Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Blízká setkání třetího druhu

Blízká setkání třetího druhu (1977)

Všechny dnešní sci-fi napěchované digitálníma efektama se můžou jít zahrabat do "celuloidovýho" šrotu...Tohle je -aspoň pro mě- ve svém žánru č. 1!!! O atmosféře a poselství netřeba mluvit, nádhera! A i ty efekty zůstávají na tehdejší dobu neskutečně dobré...Těžko ještě někdy zažiju, aby po promítání celý kinosál povstal a s dojetím tleskal, a tleskal, a tleskal... PS: hodnocení sem dávám až dnes, poté , co mě UFO vysadilo zpět...:))

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Jasnejch 6 hvězdiček:)! Žádnej jinej film mě tak nesejmul, jako tehdy (fakt už skoro před 30 lety??!!!) Pulp...co víc k tomu napsat?! Snad jen: "to neni motorka, to je chopper..." :))

Zahraj to znovu, Same

Zahraj to znovu, Same (1972)

Kdysi moje první srážka s nejgeniálnějším neurotikem. A od té doby jen prosím: Play it again, Woody. A on mě to zázračně plní again and again and again...:)

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Jedna místnost, rovnou dvanáct archetypů a dusno, kterýmu nepomůže žádnej větrák. Sidney Lumet natočil něco, co se na pár metrech čtverečních už nikomu nepodaří...

Někdo to rád horké

Někdo to rád horké (1959)

Co k tomu po letech říct? Billy Wilder byl génius a je jen hrstka komedií, které Vás rozesmějou po stopadesátý stejně jako poprvý... a tahle je nejlepší z nich!

V zajetí rytmu

V zajetí rytmu (1978)

Rock 'n' roll is here to stay, it will never die! K dokonalosti mi chyběl jen Elvis, ale i tak bych do legendárního motta, které označuje smrt Buddy Hollyho jako "Den, kdy zemřela hudba", přidal ještě den, kdy odešel Alan Freed.

Tootsie

Tootsie (1982)

Tak nevim zda miluju víc Dorothy nebo Dustina?! Asi Sidney Pollacka...:) Tootsie na Hrad! (OK, tak do Bílýho domu:))

Pomáda

Pomáda (1978)

Tři párečky ze sedmý Á se nastrojily, dámy řádně zmalovaly a páni jistěže napomádovali a svorně vyrazili na nepřístupňák do vinohradskýho kina Květen v pražském Radiopaláci. Bylo nám třináct, ale maskování zabralo, zmátli jsme je a pustili nás dovnitř. A byla z toho láska na celej život!:) Sandy a Danny je KULT! Kult mládí, (ne)rád pokorně přiznávám..:))