Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (8)

2001: Vesmírná odysea

2001: Vesmírná odysea (1968)

Tak tohle je naprostá pecka, která předběhla svou dobu.Zcela nadčasové zpracování a troufám si říci že ani v dnešní době se nemusí tato sci-fi perla považovat za zastaralou a dá na frak mnohým digitálním peckám.Je to jedno z nejrealističtěji natočených sci-fi,jaké je možno vidět na filmovém plátně a které plně respektuje základní zákony fyziky a astronomie.Možná pro mnohého diváka nepochopitelné,leč nechte naplno pracovat svou fantasii a kdo ví?Třeba najdete odpovědi na otázky, které zatím nikdo nebyl schopen zodpovědět,pan Kubrick vám v tomto filmu dává obrovský prostor,stejně jako pan A.C.Clarke ve svých knihách.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Málokterý film,který má pokračování,je tak dokonalý jako "Vetřelci".No a platí to pro všechny díly tohoto sci-fi.Prodloužené verze viděti, jsou povinností pro každého fandu tédle věcičky,které čas nic neubírá na dokonalosti.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Proč je pouze 5*?Tenhle film je na pomyslné stupnici od 1 do 10 na 11 příčce a hudba Morriconeho má jasnou 15!

Dobyvatelé ztracené archy

Dobyvatelé ztracené archy (1981)

S.Spielberg + G.Lucas = naprostá senzace.Indy je jedním z nejpovedenějších dobrodružných filmů na danou tématiku,který hned tak něco nepřekoná.Ve filmu neexistuje nudná pasáž a nejlepší je scéna na náměstí,kdy podle jisté verze, se měl Indy se svým protivníkem doopravdy utkat.Jelikož celý štáb sužovaly jisté zažívací potíže,vyřešil H.Ford tuto scénu velmi nápaditě a nepřekonatělně.I spousta hlášek je dílem spíše nahodilým a o to jsou suprovější.Inu i takto se dají tvořit dobré scény ve filmu.Improvizace je mnohdy solí ve scénářích.Toto mé hodnocení platí pro všechny díly Indyho,včetně té poslední o křišťálové lebce.Archeologie je krásná věda a H.Ford je naprosto báječný archeolog!!!

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Kdykoliv se kdokoliv bude pokoušet natočit cokoliv "podle knihy",ztroskotá. Pro jednoho není dost podobný knižní předloze,pro druhého zase byly některé části chápány jinak,pro třetího....bla,bla,bal. Tento film je skvělá ukázka toho,že to JDE!Knihu jsem před shlédnutím filmu zatím nečetla, leč příběh samotný byl ponouknutím ke čtení a to ohromným.Mám pocit že tento film je jedním z mála,který uspokojí jak diváka nečtenáře,tak naopak.Celá trilogie je klenotem světové kinematografie (prodloužené verze jsou naprosto úchvatné) a přelomovým počinem pro ostatní tvůrce fantasy.A počet hvězdiček v hodnocení je opět nedostačující!Klaním se Pane Jackson-jste velmistr ve svém oboru !!!

Harry Potter a Kámen mudrců

Harry Potter a Kámen mudrců (2001)

Nelze brát tento film jako samostatný.Na Potterovskou ságu je třeba se dívat jako na velký seriál o mnoho dílech a potom je velmi dobře srozumitelný a koukatelný i pro nečtenáře.Mám pocit že každý kdo jde skoukat Harryho Pottera,čeká nějakou velkou bombu. Proč? Ať už točil Cuarón,Yates nebo Columbus,každému se podařilo vytvořit velice životaschopné a krásné dílo,které pokračuje čím dál temněji.Je tady napětí,humor a vše podstatné,co je i pro nečtenáře důležité.Přečetla jsem pár recenzí a mám dojem že tento film se dostane mezi nejrozporuplnější.Téměř každý hodnotící nadává a porovnává s knihou, ale pokud je mi známo,hodnocení knih je na jiných www-stránkách! A film samotný je "pouze"podle knihy a né kopie knihy. Inu, ať tak či onak ,pro mou maličkost je i tento potterovský film skvěle zvládnutým počinem.A říkejte si a pište si cokoli chcete.

Star Trek

Star Trek (2009)

Vesmír-najzažší hranice.Odvážně se pusťte tam,kam se dosud nikdo nevydal s vesmírnou lodí Enterprise.Kdykoli se kdokoli bude dívat na jakýkoli "Trekkies"nechť si uvědomí,že tato podívaná je SCI-FI se vší parádou a tedy zaručenou značkou kvality pro fantasty,nikolivěk pro lidičky uznávající fyzikální zákony!Tento prequel( nebo restart-uvidíme), je ukázkou perfektního scénáře (který je supervtahující), naprosto dokonalých efektů a hereckých výkonů.Rozehrává před námi příběh který nutí diváka použít mozkovnu a je varpově ztrhující od začátku do konce (což se o mnohých filmících říct nedá).Film,který mě dokáže totálně vtáhnout, přinutí dokoukat (a přijít pozdě do práce),si zaslouží hodně dobré hodnocení.Viz "imdb".Jenom doufám že se s tímto obsazením znovu brzo setkáme.Jo ale jednu připomínku bych přece jenom měla- co se stalo z hudbou ? Ta v tomdle filmíku jaksi úúúplně chyběla (no a nějaké fanfárování to nezachránilo).Nicméně i přes hudební skoroabsenci se kouknu znovu a znovu a........