Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (328)

plakát

Avatar (2009) 

Dějově je to jako směs nějakého ztřeštěného animáku, přeplácaných Hvězdných válek a patetického Armageddonu. V Cameronových filmech byl zpravidla na prvním místě brilantní příběh, až po něm vynikala technická vybroušenost. Jelikož tady selhalo to první, nedostavil se u mě bohužel zájem sledovat (a nejspíše také ocenit) to druhé. Nezbývá mi, než doufat, že další film Jamese Camerona bude disponovat starým dobrým Cameronovským příběhem, díky němuž se budu moct rozplývat nad úžasnými filmovými triky. Naproti tomu doufám, že s Avatarem nepřišel nový trend, v němž bude HRANÝ FILM nahrazován jakousi podivnou hrano-animovanou trojrozměrnou show.

plakát

Baader Meinhof Komplex (2008) 

V tomto případě - stejně jako u Spielbergova Mnichova - je základní znalost událostí, o nichž film pojednává, jedním z předpokladů dobrého filmového zážitku (u Mnichova to byla nutnost). Jelikož jsem na to šel do kina v ten samý den, kdy jsem o filmu poprvé slyšel, nebyl čas na (nezbytný) historický brífink. Přesto můj první dojem je, že Baader Meinhof Komplex je vcelku srozumitelná dechberoucí podívaná, dobře natočená i zahraná.

plakát

Baba na zabití (2003) 

Jednoduchá zápletka, povedené humorné scény (tedy až na některé, které zatřesou žaludkem), příjemní herci. Tento typ komedií sice přímo nevyhledávám, ale tahle se mi líbila. Navíc pro úsměv Drew Barrymore mám slabost ;-)

plakát

Bezva finta (1985) 

Tak teď nevím, čím začít... ;-) Perfektní zábavná podívaná, pěkná hudba, herecké výkony a dalo by se pokračovat... Musím se však přidat k oné malé výtce, že první polovina filmu je výrazně bohatší než ta druhá. A mimochodem, když jsem poprvé viděl Blbce k večeři, tak herec hlavní role, Jacques Villeret, mi byl od začátku povědomý a chvíli trvalo, než jsem si vzpomněl... TAXIKÁŘ JEREMIE !

plakát

Blbec k večeři (1998) 

Opravdu výborná komedie. Přiznám se, že ze začátku jsem se trochu nudil, ale v této komedii je cosi zvláštního, že to diváka nechá chvíli chladným, ale pak u toho vybouchne smíchy!!! Já už jsem se dlouho takhle spontánně nenasmál :-))) No a hláška "mám tady ženu svého daňového kontrolora" to vytáhla ze 4 na 5*.

plakát

Bod zlomu (1991) 

V první řadě musím vyzdvihnout herce, kteří byli, souhlasím, velice přesvědčiví. Jde o skvělý akční film navzdory tomu, že některé akční scény bijí do očí svou nerealističností - např. přestřelka na letišti, kdy se do Angela netrefí brokovnicí dva gangsteři nebo ty padákové seskoky, o kterých se píše v Zajímavostech. Jinak je třeba ocenit filmařskou nápaditost - např. scéna s nezdařenou bankovní loupeží, kde dostane Utah od Bodhiho pěstí a okamžikem úderu se kamera přepne do Utahova subjektivního pohledu, ten se klátí na zem a v pozadí vidíme odcházejícího Bodhiho až do doby, co za ním zaklapnou dveře. Zíral jsem, jak poměrně náročné scény byly perfektně zaranžované. K dokonalosti chybělo snad jen to, že kameraman při té nekonečné honičce, ve které Utah pronásleduje jednoho z ex-prezidentů, nepřeskakoval ploty s herci! :-D Kdyby se závěrečné titulky spustily ve chvíli, kdy Bodhi odjíždí jeepem pouští a mizí v mlze prachu, byl by to otevřený konec tuctového akčního filmu a dal bych 4*. Jenže film zde nekončí. Dočkáme se strhujícího závěru, který film vytáhne na plné hodnocení a zařadí jej mezi ty netuctové.

plakát

Bota jménem Melichar (1983) 

Filmy z osmdesátých let mám rád (ač tuto dobu nepamatuji), ale tento ze školního prostředí... No, je to svižný film, ale nijak zvlášť na mě nezapůsobil. Humorné scény tam určitě jsou, ale pochopitelně jsem tam nemohl narazit na nějakou hlášku či dokonce na něco kultovního.

plakát

Braindead - Živí mrtví (1992) 

Potěší, když si film na nic nehraje. Některým filmům podobného ražení nemůžu přijít na jméno, ale tady je vidět, že tvůrci neměli žádné postranní úmysly a chtěli hlavně pobavit.

plakát

Brutální Nikita (1990) 

Jednoduchý scénář, což je ale (nejen) v tomto případě pozitivní. Aspoň se nedočkáme nesmyslů á la Pátý element. Co se týče postav... ujde to. Sice o nich v podstatě nic nevíme, ale u tohoto filmu to vůbec nevadí. Je mi ale záhadou, co všichni vidí na tom Viktoru Čističovi... (?)

plakát

Bylo nás pět (1994) (seriál) 

Tento seriál na mě působí příliš umělecky. Nepřirozené dialogy (obsahem, ne projevem) jsou zde sice poslechovou lahůdkou, ale ubírají na celkové přesvědčivosti. Ale to je prý už v Poláčkově knize, kterou jsem, přiznávám, nečetl.