Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené seriály (9)

Dexter

Dexter (2006)

Dexter je seriál, který mě baví od prvního do posledního dílu a je velké umění takový seriál natočit. S žádným jiný sériovým vrahem nebudete tak soucítít jako s Dexterem. Některým lidem nesedí, že je tam příliš krve, ale já jsem asi na krev úchylná, takže mi to vůbec nevadí. Skvělé herecké obsazení, nejvíc mě potěšila v páté řadě moje oblíbená irská herečka Maria Doyle Kennedy.

Sherlock

Sherlock (2010)

Přiznávám, že jsem knižní předlohu od A.C. Doyla nečetla, ale takto jsem si Sherlocka vždy představovala. Prostě génius nepochopený okolními lidmi, praštěný, hyperaktivní a nespolečenský. Z tohoto seriálu dokonale dýchá atmosféra Londýna a musím zmínit film Sherlock Holmes, který v tomto dosti pokulhává. Američané asi nevědí, jak Londýn vypadá. Nechci shazovat film, ten je taky skvělý, ale Sherlock bez britského akcentu nemůže být nikdy Sherlock. Prostě skvělý seriál a těším se na další řadu!

Misfits: Zmetci

Misfits: Zmetci (2009)

Naprosto skvělá "parodie" na americké Heroes. Partička delikventů, kteří zásahem blesku získají superschopnosti a učí se s nimi žít. Rozhodně ale nejde o záchranu světa, jak v Heroes.

Skins

Skins (2007)

Naprosto originální seriál o dojebané britské mládeži. Ve třetí sérii nastupuje "nová generace", když ta první dokončí střední školu. V každé generaci mám oblíbenou postavu (Cassie a Emily), i když jsou ty díly celkem rozdílné. První generace mi přijde víc surovější a realističtější, postavy jsou víc rozdílné, každý má svou roli (gay, slušňačka, playboy a jeho sexy holka, cáklá anorektička, prase panic a věčně sjetý magor). Postavy druhé generace nejsou tak výrazné,kromě lesbičky Emily mě v podstatě nikdo tak nebaví, zato jsou díly občas vtipnější a zajímavější. Je to tak půl na půl. Trošku mi vadí, že o postavách z první generace není ani vidu ani slechu, přitom jeden z nich je sourozenec. O to víc se těším na film Skins, který bude o tom,co se dělo po skončení střední školy u obou generací.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Taková americká obdoba The IT Crowd s trochu jinou tématikou. Penny by asi mohla být trochu "míň krásná", ale tím, jak je tupá, to perfektně vyvažuje. Sheldon je naprosto bezkonkurenční postava a mohla bych se na něj dívat pořád. Nemusím se u každého dílu plácat do kolen, ale určitě mi zvedne náladu.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Naprosto kultovní seriál, ať se to někomu líbí nebo ne. Můžu se na něj dívat pořád dokola a stejně se směju. Přiznávám, že ne každý díl se podařil, nejšťavnatější díly jsou v prvních sériích, přesto mi zůstává rozum stát, jak někdo může vymyslet takové hlášky. Tento seriál je jen o měsíc mladší než já, ale stejně má koule, vy hovádka boží!

Znovuzrozeni

Znovuzrozeni (2012)

Konec trochu přitažený za vlasy, nicméně velmi dobře udělaný mysteriózní seriál. A to přesto, že chovám averzi vůči francouzským seriálům a filmům obecně. Městečko Twin Peaks jsem zatím celé neviděla (kill me now), takže nemám s čím srovnávat. A to je možná dobře. V neposlední řadě seriál skvěle doplňuje hudba Mogwai <3 Více takových seriálů a méně sraček z Ameriky, pretty please

Hannibal

Hannibal (2013)

Po dobu sledování seriálu, jsem měla pořádně šílené psycho nevysvětlitelné sny. Doufám, že se to teď už zlepší, protože si začínám připadat jako chudák Will Graham. Perfektně napínavý, až umělecky zvrácený seriál, který si přidám do sbírky oblíbených seriálů o sériových vrazích. (ale jinak jsem naprosto v pořádku, doufám)

Ovládací panel
10 bodů