Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (5)

plakát

Valčík pro milión (1960) 

Velmi zdařilý pokus o nástin dokonale fungujícího idilického socialismu. Takhle nějak to asi mělo vypadat, kdyby se vše povedlo a lidé nebyli chamtiví a zkažení...Na první pohled vizuální stránka připomíná spíše americký film, kamera , světla a kompozice je velmi zdařiá, pak však uslyšíte první hesla a oslovení soudruhu.

plakát

Krvavé pobřeží (2009) 

Utahané, hluchá místa nepřehledné ale přesto zajímavé, člověk nevidí každý den zemřít 800000 lidí...

plakát

300: Bitva u Thermopyl (2006) 

A přidávám ještě jednu*, protože tenhle filmek si to vážně zaslouží, jakožto dle mého názoru vedle Burtonova Batmana jedno z nejlepších zpracování komixu ve filmu.

plakát

10 000 př. n. l. (2008) 

Tématicky velká výzva, neskutečné množství situací, které by mohly vzniknout, ale nevznikly, jelikož byly přehlušeny haldou blábolů. Film si klade zajímavé otázky, ale nedává žádné odpovědi, zajímavé teorie, ani poutavé slátaniny, prostě nic...Velká spotřeba bramborových lupínků...

plakát

Star Trek (2009) 

Jestli je toto nový směr, kterým se bude ubírat v tomto století science fiction, je na pováženou, zda se dožije století dalšího. Tento žánr byl dle mého mínění vždy založen na filosofických otázkách a ne na hře světel a velkoleposti hudby . Dal bych tedy přednost spíše myšlence před formou ztvárnění, tato koncepce však již od vzniku dokonalých vizuálních efektů jaksi nefrčí... Myslím, že tvůrci by si tedy měli vzít příklad z jednoduše geniálního snímku Noc na zemi, kde myšlenka naprosto převládla a divák necítil ani na vteřinu absenci jakýchkoli efektů. Tím samozřejmě nechci vyřadit efekty, mi trochu chybí děj a Star Trek odjakživa zbožňuji.