Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (195)

plakát

Střihoruký Edward (1990) 

Skvělá role Johnyho Deppa. Neuvěřitelně originální námět spolu se skvělou režií Tima Burtona dávají dohromady skvělý i když smutný příběh o chování lidí k něčemu odlišnému a jinému. Skvělý film velice rád na něj vzpomínám.

plakát

12 opic (1995) 

Pro mě nejlepší výkon Brada Pitta, jinak ho moc rád nemám. Bruce willis skvělý. Režisér Terry Gilliam natočil opravdu film na úrovni. Přesně takhle by mělo vypadat Sci-fi. Zasloužilý ohlas na poutavý film.

plakát

Gran Torino (2008) 

Hned při počátečních titulkách pěkná hudba, taktéž při konci píseň Gran Torino tomu nasadila korunu. Drsné prostředí kde se musí každý bát o svůj zadek a není si ničím jistý. Strašně mě mrzí, že Walt Kowalski to nepřežil. Obětoval se aby jiní mohly v poklidu žít. Né aby jim zachránil životy, ale proto, aby mohli mít klidnou budoucnost beze strachu a bolesti z toho, že je někdo bude donekonečna napadat.. Walt byl zjevně rasista, ale nezaujatý. Asi nikdo není nadšenej když naši zemi " obsazují " cizinci, ale všichni nemusí být špatní, ne všichni jdou krást a podvádět, někteří se chtějí jenom uživit a žít důstojný život. Clint Eastwood je prostě kanec v tolika letech napsat scénář, odehrát tučný film a ještě být ve formě ( měl pěkně velký svaly ). Poutavý film, šikovný Bee Vang a hezká Ahney Her. Jsem velice potěšen.

plakát

Moje rodina (2000) (seriál) 

Od komedie není možné chtít víc. Už dlouho jsem se u něčeho tak nebavil. Při některých dílech jsem měl úplné křeče. Nejlepší je Kris Marshall.

plakát

Donnie Darko (2001) 

Viděl jsem režisérskou verzi (133min.) Fantasy / Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / a řekl bych místy komedie zajímavý počátek, úvod do děje, nasleduje okamžité vtrhnutí do příběhu. Takové vtáhnutí do děje to jsem nezažil. Zábavné : hláška otce "Občas kravíš, ale nejsi kráva". Richard Kelly ví, jak uchopit film za pačesy : smíchanina všeho možného, přesto uspokojujícího. Režie neuvěřitelně propracovaná, navíc si sám Kelly psal i scénář (ten chlap musí být génius). Příběh spolu se stále se měnící hudbou která provází celý film. Skvělá píseň Tears For Fears - Mad World. Donnie ( Jake Gyllenhaal ) se hodil skvěle do role. Kostým králíka skvělí, stejně jako jeho hlas. Úplně si nejsem jistý, co vlastně se všechno ve filmu událo. ( možná jsem tupec) možná je to schválně, protože je vícero možných vysvětlení. Něco tahového jsem ještě nikdy neviděl. Nemohl jsem od toho odtrhnout oči. Učitelské prostředí působilo věrohodné. Zajímavý pohled na někoho (Donnieho) kdo si řekne svůj názor ať to stojí cokoliv. Při filmu jsem neměl nutkání si něco ujasňovat prostě jsem to hltal. U mě je to nejlepší i když možná nejrozporuplnější film vůbec. Prostě bomba, to jsem tedy od velkého králíka rozhodně nečekal. Musím si to ale pustit znova, protože po dokoukání filmu vyvstávat mnoho né úplně jasných otázek a taky abych si to pořádně ujasnil. Režie, herci, hudba, pojetí, scény, prostředí. Skvělé. Více takových filmů a zadek mi přiroste ke křeslu. Další velice zajímavé věci jsou v kolonce "zajímavosti". Můj nejlepší hraný film vůbec. BOMBA *****

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Opravdu film, jak má být 136min. poutavé podívané. Výborné herecké výkony (Tim Robbins, Morgan Freeman ). Shawshank přibližuje ironii osudu, kterou se stává snaha dostat se z vězení za každou cenu i když někteří lidé už nejsou schopni vrátit se do normálních kolejí.

plakát

Laputa: Nebeský zámek (1986) 

Laputa Zámek v Oblacích další "legenda" od Miyazakiho. Hned od samého začátku mě očarovala skvělá hudba-hudební doprovod která provází celý tento skvělý film. Animace úžasná, postavičky : Sheeta roztomilá mimořádně vydařená holčička spolu se všeumělem hochem Pacu. Nemohu zapomenout na tetičku "teroristku" se zlatým srdcem. Tento srdcervoucí zážitek mohl vzniknout jen spojením režie Miyazakiho, talentu kreslířů studia Ghibli a hudby od Hisaishiho. Jen z jedné věci jsem vždy smutný a to když film končí a já si říkám, že něco takoveho se rodí jednou za sto let.Krása 5*****

plakát

Hvězdná brána (1997) (seriál) 

Hvězdné dobrodružství na vysoké úrovni spojené se zábavou a nadprůměrnými hereckými výkony. Příjemné vizuální efekty. Mimozemské civilizace...

plakát

Byl jednou jeden... život (1987) (seriál) 

Tohle jsem prostě miloval. Každou neděli jsem nemohl ani dospat abych se mohl zase podívat jak to v tom našem těle chodí.

plakát

Zázračná planeta - Série 1 (2006) (série) 

Myslím, že žádný dokument nemůže nabídnout více než tento. David Attenborough a jeho pojetí přírody je poutavé a nečekaně zajímavé. Dokumenty o čemkoliv bývají většinou nudné pojetí o minulosti, přítomnosti nebo budoucnosti. Tohle k nim, ale rozhodně nepatří. Do podrobna prozkoumaná příroda, která je na vysoké úrovni servírována divákovi.