Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (328)

plakát

Jdi za svým srdcem (2000) 

Film, který asi nejvíc pochopí životem zkušený divák. Já mohu říct, že to je velice hezky odvyprávěno, a i když jsem všechny postavy, resp. jejich jednání, nepochopil, myslím si, že herci hráli moc dobře a i scénář se povedl.

plakát

Louis de Funès (2003) (TV film) 

Životopisný dokument, jak má být! Louis de Funès patří spolu s Pierrem Richardem k hercům, u jejichž filmů jsem vyrůstal, přestože byly natočeny 15 let před tím, než jsem se narodil. V dokumentu o mistrovi vypráví řada francouzských režisérů, více mne však zaujaly výpovědi jeho hereckých kolegů: Michel Galabru (rotmistr Gerber z Četníků), Claude Gensac (nejčastější mistrova filmová partnerka) nebo Maurice Risch.

plakát

Zachraňte vojína Ryana (1998) 

Při sledování slavné úvodní sekvence jsem byl stejně jako řada dalších pohlcen neuvěřitelně realistickou válečnou atmosférou. Stále jsem však spekuloval, jak se tohle mohlo natočit... Na kolik kamer to mistr Spielberg jel, nevím, ale při té vybroušenosti co do přehlednosti a návaznosti jednotlivých scén mě napadlo, že asi muselo dát dost práce pohlídat, aby jedna neviděla druhou :-) Na závěr musím složit poklonu českým kaskadérům, kteří se na filmu podíleli (Martin Hub v tomto filmu dostal mluvenou roli podobnou té v Titanicu).

plakát

Kvaska (2007) 

Nemám rád písničky D. Landy. I když našla by se možná výjimka... Když v rádiu jeden čas neustále dokola omílali Touhu, často mi to zvedlo náladu. Jelikož mám rád filmové muzikály, musím Kvasce vytknout základní muzikálový nedostatek, a to že stojí jen na jednom hitu. Je to však zručně natočený film, z herců hodně vyčnívá Roman Pomajbo. Postava, kterou hraje, sice není nijak zvlášť propracovaná, nicméně zahrál ji výtečně. Jinak je Kvaska fakt příjemnou oddychovkou. Šmitec, dávám 4*.

plakát

Rain Man (1988) 

K Dustinu Hoffmanovi chovám respekt jako k velké herecké třídě, ale co furt všichni máte s tím Cruisem? To, co předvedl v tomto filmu, JE kvalitní výkon. Ke scénáři jsem zde zahlíd´ pár výhrad, a tak dodám, že road movie je žánr, který podle mě z principu nemůže být spontánní a bez jediného hluchého místa. Film určitě nemá špatný scénář. Tak jako tak mi Rain Man utkvěje v paměti také proto, že jde vlastně o první road movie, která se mi nepříčila. ;-)

plakát

Bylo nás pět (1994) (seriál) 

Tento seriál na mě působí příliš umělecky. Nepřirozené dialogy (obsahem, ne projevem) jsou zde sice poslechovou lahůdkou, ale ubírají na celkové přesvědčivosti. Ale to je prý už v Poláčkově knize, kterou jsem, přiznávám, nečetl.

plakát

Sám doma a bohatý (1994) 

Jé, to jsem si oddychl, že nejsem sám, kdo se nechal "zmást" tím distributorovým překladem :-) btw já dlouho o tomto filmu mluvil jako o Sám doma 3... Jako oddychovka to ale nemá chybu, zvláště díky hláškujícímu profesorovi Keenbeanovi!

plakát

Komando (1985) 

Víte, jak coby cestující vystoupit z letadla rolujícího po startovací dráze? Nebo jak se beze zbraně ubránit čtyřem zabijákům s puškama? Ne? Tak zhlédněte tuhle pecku a budete chytřejší ;-) Neskutečné tempo, neuvěřitelná akce - to je Komando. Předesílám, že nostalgie v mém případě nepřichází v úvahu. Osmdesátky nepamatuji a Arnoldovu tvorbu jsem začal sledovat v podstatě nedávno. "Co jste s ním udělal? - Pustil jsem ho." nebo "Já se vrátím, Bennette." to jsou příklady některých hlášek (i když nemuseli opisovat zrovna z Terminátora...) Uznávám, že ve filmu je jedna přehnaná věc za druhou - počínaje bojovými scénami, kde protečou hektolitry krve, konče třeba tou telefonní budkou :-D Takže takhle :) P.S. Pozoruhodná rolička Billa Paxtona.

plakát

Mlčení jehňátek (1991) 

Je pozoruhodné, jak tenhle film zafungoval (a funguje). Násilí ukazuje spíše v náznacích (rozhovor s dr. Lecterem, fotografie obětí). Alespoň ve srovnání s některými současnými filmy považuji většinu zdejších scén za "pouhé" náznaky. Mlčení jehňátek je film, který nechtěl šokovat, ale precizně odvyprávět napínavý příběh. Oscary zasloužené, protože v tomto filmu se tvůrcům skutečně povedlo vše, co patrně zamýšleli. P.S.: A to jsem si před projekcí 2x přečetl retro článek v Premiere... Čekal jsem tedy naprosté maximum.

plakát

Fotr je lotr (2000) 

Na to, že tento film je založen na jediném nápadu, je celá zápletka velmi dobře rozpracována. Akorát scéna s požárem v zahradě byla přehnaná. De Nirovy výrazy jsou úsměvné a zároveň při nich naskakuje husí kůže. Ben Stiller se do tohoto typu rolí opravdu hodí!