Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (328)

plakát

Atentát (1964) 

V roce 2004 jsme byli se základkou v kostele sv. Cyrila a Metoděje, kde nám pustili závěrečné scény (obléhání kostela) z tohoto filmu. Mé první setkání s tímto snímkem bylo pro mě tedy velmi působivé, když jsem se chvíli díval na plátno a chvíli na vchod do krypty, kde se odehrály tyto události. Tím druhým setkáním byla televize, kde jsem to viděl celé a znovu se mi tajil dech. Úžasné herecké výkony, perfektně natočené. Výjimečný film!

plakát

Tom a Jerry - Život s Tomem (1953) (epizoda) 

Tenhle díl je téměř to samé co epizoda "Jerryho deník". Ale to zakončení... Nedávno jsem si to pustil na YouTube a nemohl jsem se smíchy udržet! Tam je dokonale vystižen ten moment, kdy už se díl blíží ke konci a napětí opadá - a pak to přijde :-D. Avšak podruhé už jsem se tak nepobavil... No jo no.

plakát

Tom a Jerry - Myš v domě (1947) (epizoda) 

Model tohoto dílu, kdy Tom dostane od paničky, která má fůru připomínek, za úkol chytit Jerryho, je to nejlepší, co v této úžasné cartoonovce vzniklo. Epizody s tímto modelem (nejen tyto samozřejmě! ;-)) jsou zárukou nezapomenutelné zábavy.

plakát

Tom a Jerry - Předvánoční noc (1941) (epizoda) 

Jeden z prvních dílů, který se podle mého od většiny ostatních liší. Většina epizod je založena na honičkách, na soubojích mezi kocourem a myší, ale tento díl je jiný - má přenádhernou atmosféru... Mmm. Nádherný hudební doprovod (původní hudba provázená známými vánočními melodiemi) a nechybí samozřejmě humorné scénky.

plakát

Titanic (1997) 

Jedinečný film, úchvatná Cameronova režie i celkové tvůrčí nasazení, efekty jak jinak než převratné. Není divu, že Titanic oslovil masy, když se autorům podařilo na jeho palubě vykreslit klady i nešvary společnosti, tragiku, optimismus, nebo situace, které takříkajíc píše sám život. To spolu s převratnými triky udělalo z Titanicu nadčasovou záležitost. S označením "doják" v kritickém slova smyslu razantně nesouhlasím. Filmařů, kteří dokáží oslovit široké obecenstvo, diváky každého věku, si cením více, než těch, kteří točí filmy třeba jenom pro nadšence určitého žánru, pro věkovou kategorii atp. Najít v tomto filmu chybu, myslím OPRAVDU NAJÍT, dá hodně úsilí. Plivání neodůvodněných kritik vůči Titanicu je troufalost!!! Perfektně propracované charaktery postav - můžu říct, že ve filmu není postava, která by mne nezaujala. Film můžete vidět znovu a znovu a stejně vás uchvátí. Obdivuhodné výkony jak herců, tak statistů či kaskadérů. Jim Cameron dokázal, jako má vůli, protože i v tomto historickém snímku zapojil naplno svou fantazii, přestože se musel držet historických faktů, což u jeho předchozích sci-fi filmů nebylo. Tím, jak film zakončil, potvrdil svou genialitu na poli kinematografie! Bravo!

plakát

Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003) 

Jsem spokojen, i když to, co nám chtěl třetí díl říct, na nás vychrlil závratnou rychlostí. I tak nám neunikne, že obsahuje nové nápady - z těch nadsázkových například Terminátor na nákupu u benzínky, John Connor zavřený v kleci (to možná nemuselo být), z těch vážnějších třeba schopnost T-X ovládat jiné stroje. Proč na začátku začala střílet neznámé lidi, jsem nepochopil (možná abychom si vzpomněli na jedničku). Sled událostí jde ve stopách dvojky (nejprve honičky ve městě, potom přesun k poušti a nakonec střet Terminátora s policisty). Začátek filmu bych nenazýval parodií (možná jen některé scény v druhé polovině). Co se týče T-X, tak nejen že ji stroje v budoucnosti hezky vymodelovaly, ale její chladný výraz je jedno v pozitiv, které se z dvojky zachovalo. Poměrně velkou změnou je herecké obsazení - z předchozích dílů je tu v podstatě jen Arnold Schwarzenegger a Earl Boen (dr. Silberman), což je škoda. Přestože Nick Stahl hrál velmi dobře, Johnem Connorem pro mě zůstane Edward Furlong. Jeho projev mě oslovil více.

plakát

Vetřelci (1986) 

Když se do Vetřelce, resp. Vetřelců, pustí Cameron se svým týmem (Biehn, Paxton, Henriksen) a když k tomu přidá jemu vlastní perfekcionismus dvojek, je z toho biják jak vyšitý! Příběh přímo navazuje na jedničku - úvod je hodně podobný, stejně tak scény s odpočítáváním a Ripleyovou v roli ústřední hrdinky na konci filmu. Jestliže v jedničce nebyla postava Vetřelce pořádně vidět kvůli tmavým prostorám, zde se myslím o nějakém kochání též nedá mluvit, protože tu všechno lítá... tedy až na závěr filmu, přesně na tu bitku "Ripleyová v nakladači vs. Vetřelec" :) Moc mi ve filmu neseděla postava Hudsona, ale zase ty jeho hlášky... "Jak to myslíte - vypli proud? Jsou to zvířata!". Skoro až do konce filmu jsem váhal mezi 4 a 5* (jde na můj vkus o hodně ryzí sci-fi), ale taková gradace příběhu, jak ji umí Cameron, se jen tak nevidí...

plakát

Čistá duše (2001) 

Od filmu s takto vážnou tématikou jsem nejvíce očekával naléhavost na diváka. Nejenom že jsem se jí dočkal, ale místy jsem při sledování Čisté duše ani nedutal. Zezačátku na mě film po filmařské stránce působil tak nějak obyčejně, ale po nějaké době to přestalo. Pohltil mě. Scénář je velice nápaditý, sled událostí mi připadal poměrně rychlý (nejspíš to bude tím, že ne často u takto dlouhých filmů vydržím "hltat" jejich atmosféru od začátku do konce). Russell Crowe podává strhující herecký výkon, stejně tak nádherná Jennifer Connellyová a nepřehlédnutelný je rovněž charismatický Ed Harris.

plakát

Kult hákového kříže (1998) 

Působivý film, v němž Edward Norton udržel mou pozornost od začátku do konce a Edward Furlong mu zde výborně sekunduje. Profesionálně natočené, film je prokládán scénami z minulosti a současnosti a když se na něj divák dívá se zájmem, v příběhu se neztratí.