Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (964)

plakát

Velká neznámá (1970) 

Pátrání, tápání a bloudění... až na to bloudění celkem výstižné! :) Každopádně si tápám v tom, jak tohle mohlo vypučet na našem území v roce 1970?!? Černobílý pocit zmatení až šílenství nejeví se příliš normalizačním...

plakát

Terapie láskou (2012) 

Na dnešní večer bylo na výběr z filmů: The Words, The Almighty a nebo Silver Linings Playbook. Zdálo se mi podle letmého pohledu na CSFD, že nejméně deprimujícím by mohl být poslední jmenovaný. Což tedy zatím neumím posoudit, protože jsem neviděl ostatní dva... Ale každopádně sledování přes počáteční nervozitu a částečný odpor nakonec působilo jen nervozitu následovanou katarzním jen velmi krátkým finále! Herecké výkony naprosto barevné a postava psychiatra bratra v zeleném mě dostala! Jo a už vím, kde hrál ten policajt z Verony! :) Zjistil jsem, že prý jsem "houby romantický", když řeším to, že ti lidé jsou psychicky nemocní a jestli by to v dalším životě dali?!? A už dost řečí! Už jen čtyři hvězdičky jsou pro diváka někdy za polovinou příběhu v podstatě spoiler! :)

plakát

Babovřesky (2013) 

Jednou jsem četl komentář od Jiřího X. Doležala na téma Lunetic, které tehdy řešil kde kdo... Pan Doležal psal nějaké to blablabla a pak tam padla ta správná reakce: "Co je Lunetic?!?" No a takhle nějak se dá přistoupit i Babovřeskům, byť ne úplně s čistým štítem, neboť jsem shlédl trailer a asi si ho i ještě pustím, neboť ty herecké prohry něco v temné části mé duše přitahují! :) Takže všem spokojeným posluchačům Rádia Čas, Frekvence , Impulsu, divákům TV Šlágr, filmu Babovřesky a tvůrcům těchto a jiných lidových pochutin přeji hezký den, pevné zdraví a ztišené přístroje, aby to nebylo slyšet moc nahlas k nevinným sousedům!

plakát

Schimanski - Krysí doupě (1998) (epizoda) 

Dnes jsme opět náhodně (jak jinak) shlédl v televizi tento kus. A byl jsem v šoku, co se událo se Schimim od dětských let, kdy jsem se ještě na televizi nedíval jen náhodně! ;-) Nezaměstnanost, albánská mafie, prostituce a drogy se v jeho kdysi přece tak hezkém průmyslovém městě krutě sblížili! Jsem z toho poněkud zasažen! Tohle je Německo na přelomu druhého milénia?!? Uff!!! Snad jen seriálová nadsázka!

plakát

Moon (2009) 

Ani nevím, čeho jsem se před sledováním obával... Každopádně Sam Rockwell je skutečně neskutečně dobře hrající dršťka! Tohle sci - fi je přes měsíční lokalizaci a maketizaci hlavně psychologická hříčka, kterou Sam utáhne až do... no do konce! :)

plakát

Silnější než strach (1978) 

Pamatuji si jen první povídku a to, že jsem začal tehdy mít obzvláště rád pana Řehoře a to, že můj vztah k panu Hrušínskému byl poté nějakou dobu ambivalentní! :) Každopádně první povídka za plný počet! :)

plakát

Muž na radnici (1976) (seriál) 

I feel the pain, but i can survive!

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Z rodinných důvodů seriál sleduji již děsivě dlouhou dobu. Jsou chvíle, kdy se podaří scénáristům vymyslet něco fakt slušného se solidní zápletkou. Ale většinou se jen musím držet, abych se nenechal strhnout odporem k "hlavním hrdinům", protože taková banda si nezasl... no, musím se držet, je to jen televizní seriál... :)

plakát

Malý televizní kabaret (1977) (pořad) 

"... parmazán, gouda, žervé, tučný. Po dvaceti deka bývám hlučný...!!!" :)

plakát

Pábitelé z Libně (2011) 

Náhoda tomu chtěla, že jsem přes rameno shlédl tento kousek Prahy v dokumentu. Provedení dokumentu díky oněm Pábitelům, svou formou - pořad pro školy. Ale samotná Libeň mě dostala! Dovedu si taky představit dokumetík, byť kratinký, o každém "sídlišti" u nás... Ale tolik času asi už nemáme... :)