Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (22)

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Velice příjemné překvapení. Ano, film nepostrádá trochu toho patosu typického pro západní produkci (a východní komiksy), stejně tak v něm lze rozpoznat určitou šablonu. Ačkoliv mi tyto věci většinou dosti vadí, v Alitě mi to připadalo milé a hlavně jsem měl pocit, že je to režisérský záměr a Robert Rodriguez tím skládá poctu žánru (narozdíl např. od Marveláckých filmů, kde mi to připadá jako nucené zlo). Audiovizuální stránku ani nemá smysl zmiňovat, prostředí a animace jsou nádherné a Iron City nepůsobí jen jako laciná kulisa, ale skutečně fungující město. Po deseti letech - od doby, kdy byl do kin uveden Avatar - je to pro mě první film, kde má 3D skutečně smysl (doporučuji zajít do IMAXu). ______ Přemýšlel jsem nad 4*, a to hlavně kvůli useknutému konci. Cameron zde dává jasně najevo, že pro film zamýšlí pokračování. Osobně silně toužím po dalším díle a Alitě dávám 5* s tím, že jako úvodní díl svou roli splnila na jedničku.

plakát

Ostré předměty - Řešení (2018) (epizoda) 

Jak již píše Anderton, tento seriál rozhodně není pro každého. Osobně mi tempo velice vyhovuje a myslím, že se zde událo víc než dost - záleží na tom, zda-li to divák vnímá. | Odkrývají se další střípky minulosti a já si již začínám formovat svou nepěknou hypotézu.

plakát

The Haunting - Jenom dvojčata (2018) (epizoda) 

Opět to vidím jinak, než většina komentátorů zde. Poslední dva díly byly skvělé, tempo pozvolné (což považuji za výhodu), psychologie postav pěkně vykreslená a historie opět trochu poodkryta. Hororových/strašidelných scén je zde minimálně (opět považuji za výhodu), ale stojí za to - scéna s kloboukem mě velice pobavila :D.

plakát

The Haunting - Skličující ticho (2018) (epizoda) 

Skvělý závěrečný díl, v němž každý z rodiny dostane dostatek prostoru. Jen škoda těch opravdu posledních 5 minut, které jsem jim prostě nevěřil.

plakát

Města zločinu (2017) (seriál) 

Více než míra a povaha zločinu v tamějších městech mě zaráží snad již jen zaslepený přístup zdejších komentátorů.

plakát

Mumie (2017) 

Ach. Velice nerad dávám nízké hodnocení, vždy se snažím najít nějaké pozitivum, nějakou světlou stránku. Cokoliv, proč filmu dát alespoň dvě hvězdičky. Bohužel, zde jsem nic takového nenašel. Film je špatný ve všech ohledech - špatná režie, špatný scénář, špatná kamera, slabý výkon herců (co by také měli hrát?), nevýrazná hudba, "příběh", patos, absence jakéhokoliv citu (/podivné tempo), zjednodušování (absolutní zlo x absolutní dobro), nelogičnost (postav, děje, fyziky,...), zcela náhodné přeskakování mezi angličtinou a staroegyptštinou, umělé efekty a pohyb mumií (jen se na ně podívejte) ... Zkrátka vše. ___________________ Film na tom bohužel není až tak špatně (║Rozpočet $125miliónov║Tržby USA $79,937,595║Tržby Celosvetovo $402,137,595), a díky otevřenému konci je zde možnost dalšího dílu. Prosím, ne.

plakát

Muž z Vysokého zámku - Kintsugi (2016) (epizoda) 

Z mého pohledu je to právě naopak - vítám prohlubování vztahů mezi postavami a důraz na šedivost, i navenek ploché postavy mají své problémy a důvody, proč se chovají tak, jak se chovají. Nelze jednoduše říci, že jsou tyto postavy špatné a jiné zas kladné. | Absence akčních scén mi vůbec nevadí (o to více se děje na poli emocionálním) a rád si odpočinu od Franka a pacifistické odnože odboje v USA.

plakát

Češi na cestách (2015) (pořad) odpad!

Nestačilo jim to doma, tak ze sebe musí dělat dementy i v zahraničí.

plakát

Dánská dívka (2015) 

V závěrečných titulcích se píše o odvaze Lili / Einara kter(á/ý) se zasloužil o transgenderové hnutí. Pro mne je však tento film hlavně příběhem a dramatem jeho manželky Gerdy, která si toho musela mnohé vytrpět a obětovat se. Herecký výkon Alicie Vikander je neuvěřitelný, Oscara za vedlejší roli (pro mne hlavní) získala naprostým právem. <3