Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (245)

plakát

Tenet (2020) 

Lidí, co blázníte s tou kritikou? Uznávám, Tenet je horší než Počátek. Ano, není ani lepší než Temný rytíř. No dobře, dokonce ani nevyrovnal laťku nastavenou Interstellarem i Dokonalým trikem. ALE pořád se jedná o kulervouci film, který baví. A baví právě pro to, že je to tak nolanovský. Uvědomte si, že nic podobného jsme dlouhé roky neviděli. A pravdepodobne dlouho ani neuvidíme. Já si film neskutečně užil (již 2x) a těším se na další zhlédnutí.

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

V pátem dílu jsme dostali naservírován souboj Diesel vs. Rock. Teď nejdříve Rock vs. Statham a poté Diesel vs. Statham. Co nás čeká příště? Že by Chuck Norris?? :-)

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Stále je to krásná vizuální podívaná s parádní akcí. Ale bohužel mi přišlo, že tvůrci tak trochu vařili z vody. Lehké zklamání.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Pátou hvězdičku přidávám za výborné akční scény, které předčili veškerou akci v obou předchozích dílech dohromady. Skvělý Blackův rukopis filmu prospěl, ale hlavně dokázal, že zábava a "temnota" můžou jít ruku v ruce. Parádní hudba (ihned jsem si pořídil soundtrack) a samozřejmě herecký koncert Downeyho Jr. To jsou hlavní důvody proč tento film vidět.

plakát

Kat Mydlář (2012) (divadelní záznam) 

Nelze říct, že je to vyloženě špatný muzikál. Mydlář je sám o sobě velice komplikovaná osoba (co se historie týče) a tudíž vytvořit jakýkoli příběh o něm se rovná sebevraždě. A za sebe jako za fanouška muzikálů tvrdím, že se tvůrci s tímto dílem vypořádali obstojně. Samozřejmě nemůžu srovnávat tento muzikál s kusy jakými jsou Jesus Christ superstar, Les Miserables nebo český Dracula, ovšem strčit toto dílo do odpadu??? Ani náhodou!!!

plakát

Lincoln (2012) 

Rve mi to všechny žíly v mém těle, když musim filmu svého oblíbence Stevena dát pouhé tři hěvzdy z původně plánovaných čtyř. Film je po technické stránce na vysoké úrovni, úžasní herci (Daniel Day-Lewis) a všechno co se způsobu natočení týče je profesionálně zvládnuté. Největším problémem filmu je námět čerpaný z cizí historie (jak už tu bylo několikrát zmíněno), který nám (nám Čechům, Slovákům...) nic neříká. Je to určitě film, který stojí za to vidět i přes těch šílených 150 minut , ale to je tak asi všechno.

plakát

Carmen (2012) 

Lucie Bílá je nejlepší česká zpěvačka součastnosti. Na představení jsem byl celkem dvakrát a měl jsem tu čest Lucku Bílou jako Carmen vidět. Za sebe řikám, že žádná jiná zpěvačka by to lépe nezazpívala a ani nezahrála, a to se považuju za znalce muzikálů. Proto nechápu komentáře a odpady, které se tady vyskytují (ještě ke všemu před premierou "filmu"). Jinak dát odpad! pouze kvůli tomu, že se nelíbí hlavní herečka/zpěvačka, celkem zavání zaujatostí.... A po shlédnutí záznamu na dvd jenom potvrzuji to co jsem psal. Lucka Bílá je skvélá, písničky jakbysmet. Občas mi sice vadily zpomalené záběry "ala Matrix", ale co je dneska dokonalé, že?

plakát

96 hodin: Odplata (2012) 

Nenechte se zmást nízkym hodnocením. Pořád se jedná o slušný akční film, který bohužel po prvním dílu nepřináší nic nového. I po přečtění několika kritizujících komentářů jsem se na film vydal do kina a své rozhodnutí jsem nelitoval v žádném případě. Akce dobrá a hlavně Neeson je boží. Takže pouhých 58%? Tak to promiňte, ale z toho je mi do smíchu...

plakát

Prometheus (2012) 

Určitě se nejedná o nic světoborného, ale hlavně to nemá s Vetřelcem nic společného (kromě té obrovské lodi pod zemí a zmutovanou (původní) verzi xenomorfa). Začátek (cca do půlky filmu) byl dokonale temný, přesně jako v prvním díle, ale pan Scott všechnu temnotu zahodil a vytvořil (pod)průměrnou scifi vyvražďovačku.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Nejprve si musím zařvat z plných plic: Je to tam!!! Všechno to, co Nolan nasliboval v trailerech a podobně, to o epickém završení, splnil do puntíku a je skoro povinost dát TDKR palec hore. Je sice pravda, že oproti předchozímu dílu se jedná o něco přímočarejší jízdu, ovšem o dosti temnější, smutnější a bolestivější. Tom Hardy se (opět) předvedl jako bijec první třídy a sršel z něj strach už od pohledu. Zatímco Joker představoval nevypočítavost a chaos, Bane představuje sílu a bolest a když se do toho opře, shodí pár mostů, budov a celý fotbalový stadion. Michael Caine a Morgan Freeman představují hereckou klasiku, ikdyž oproti předchozímu snímku dostali o dost méně prostoru. Marion Cotillard předvedla svůj standartní výkon. Do Anne Hathaway jsem se na první pohled zamiloval a má zamilovanost se prohlubovala každou minutou filmu. A Christian Bale? Co více psát k někomu, kdo se jako jediný stal Batmanem potřetí? Chris Nolan natočil jedno z nejlepších zakončení trilogie a dal nám prvotřídní film plný emocí a výtečných akčních scén. Na konec ja asi nutné podotknout, že Temný rytíř překonán nebyl. Ale stoprocentně byla laťka vyrovnána...!