Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (402)

plakát

Equalizer (2014) 

Když nevíte co by, dejte do hlavní role Denzela. Film, který ničím nepřekvapí, ale ani neurazí. Průměrný, nepříliš originální snímek, který je o nějakých 15 minut delší, než by mu slušelo. Nemastný, neslaný, ale koukat se na to dá. I když všichni nejspíš tušíme, že bez hvězdného Washingtona by snímek zapadl do šedi akčních filmů, kterých je každý rok mnoho., tím spíš je škoda, že Chloe nedostala příliš prostoru.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Je to pravda. Matthew Vaughn opět natočil zábavný film (a o to jde především, ne?), který udrží pozornost celých 129 minut a každou chvíli překvapuje originálními nápady, hláškami a povedeným hudebním doprovodem. Výborně složené herecké obsazení, Taron Egerton mi připomínal Matta Damona, vám ne? Kingsman jsou takový nekomiksový Kick-Ass a těch absurdit tam až na ohňostroj moc není.

plakát

Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana (2014) 

Sympatický exkurz do alternativní historie, kde Řekové jedí pizzu, Einstein luští moderní hlavolamy a z Da Vinciho je sprejer! Baví mě příběhy, kde se postavy ze současnosti nahrnou do historie, dělají si srandu ze stereotypů tehdejší doby a potkávájí slavné osobnosti.

plakát

Whiplash (2014) 

Filmová symfonie o dvou sólistech, s perfektně gradovaným tempem a chytlavými takty.

plakát

Slídil (2014) 

Film o tom, že především křiváci a bezpáteřní lidí dosahují svých cílů. Jake Gyllenhaal ztvárnil odporného sociopata, který se "nadchnul" pro své povolání a pro nejvyšší stupínek ve své branži je schopný jít až za hranici.

plakát

Tělo (2012) 

Po celou dobu jsem měl v hlavě, že to budou čtyři hvězdy jako vyšité, ale překvapivý a povedený závěr překulily hodnocení o stupínek výše. Španělský film opět nezklamal. A pozor na splachovadlo u záchoda.

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Velice příjemný film, s několika úsměvnými scénami, krásnými záběry Paříže, vynikajícími herci a chytlavou melodií. Merci.

plakát

Na jezeře (2013) (seriál) 

Neskutečně natahovaná, nudná a dá se říct zbytečná minisérie. Kdyby byly tři čtyři díly, vůbec by to neškodilo, ve většině z nich se toho totiž moc neděje. Nesympatické, až odpudivé postavy, případ stojící na místě, zvláštní chování postav... Dvě hvězdičky za Elisabeth a Nový Zéland.

plakát

22 Jump Street (2014) 

Mnoooooohem lepší než 21tka. U některých scén jsem opravdu vyprsknul smíchy a to se mi až tak často nestává. Tahle dvojka spolu s Ice Cubem jde dohromady. Rád se podívám i na další pokračování.

plakát

Spása (2014) 

Westernová jednohubka, která neurazí ani nevyrazí dech. Mads a Eva se po Casinu Royale opět setkávají na plátně a nutno přiznat, že oni jsou tahouny celého snímku. Chvílemi mi vadil výrazný kontrast barev v obraze a někteří herci se na Divoký zápas úplně nehodili. Ale jinak fajn.