Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (328)

plakát

Kvaska (2007) 

Nemám rád písničky D. Landy. I když našla by se možná výjimka... Když v rádiu jeden čas neustále dokola omílali Touhu, často mi to zvedlo náladu. Jelikož mám rád filmové muzikály, musím Kvasce vytknout základní muzikálový nedostatek, a to že stojí jen na jednom hitu. Je to však zručně natočený film, z herců hodně vyčnívá Roman Pomajbo. Postava, kterou hraje, sice není nijak zvlášť propracovaná, nicméně zahrál ji výtečně. Jinak je Kvaska fakt příjemnou oddychovkou. Šmitec, dávám 4*.

plakát

Kukačky (2008) (TV film) 

Sice dobře zahrané, ale celkový dojem nejvíc kazí scénář. Jen díky tomu, že jde o povídkový film, se mé hodnocení zastavilo na 2*.

plakát

Rain Man (1988) 

K Dustinu Hoffmanovi chovám respekt jako k velké herecké třídě, ale co furt všichni máte s tím Cruisem? To, co předvedl v tomto filmu, JE kvalitní výkon. Ke scénáři jsem zde zahlíd´ pár výhrad, a tak dodám, že road movie je žánr, který podle mě z principu nemůže být spontánní a bez jediného hluchého místa. Film určitě nemá špatný scénář. Tak jako tak mi Rain Man utkvěje v paměti také proto, že jde vlastně o první road movie, která se mi nepříčila. ;-)

plakát

Bylo nás pět (1994) (seriál) 

Tento seriál na mě působí příliš umělecky. Nepřirozené dialogy (obsahem, ne projevem) jsou zde sice poslechovou lahůdkou, ale ubírají na celkové přesvědčivosti. Ale to je prý už v Poláčkově knize, kterou jsem, přiznávám, nečetl.

plakát

Sám doma a bohatý (1994) 

Jé, to jsem si oddychl, že nejsem sám, kdo se nechal "zmást" tím distributorovým překladem :-) btw já dlouho o tomto filmu mluvil jako o Sám doma 3... Jako oddychovka to ale nemá chybu, zvláště díky hláškujícímu profesorovi Keenbeanovi!

plakát

Ještě větší blbec, než jsme doufali (1994) odpad!

Nesouhlasím s cejchem, že u nás v první polovině devadesátých letech vznikaly převážně nepovedené filmy. Tohle však skutečně pokořilo tu pomyslnou hranici únosnosti, resp. toho, co jako divák ještě přijmu...

plakát

Playgirls II (1995) 

Jednička měla zápletku a trochu co říct.. jiná věc je ta forma ;-( Dvojka je drsnější, podivnější, přesto pořád ještě koukatelná.

plakát

Playgirls (1995) 

Když od filmu čekáte úplně to nejhorší, těžko vás v něm může něco zklamat. A opravdu jsem během sledování tohoto filmu vůbec žádné zklamání nepociťoval! :-D No ale abych se konečně vyjádřil: 1* za hudbu a za to, že z tématu toho stejně víc vykřesat nešlo.

plakát

Americký gangster (2007) 

Film jako takový nijak extra nepřekvapí, ale tak šokující pointu - uznávám - Scorseseovky nemají. Přestože závěr filmu jsem sledoval s otevřenými ústy, nemůžu kvůli zdlouhavé a nudné první polovině jít s hodnocením nad 3*.

plakát

Zuřící býk (1980) 

Zdlouhavý, poněkud náročnější film, který mě vytočil svým tempem a skoro žádnou gradací. Uznávám, že životopisné filmy bývají méně spontánní, protože jsou tvůrci vázáni skutečností, jenže v Zuřícím býkovi není NIC, co by diváka vtáhlo do děje. Šokující okamžiky i herecké výkony (De Niro, Pesci) na mě sice dolehly, ale přesto mě nechaly naprosto chladným. Ano, film chtěl říct (a řekl), že v životě jsou daleko šílenější zápasy než v ringu. Ale bylo k tomuto sdělení potřeba vše, co natáčení a přípravy obnášely? Mě u Scorseseho šokují většinou fakta ze zákulisí víc než film samotný. To je další mínus pro Zuřícího býka (chudák, teď odnese všechno, nad čím jsem přimhouřil oči od Taxikáře až po Skrytou identitu :-)