Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (402)

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Průser to není, ani trochu. Líbí se mi, že si tvůrci stále dokážou dělat legraci ze sebe i z ostatních filmových sérií, ale když to na sebe jen tak nasekáte, nedáte tomu řád a o klíčových postavách se nic nedozvíte, tak z toho vznikne děsně zábavná, rychle utíkající akce, na kterou si druhý den nevzpomenete. Na jedničku to prostě nemá. 75 %

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Sluší se na úvod poznamenat, že od uvedení traileru jsem měl jasno v tom, že do kina na RPO nepůjdu. Působilo to na mě překombinovaně, kýčovitě, příliš na efekt. Ještě před pár dny zůstával můj názor neměnný. Pak jsem zahlédl pár recenzí, ohlasů, znovu se podíval na novější trailer, a hle. Jinak sestavená a mně sympatičtější upoutávka mě nahlodala. Ten a tamten říkají, že je to super, točil to Spielberg, obsazení vypadá dobře... No jasně, skončil jsem v kině. Oproti prapůvodním představám rozhodně nemůžu mluvit o zklamání, pěkně se na to dívá, a byť bych si uměl představit o 20 minut kratší verzi, nenudil jsem se. Spielbergovi poklona, že natočil v krátkém sledu dva snímky, které jsou si podobné asi jako čokoláda a salám. Oboje se dá sníst, že jo, ale tím jakákoliv podobnost končí. Pro zachycení všech odkazů, symbolů a narážek bude třeba vidět film ještě minimálně jednou. Ready?

plakát

Ten kluk (2007) 

Silné téma a ponurý příběh s vychytaným obsazením sráží jedna drobnost - chvílemi je to prostě nuda.

plakát

Rudá volavka (2018) 

Zhruba 40 minut to šlo, jak jsem si představoval. Pak jsem ale nestačil zírat, co scénárista s předlohou provedl. Knihu jsem totiž četl, a tak dosud nechápu, proč byla linka s Marblem, tedy Jeremym Ironsem, odsunuta do pozadí. Původně je to totiž klíčová postava, kolem které se děj postupem času točí stále více, sbližuje i ostatní postavy, a tady je přitom sotva v pár scénách. Diváky neznalé předlohy do jisté míry lituji, protože několik věcí je tedy muselo zmást. Pominu, že filmaři vypustili Helsinky, Athény, vymazali vnitroagenturní spory Rusů, neodpustím jim však zkrácení fáze, kdy se Nate a Dominika sbližují a testují se. Tady je bum, prásk, hotovo. Na druhou stranu jsou ve filmu scény, které se drží takřka doslovně knihy, o to víc pak zaráží výše popsané výtky. Jinak je to velmi slušný špionážní thriller, s dobrým obsazením a uspěchaným koncem, plynoucím ze zkreslení předlohy.

plakát

Uteč (2017) 

Mrazivě znepokojující, až sugestivní atmosféra, která vás naplno vcucne do děje a vyplivne až po 103 minutách. Jak hororové náměty příliš nevyhledávám, tak v tomhle případě jsem rozhodně zvolil dobře a Get Out si naprosto zaslouží chválu, která se na něj ze všech stran valí už od jeho uvedení. Zajímalo by mě, jak by byl film přijatý s alternativním závěrem. Osobně mi více sednul ten v základní verzi.

plakát

Její pastorkyně (1938) 

Filmy z podobného prostředí příliš nevyhledávám, ale když už jsem na něj náhodou kouknul... Hodnotit něco, co vzniklo ještě před začátkem druhé světové války, je nevděčná úloha, protože dnešní divák je zvyklý na jinačí, tím spíš jedná-li se původně o divadelní hru. Konzervativní doba se specifickým nářečím také sledování neulehčují, příběh je velmi prostý a až ke konci začne gradovat. Pokud se budete chtít na Pastorkyni podívat, raději zvolte modernější zpracování.

plakát

Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) 

Méně šokující, méně strhující, ale přesto poctivý a koukatelný bratříček oscarového Spotlight.

plakát

Kingsman: Zlatý kruh (2017) 

Neúnosně dlouhé pokračování, kterému chybí svěžest a neotřelost prvního dílu. Vizuální stránka je vskutku vychytaná, ale proč se stejné péče nedostalo i hlavní záporačce, o níž absolutně nic nevíme, když už ji hraje Julianne Moore? Proč nakonec tak malé využití Statesmanů? Robopsi, vážně? Na Zlatý kruh přesně platí, že čeho je moc, toho je příliš.

plakát

Big Mouth (2017) (seriál) 

Tak úchylný, až je to vtipný. Někdy vyloženě přes čáru, ale převažují vydařené vtípky, skvěle nadabované postavy a především Maury! Toho chlápka žeru. “It’s a call back to the last episode, they’re binging this.”

plakát

Casual (2015) (seriál) 

Po první sérii můžu říct, že to není špatné, ale jednotlivé díly se vyznačují kvalitativní nevyrovnaností. Některé jsou výborné a lze je srovnat se zmiňovaným The Catastrophe, jiné vyšumí do prázdna a některé mě ani moc nebavily. Naopak mě baví postava Valerie, která je dle mého nejpovedenější z celého ústředního tria a řekl bych i nejlépe zahraná. Určitě budu pokračovat, protože se na Casual docela dobře kouká, ale prozatím za 65 %.