec... Harry Potter ukončil jednu část své poutě po světě. Harry Potter je fenoném, který celosvětově oslovil stamiliony lidí. Fenoném mojí generace. Harry Potter mě provází od dětství až dosud (19 let) a desítky hodin strávených u čtení knížek a další hodiny při sledování filmů nás tak nějak propojily. Příběhy o Harrym byly zpočátku pohádkově laděné (logicky - děti s knihami rostly, stárly, drsnější části měly teprve přijít) a až následně přišla ta část pro dospělejší publikum. Mně nevadily první díly, byly pěkné, i když třeba z filmařského hlediska nebyly tak precizní. Knižně byly skvělé všechny, o tom se teď nebavím. Postupně však sága přecházela k temnému vzezření a bylo to jedině dobře. Z happyendové pohádky se stal akční snímek s prvky hororu a thrilleru s pohledem do myslí jednotlivých aktérů. Harry Potter dospěl, stejně tak jeho fanoušci, kteří s ním začínali. Tento film mu byl důstojným zakončením, které si tahle úžasná heptalogie zasloužila.

plakát

Toy Story 3: Příběh hraček (2010) 

Parádní zakončení hračičkové trilogie. Nezklamali a navíc přidali i něco navíc v podobě skvělého a vtipného "espaňol Buzze" nebo opravdu povedeného Kena (u toho jsem umíral smíchy). Vzhůru do hračkářství a ne dál!

plakát

Poslední skaut (1991) 

Vynikající krimikomedie s neustávajícím vodopádem hlášek, u nichž jsem málem spadl ze židle. Willisovi sedí role ležérního, znuděného, ale stále ve formě se udržujícího detektiva. Já byl spokojený.