Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (126)

plakát

X-Men: Poslední vzdor (2006) 

Ještě řachavější než dvojka, jinak stejné. Nejlepší mutant: Angel (jak jinak :) ) Nejsměšnější mutant: Juggernaut (chudák Vinnie Jones) Jinak...všechny mutace se zdají být "užitečné", je to tak, nebo nevyužitelné/škodlivé mutace jsou jenom mimo záběr? Odstraňuje mutace v jedinci xenofobii? Když se někteří lidé navzájem nesnáší kvůli takové banalitě, jako je barva pleti, nebylo by logické, aby k sobě různí mutanti cítili opovržení a odpor? Snad ani jednou není ukázáno užitečné využití mutace v rámci společnosti, párkrát praktické pro jedince, v drtivé většině jenom jako nástroj ničení/zabíjení. Snaží se nám tvůrci něco říct o podstatě lidstva? Je toto opravdu další evoluční stupeň?

plakát

X-Men 2 (2003) 

O něco lepší než jednička (víc cool momentů). Bohužel trpí stejnými problémy, navíc je o půl hodiny delší, aniž by čas navíc pořádně využila. A chtělo by to přidat na intenzitě, velká část akčních scén je jak z dětského animáku. A nebo z toho udělat konverzační drama s Magnetem a Xavierem nad partií šachů. Takhle to je nemastné neslané. Nejzajímavější mutant: Mystique (kromě toho, že je neuvěřitelně sexy, je i záhadná a jako jedné z mála postav bych jí věřil nějaké komplexnější motivace) Nejdementnější mutant: Deathstrike (bolestně připomnělo třetího Terminátora) Čestná cena za internacionalismus: Kurt Wagner a s tím související... Čestný kopanec do rozkroku: zodpovědným osobám za Kurtovu modlitbu ve vypjaté scéně v angličtině Jo a psychologie? Kde? (*zmateně se rozhlíží*)

plakát

X-Men (2000) 

Promrhaný potenciál. Skvělá premisa přetavená v průměrný akční film. Těch pár zajímavých postav a motivů má málo prostoru a jediné co zbývá je naděje, že v dalším díle se potenciál plně rozvine... Z podobného ranku dává X-menům nakládačku del Torův Hellboy. Nejzajímavější mutant: Rogue (dovedu si představit spin-off jako existenciální drama :) ) Nejdementnější mutant: Žabák (Sabretooth o moc nezaostává, takhle dvojka mi připomněla Rocksteadyho a Bebopa)

plakát

Přes noc třicítkou (2004) 

I když jsem měl k Jennifer Garner před shlédnutím neurčitý odpor (a za boha nevím proč : ) ), tak nakonec velmi překvapila, celý film suverénně táhne a povedlo se jí být roztomile zmatená, hravá a rozverná tím vzácným neotravným, kouzelným způsobem. A hlavně neskutečně zábavná. Mark Ruffalo o nic nezaostává a spolu tak tvoří nesmírně sympatickou dvojici, které prostě musíte fandit (a případně závidět :) ). Vedlejší postavy děj příjemně osvěžují (Andy Serkis je boží, příjemné překvapení, jaký dobrý komik se vyklubal ze slizkého Gluma). Zbytečně natahovaný, nuceně dramatický konec (po předváděčce to mohlo v klidu skončit) to kazí, ale úžasný song Love is a Battlefield v titulcích to zase nakopl směrem vzhůru. :)

plakát

Hitch: Lék pro moderního muže (2005) 

Až na zbytečně urychlené a hloupé finále perfektní romantická komedie, která má hlavu a patu. Hlavně pánové jsou skvěle napsaní a zahraní (Kevin James působí stokrát mužněji, než většina osvalených krasavců a okamžik kdy se maska sebevědomého okouzlujícího vztahového všeználka Hitche ve vypjaté scéně rozpadne a my opět uvidíme toho nesmělého obrýleného studentíka je důkazem, že Will opravdu umí hrát). Slečny jsou v pozadí a docela nezajímavé, v tomhle směru by to chtělo trochu více genderové rovnováhy. :) A scéna, kdy se nenápadně otočí jedno z pravidel, které Hitch Albertovi tak trpělivě vštěpoval mě tak potěšila, že jsem radostí málem proskočil stropem. :) Lidé nejsou mikrovlnky, takže funkční manuál, natož univerzální, s úsměvem odmítněte, i kdyby vám ho nabízel někdo stokrát charismatičtější než Will Smith. Ano, i kdyby to byl George Clooney. :)

plakát

Star Trek (2009) 

"To boldly go where no man has gone before." Pche...tvůrci nekompromisně zařízli skalpel do startrekovského vesmíru...jenom aby nám přinesly mišmaš hloupých, klišovitých nebo přinejlepším neoriginálních postupů. Rychle to odsýpá, hlášky perfektně fungují, ale jinak to je tuctovka jak po dějové tak po akční stránce. Jako úvod restartované série ucházející, ale žádná filmová revoluce se nekoná. A za ty všudypřítomné nesmyslné a zbytečné odlesky stráví J.J. pět let v očistci. 6/10

plakát

Frances (1982) 

Šablonovité životopisné drama, které pouze neinvenčně řadí za sebe výseky ze života Frances Farmerové, navíc viděno s příšerným dabingem.

plakát

Tak trochu jiná love story (2007) 

Úžasný mix černé/tragi- komedie, romantického filmu a thrilleru/filmu noir. Jednotlivé žánry se spojují a prolínají naprosto hladce a přirozeně, ani na okamžik to nepůsobí nuceně. Kamera je dynamická a rázná, příležitostným násilím ani sexem se neopájí, ale ani zbaběle neuhýbá. Herci bez problému zvládají jak vážné, tak humorné polohy, a stejně tak hudba a zvukové efekty (ty jsou někdy až bolestivě znělé, myšleno kladně) s přehledem vytváří momentálně zamýšlenou atmosféru. A přestože je film v podstatě tragický, tak i na konci vyvolává pozitivní pocit, podle reakcí diváků bych řekl, že většina odcházela z kina s dobrou náladou. Život sice dokáže být opravdu neuspokojivý a drsný, ale co nám zbývá, než se tomu zasmát, protloukat se dál a až dojde na nejhorší, zemřít s cynickou poznámkou na rtech. :)

plakát

Inju, bestie ve stínu (2008) 

Se7en pro důchodce. Důsledná pocta klasickým mysteriózním detektivkám, která ale nic nového nepřináší.