Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (22)

plakát

Města zločinu (2017) (seriál) 

Více než míra a povaha zločinu v tamějších městech mě zaráží snad již jen zaslepený přístup zdejších komentátorů.

plakát

Hannibal - Tome-wan (2014) (epizoda) 

Whoever is pursuing whom at the moment, I intend to eat them. <3

plakát

Hannibal - Shiizakana (2014) (epizoda) 

Nemohu souhlasit s většinou Trevorova komentáře, mj. s tím, že by musel Hannibal využít své schopnosti k manipulaci s větším počtem lidí. Co by z toho měl? Osobně mi přijde mnohem zajímavější do detailů zkoumat a ovlivňovat psychiku a chování lidských individuí, než využívat masy s vidinou nějakého pomíjivého (či dokonce neexistujícího) cíle. K tomu slouží politika a marketing. ____ Tak či onak, tento díl považuji za jeden z těch nejslabších, jednak kvůli absenci zajímavějších dialogů, druhak kvůli fyzikální stránce celého případu, která se mi zdá již nereálná. Zdálo se mi zde též mírně nelogické chování jedné z vedlejších postav, ale zatím nejsem schopen posoudit, neskrývá-li se za tím něco jiného. Mám-li to vyjádřit číselně, celkově mám pocit tak na lepší 3*.

plakát

Hannibal - Amuse-Bouche (2013) (epizoda) 

"Well, next time bring your wife. I'd love to have you both for dinner."

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Velice příjemné překvapení. Ano, film nepostrádá trochu toho patosu typického pro západní produkci (a východní komiksy), stejně tak v něm lze rozpoznat určitou šablonu. Ačkoliv mi tyto věci většinou dosti vadí, v Alitě mi to připadalo milé a hlavně jsem měl pocit, že je to režisérský záměr a Robert Rodriguez tím skládá poctu žánru (narozdíl např. od Marveláckých filmů, kde mi to připadá jako nucené zlo). Audiovizuální stránku ani nemá smysl zmiňovat, prostředí a animace jsou nádherné a Iron City nepůsobí jen jako laciná kulisa, ale skutečně fungující město. Po deseti letech - od doby, kdy byl do kin uveden Avatar - je to pro mě první film, kde má 3D skutečně smysl (doporučuji zajít do IMAXu). ______ Přemýšlel jsem nad 4*, a to hlavně kvůli useknutému konci. Cameron zde dává jasně najevo, že pro film zamýšlí pokračování. Osobně silně toužím po dalším díle a Alitě dávám 5* s tím, že jako úvodní díl svou roli splnila na jedničku.

plakát

The Haunting - Skličující ticho (2018) (epizoda) 

Skvělý závěrečný díl, v němž každý z rodiny dostane dostatek prostoru. Jen škoda těch opravdu posledních 5 minut, které jsem jim prostě nevěřil.

plakát

The Haunting - Jenom dvojčata (2018) (epizoda) 

Opět to vidím jinak, než většina komentátorů zde. Poslední dva díly byly skvělé, tempo pozvolné (což považuji za výhodu), psychologie postav pěkně vykreslená a historie opět trochu poodkryta. Hororových/strašidelných scén je zde minimálně (opět považuji za výhodu), ale stojí za to - scéna s kloboukem mě velice pobavila :D.

plakát

Ostré předměty - Řešení (2018) (epizoda) 

Jak již píše Anderton, tento seriál rozhodně není pro každého. Osobně mi tempo velice vyhovuje a myslím, že se zde událo víc než dost - záleží na tom, zda-li to divák vnímá. | Odkrývají se další střípky minulosti a já si již začínám formovat svou nepěknou hypotézu.

plakát

Muž z Vysokého zámku - Kintsugi (2016) (epizoda) 

Z mého pohledu je to právě naopak - vítám prohlubování vztahů mezi postavami a důraz na šedivost, i navenek ploché postavy mají své problémy a důvody, proč se chovají tak, jak se chovají. Nelze jednoduše říci, že jsou tyto postavy špatné a jiné zas kladné. | Absence akčních scén mi vůbec nevadí (o to více se děje na poli emocionálním) a rád si odpočinu od Franka a pacifistické odnože odboje v USA.

plakát

Twin Peaks: ohni se mnou pojď (1992) 

_______________Vulgarismy a nadávky vynechám, stylysticky však ponechám komentář ve stejném stylu jako TheMaker. Má pravdu v tom, že film se dá prakticky zhlédnout i bez znalosti seriálu, jinak se však fatálně mýlí. Pokud by seriál viděl, pravděpodobně by věděl proč. Film se zabývá vraždou Laury Palmer a několika dny před ní. Nejste-li znalci seriálu, nejen že plně nedoceníte film jako celek ani jednotlivé odkazy a nuance, ale dozvíte se identitu vraha. Zkazíte si tím tak požitek ze seriálu, neb právě vyšetřováním této neblahé události se zabývá celá první a polovina druhé série. ;-) ________________________