Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (43)

plakát

Kuky se vrací (2010) 

Výborný film Svěrákovského dua. Nádherně ztvárněný lesní svět v podobě spousty postaviček (s výborným dabingem), plný různých důmyslných "udělátek" a krásnými fantasy nápady. Jedna z krásných prací, které doporučuji jak malým, tak i velkým divákům

plakát

Proroctví (2009) 

Musím říci, že jsem dlouho neviděl tak strhující podívanou. Tento film hýří mimořádně realisticky propracovanými efekty, které vás opravdu ohromí a nechají chvíli užasle zírat na plátno. Film je napínavý, plný překvapení a super mrazivé atmosféry, která vyústí v armagedon. Nicolas Cage jako vždy nezklamal. Vřele doporučuji.

plakát

Marley a já (2008) 

Tak u tohoto filmu jsem chvíli přemýšlel, kolik hvězdiček mám dát. Vlastně může v klidu dostat "odpad" nebo "5". Těžko soudit a proto se pokusím popsat své postřehy. Owena Wilsna si pamatuji pouze z nějaké potřeštěné komedie z Jackie Chanem, ale v tomto kousku mi přišel celkem dobrej. Jennifer dle mého názoru není - nebyla - a nikdy nebude herečka, natož komediální. A ve všem těží pouze ze své "roztomilosti", na což mě rozhodně a brzy už nikoho nedostane. Jo a mimochodem vizáž už rozhodně nepřipomíná pětadvacítku, co se má akorát vdávat.... Zásadním bodem je účast a vynikající režie psa. To je mimořádně povedené a musí na 150% bodovat u všech pejskařů. Je to vlastně jediný element, který z toho filmu dělá komedii. V jistém ohledu je film, i přes všechny jeho mouchy (dlouhý, místy tématicky roztěkaný, předvídatelný) vlastně příjemná podívaná na život a tak se na to vlastně celkem hezky kouká. Rána podpás je pochopitelně drastický závěr, který vás úplně zlikviduje, pokud nejste citovej idiot. Tady musím vyjádřit odpor nad vypočítavostí autorů a mou znechucenost nad tím, že člověka znovu donutí si přehrát tento zážitek z vlastní zkušenosti. Takže místo, aby se to zakončilo nějak v náznacích a decentně, je koncovka pouhej odpornej kalkul a hnusnej útok na lidské city, kvůli kterému se na tento film už nikdy nepodívám.

plakát

Venkovský učitel (2008) 

Liškovi vážně nevěřím jiné role, než idiot - a ty mu mimochodem jdou vážně skvěle. V tomto filmu opravdu překvapil. Film má takovou divnou a smutnou atmosféru. Je to zkrátka takové povídání o tom, jak může bejt život na nic...

plakát

Medvídek (2007) 

Myslím, že v celku věrohodná projekce dnešního života. Celkem zábavný film, plný zajímavých obratů a samozřejmě s, jako vždy, geniálním Ivanem Trojanem.

plakát

Prázdniny pana Beana (2007) 

Starej dobrej Bean dokáže bavit přesně v těch 20 min. seriálech... vše ostatní je nudnej balast...

plakát

Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí (2006) 

Osobně mám pana Duška velmi v oblibě, ale bohužel musím konstatovat, že on sám tento film nemohl zachránit. Nijak výrazný a lehce nudící film, který mapuje část společnosti podobně jako např. Divoké včely.

plakát

Doblba! (2005) 

Vzhledem k tomu, že jsem se velmi dobře bavil, neuvádím žádné, možná pravdivé, přitroublé připomínky jako: nejednotná dějová linie, nevyrovnané herecké výkony ... atd. Doporučuji jako dobrou českou crazy komedii.

plakát

Štěstí (2005) 

Tenhle film mě opravdu nebavil... silně mi připomíná film Venkovský učitel. To nejspíš proto, že oba točil Bohdan Sláma. Jeho filmy (mimo "Včel") nemám rád... jsou plné patosu, smutku a "no future" projekcí... a přitom na mě nesálají bůhví jakým umělectvím... třeba se pletu. Ale v tomto filmu jsem bohužel nic pozitivního nenašel...

plakát

Willenbrock (2005) 

Film jsem shlédl na karlovarském filmovém festivalu. Hezký a dojemný film ze života. Ovšem pokud říkám "ze života" není to žádný škvár plný patosu, ale opravdu citlivě zfilmované vyprávění. Doporučuji!