Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (760)

plakát

Katyň (2007) 

Bezchybné historické dílo. Wajda se nesnaží zbytečně šokovat nebo s divákem jakkoli manipulovat, neláme si příliš hlavu s profilováním hlavního hrdiny a neuchyluje se k emotivnímu nátlaku. Jen se obávám, že staromódní forma pana režiséra bude na dnešního diváka působit poněkud málo šťavnatě.

plakát

Můj život idiota (2007) 

Nevinná alegorie v lehce amatérském provedení. Pokud jste před spaním požili příliš kofeinu, jakožto nástroj k přečkání jeho působení tento snímek neurazí.

plakát

Můj soused Totoro (1988) 

Příliš uječené a infantilní, jinak pro děti to musí být pecka.

plakát

Určitě, možná (2008) 

Wow, tak to bylo zvratů, až se mi z toho začaly potit nohy. Pak se potit přestaly. A najednou zase začaly! ... Nebýt posledních pětadvaceti minut, dal bych za čtyři, ale někdo se nám tady do toho zamotal, až ztratil veškerou soudnost.

plakát

Moje borůvkové noci (2007) 

Wong je nenapravitelný narcis. Zatím jsem neměl tu čest vidět všechny jeho filmy, ale zdá se mi, že tímto počinem se nebezpečně přiblížil úrovni svého debutu, jen je teď mnohem komerčnější. Příběh, který postrádá ... ehm příběh (!!!), se mu opět nedaří postavit do role, aby něco vyjadřoval; své filozofii dokáže vtisknout malou koncepci, zpravidla jen v náznacích. Čemu však nejsem schopen odolat, je jeho pojetí vizuální stránky filmu. To je vážně lahůdka.

plakát

Společenství vlků (1984) 

Trošičku nesympatické postavy pobíhající na poli několika vyprávěných příběhů, které až překvapivě dobře tvoří úhlavní linii, ale nezvládají vtáhnout diváka do děje. Vizuální stránka filmu je rozporuplná, stejně jako lehce psychedelická hudba, která neutkví. Těžce uchopitelnému pojetí filmu nepřidá ani absence zasazení příběhu do blíže určeného prostředí nebo času. Jediným vodítkem, kterého se tedy můžete lapit, je dost neosobní "once upon a time"... Takže asi proto jsem měl pocit, že film trvá snad dvě hodiny. Pár scén se ovšem povedlo a vycvičit smečku vlků, to taky není jen tak :)

plakát

2046 (2004) 

Naprosto arogantní záležitost, která vám zvysoka kašle na to, že ji nechápete.

plakát

Banální prohlídka (2007) 

Jakýkoli se tento snímek zdá na první pohled, zdá se tak i na ten druhý. Je to prostě pára nad hrncem, v němž sice nebublá žádný blivajs, ale do něhož se nikdy nepodíváme. Co se týče maskování své vlastní pointy, v tom tento film rozhodně obstojí.