Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Bellevue

Bellevue (1969)

Film Bellevue mě zaujal nejen brilantním Rudolfem Hrušínským a Blankou Bohdanovou, krásnou hudbou a dlouhými záběry, ale také svojí symbolikou 68' roku, který se proplétá skrze osud malých lidských bytostí, které prostě potřebují něco se svými životy udělat a neví ani co a neví jestli na to mají sílu. Chuť utéct pryč, někam, kamkoli, jen prostě pryč odsud. A když už tam budeš, hlavně se nevracej. Třeba se zab, ale sem už se nikdy nevracej...Krásné.

Rozmarné léto

Rozmarné léto (1967)

Na mě to působilo, jako kdyby se celý štáb a ostatní seběhli kolem odpočívajícího Rudolfa Hrušínského na plovárně a natočili film. Rudla mě prostě svým bezstarostným klidem bere dech!

Kalamita

Kalamita (1980)

Živý úsměvný a zároveň nevybíravě drsný film s poetikou horské železnice na mě velmi zapůsobil a dodnes jsem ho viděla nejmíň tak - no, třicetkrát? A to mluví samo za sebe. Bolek, energická kamera i hudba a skvělá režie.

Is-slottet

Is-slottet (1987)

Mrazivá izolace i krása dlouhých dívčích pohledů dělá z tohoto pomalého a pro většinu lidí patrně nestravitelného až kontroverzního filmu další severskou perlu. Stylově docela jiné než výborná předloha, ale skoro ještě lepší. Každopádně velmi smutné...

Svatební cesta do Jiljí

Svatební cesta do Jiljí (1983)

Výborný film podle skvělé knížky, co víc říci. Živelné scény s Libuškou a Pepíčkem střídají romantické chvilky, atmosféra 80' čiší z každé plastové skleničky včetně hudby. Tuhle komedii prostě můžu vidět stokrát a neomrzí.

Fontána

Fontána (2006)

Krásný film o tom, jak jeden muž všemi možnými způsoby bojuje s rakovinou u své ženy. Film má přesah, je básnický, fiosofický, romantický a úžasný. Nemá smysl víc o tom mluvit - jen si to užít. Doplňuji, že název Fountain je významově mnohovrstevnatý. Jednak jde o plnicí pero "fountain pen", kterým je psaný onen příběh, jednak je to vlastně proud, náplň, náplň a smysl života pro něho a vlastně i pro ní a pak je to fontána, tedy zdroj vody, zdroj života...

Interstellar

Interstellar (2014)

Ideální scifi se vším všudy a navíc dojemné a krásné...

Tatínek

Tatínek (2004)

Viděno k 12.9.2014 - 76krát. Nebojte, nejsem blázen, jen prostě miluji Zdeňka Svěráka. Vydržela bych koukat stále dokola na celý seriál Tatínek. Statistika nuda je, má však...známe to...tak dneska to bude po sedmdesátésedmé.