Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (328)

plakát

Kill Bill (2003) odpad!

Film o jedný ženský, která všechny kolem sebe rozseká na hadry. To už je moc!

plakát

Louis de Funès (2003) (TV film) 

Životopisný dokument, jak má být! Louis de Funès patří spolu s Pierrem Richardem k hercům, u jejichž filmů jsem vyrůstal, přestože byly natočeny 15 let před tím, než jsem se narodil. V dokumentu o mistrovi vypráví řada francouzských režisérů, více mne však zaujaly výpovědi jeho hereckých kolegů: Michel Galabru (rotmistr Gerber z Četníků), Claude Gensac (nejčastější mistrova filmová partnerka) nebo Maurice Risch.

plakát

Medailon (2003) 

To teda mělo švih!! Uff. Honičky, všelijaké souboje, sem tam i příběh (nic převratného, to souhlasím) a to hlavní - naprosto nenáročné a po té 1,5h je to utnuto v tak vhodnou chvíli, že nemůžu dát podprůměrné hodnocení...

plakát

Ostrov smrti (2003) 

Nemůžu si pomoct, ale mně tento film po filmařské stránce nepřipadá vůbec špatný (líbil se mi střih). Chyb, které zmiňuje Djkoma jsem si ani nevšim... Řekl bych, že jde o normální standard.

plakát

Pupendo (2003) 

Musíme si pomáhat jsem sice viděl až později, nicméně ten dvouhvězdičkový skok směrem dolů oproti Pelíškům je hodně vypovídající. Tenhle film mě prostě neoslovil. Začátek dobrý, ale pak jsem se snad až do konce nudil. Má sice pár dobrých fórů (třeba hodina fyziky), ale musel jsem se přemáhat, abych to vůbec dokoukal.

plakát

Sexuální rekonstrukce (2003) 

Adaptace - neadaptace, já jsem se nenudil, ba jsem byl nadšen z toho, co jsem v tomto filmu viděl. O divadelní hře jsem nikdy neslyšel, pointu jsem dopředu neznal, tudíž mě při té podívané nemohlo nic zklamat. Některé přehnané (hůře uvěřitelné) reakce postav měly možná zdůraznit, co tyto postavy právě prožívaly. Nemyslím si, že by někdo z herců některou z postav zahrál špatně. O postavách toho víme velmi málo, film moc nezachází do detailů, takže není kde vzít argumenty o tom, zda se některá postava chová nepřirozeně atp.

plakát

Smrt na webu (2003) 

Mě to zaujalo. Filmy, které zmiňuje mis-ko, jsem v době zhlédnutí tohoto zatím neviděl; tím ale nechci říct, že jinak bych tento film odsoudil... Má to bravurní rozjezd, detektivní zápletku a s herci jsem byl také spokojen. Edward Furlong jako představitel počítačového hackera Thomase úspěšně táhne celý film. Mimochodem všimli jste si, že jedna z postav má ve své knihovně knihu "The Joke" od Milana Kundery...? ;-)

plakát

S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení (2003) 

První polovina je na akční film hodně slabá. Podobné zásahy speciálních jednotek v kdejakém krimiseriálu ve mně vyvolají napětí - i když je to často o tom samém -, ale tohle vyloženě vzbuzuje nezájem. Když jsem film takhle brzo odepsal, ten (podle některých nepovedený) závěr mi tam nevadil, ba se mi líbil. Aspoň se dělo něco, co připomíná akční film. Nápaditost a realističnost je věc jiná...

plakát

Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003) 

Jsem spokojen, i když to, co nám chtěl třetí díl říct, na nás vychrlil závratnou rychlostí. I tak nám neunikne, že obsahuje nové nápady - z těch nadsázkových například Terminátor na nákupu u benzínky, John Connor zavřený v kleci (to možná nemuselo být), z těch vážnějších třeba schopnost T-X ovládat jiné stroje. Proč na začátku začala střílet neznámé lidi, jsem nepochopil (možná abychom si vzpomněli na jedničku). Sled událostí jde ve stopách dvojky (nejprve honičky ve městě, potom přesun k poušti a nakonec střet Terminátora s policisty). Začátek filmu bych nenazýval parodií (možná jen některé scény v druhé polovině). Co se týče T-X, tak nejen že ji stroje v budoucnosti hezky vymodelovaly, ale její chladný výraz je jedno v pozitiv, které se z dvojky zachovalo. Poměrně velkou změnou je herecké obsazení - z předchozích dílů je tu v podstatě jen Arnold Schwarzenegger a Earl Boen (dr. Silberman), což je škoda. Přestože Nick Stahl hrál velmi dobře, Johnem Connorem pro mě zůstane Edward Furlong. Jeho projev mě oslovil více.