Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (167)

plakát

Shingles: The Movie (2023) 

no, co říci. Vždycky se dá šlápnout vedle. Jak tomu tak mívám občas ve zvyku, chtěl jsem se mučit nějakým sračkoidním filmem. Tento víkend ovšem ty lejna proklouzávaly mezi prsty. Už v sobotu jsem zapnul tureckou komedii a byla kupodivu vcelku dobrá. Večer jsem si pak pustil španělský survival thriller a nebyl taky nejhorší. Tak dnes projíždím novinky a z ničeho nic mé oko utkví na pokladu nevídaných rozměrů, myslel jsem si! Na plakátu borka se zahradním trpaslíkem v náručí a borec s břichomluveckou loutkou. Nad tím se blyští nápis Shingles (jak se v angličtině nazývá vyrážka herpesu). Na médii, kde sleduji filmy, svítí číslo 3,2 z 10. Tvůrci, o kterých jsem nikdy neslyšel. Zvolna jsem pocítil, jak mé srdce uklidnilo svůj rytmus a do mé duše začaly prosvítat paprsky nirvány. Konečně jsem našel ten pravý hnůj, u kterého si budu přát vlastní dekapitaci. Plný nadějí pouštím ten pomyslný skvost a začátek je velmi nadějný. Zombie historka plná příšerných efektů, úmyslně bizarního přehrávání, neuvěřitelně blbého střihu a otravných postav, včetně oživlých mrtvých. Na konci historky se mi ale podezřením zužují oči! Při následné změně scény a novém dialogu postav ke mně proniká skutečná podstata, opouští mě pochyby a začínám se pousmívat. V rámci druhé historky už se popadám za břicho. Geniální film. Vzpomínám si, že přesně takhle mě překvapil letos francouzský komediální horor Coupez! Podezřele se podívám na imdb, a ejhle, tento skvost má 7,2 z 10. Co se týče přesívání septiku, tak tentokrát nebyl úspěšný víkend, ale aspoň jsem zjistil, že i když se člověk plazí v parku po čtyřech, aby měl větší šanci se vyválet v nějakém hovně, tak může natrefit na krásně zelenou trávu, která je jen pochcaná.

plakát

War of the Worlds: The Attack (2023) 

paradoxně je tahle sračka lepší než to hovno od Spielberga, protože tu aspoň 80% stopáže neječí posraná Dakota Fanning

plakát

I Am Rage (2023) 

choreografie soubojů je docela komická. Půlka rekvizit taky. Jedna hvězda za humor při likvidaci posledních tří lidí

plakát

Ride On (2023) 

jako pocta jeho kariéře je to dobré. Na city to zahraje každému

plakát

Superžena (2022) 

nestačím se divit. Pustil jsem si to jako pozadí k nezáživné činnosti s absolutně nulovým očekáváním. První dvě povídky jsem úplně minul s nulovou soustředěností a po dodívání jsem si je musel pustit znovu, abych hodnotil povídky jako celek. U třetí povídky jsem začal vnímat a zbytek jsem nadšený dodíval. Artově balancovaný humor v sexistickém kabátě. Vůbec jsem nepředpokládal, jak mi tohle humorově sedne. Navíc závěrečný Kolečkův počin s Krobotem a Pleslem je naprostá božskost. Vtáhlo mě to zase zpět někam mezi Hřebejkovy Nosnstop lahůdky a Šulíkova Muže se zaječíma ušima. Navíc geniální a povedené vyobrazení (a vcelku nezvyklé na náš kraj). Nejvíc mě potěší vždycky věci, o kterých nečekám vůbec nic a vykouzlí hodně.

plakát

Den Páně (2020) 

bravurní počin s twistem a nápadem. Vymyslet podobné zpracování, aby to fungovalo je nesmírně těžké. Naprosto vyzdvihuji absenci tupých lekaček, které nesnáším. Když borka dostala čelo, tak jsem se málem posral smíchy a vypadli mi oči údivem. Musím říct, že tento efekt mi vydržel věsměs povětšinou po zbytek filmu. Krásným způsobem šílené. Mexiko tam možná mělo půlku štábu a nepoznal jsem, kde je to natočeno, ale já film rozhodně za mexický nepovažuju. Španělský rukopis z toho smrdí i přes obrazovku. Naprosto typické. Snímek přesně podle mého gusta.

plakát

Come Out Fighting (2022) 

docela slušně špatný a schizofrenní nízkorozpočťák s velkými ambicemi. Efekty a CGI se výrazně blíží k Asylum. Téma rasismu nedotaženo jako vše ostatní v tomto filmu. Na traileru byla provedena docela schopná střihačská práce, ale Steven Luke nezklamal. Další propadák na jeho seznam recyklovaných válečných hnojů s recyklovanými herci. Na druhou stranu děj je vyprávěný docela plynule. Neuvěřitelně mě ale serou ve filmech anglicky mluvící náckové. 30%

plakát

Divergence (2014) odpad!

bože, tohle snad bylo ještě větší hovno než labyrint. Jak tyhle sračky můžou mít proboha úspěch? Ta interpretace a předpokládám že i předloha od 23 leté Rothové, je strukturované úplně debilně. Celá ta logika a způsob vyprávění dává člověku pocit, jako by byl retardovaná opice, která se snaží nacpat krychli do trojúhelníkové díry. A celých 140 minut tam ta posraná krychle ne a ne vlézt! A přísahám při všem, co je mi svaté, jestli ještě jednou uvidím scénu, kdy těsně před smrtí někdo řekne "miluju tě" a ten druhý najednou procitne a osobu zachrání... tak se kurva už ale ubliju do bezvědomí. Chtěl jsem si vydrápat oči a propíchnout uši u této scény už v '99 u Matrixu. Někdy se opravdu proklínám, že neumím rozjetý film vypnout, ať je to jakákoliv sračka. Tohle byl zase mentální klystýr jaksepatří. Mimochodem ta hudební kulisa Holkenborga neboli Junkie XL tuhle katastrofu ještě vyzdvihuje na takový ten řídký piedestal